Quote:
Originally Posted by umf_student
Am 1000 euro k sa imi cumpar masina. Din Romania la banii astia decat Dacie sau Oltcit pot sa cumpar. Ma gandeam sa iau din afara una,fara a o inmatricula in Romania. Intrebarea e urmatoarea: Cat timp pot sa circul cu ea fara sa o inmatriculez si ce taxe trebuie sa platesc? Am inteles k dak ies cu ea o data la 3 luni cu ea din tara as mai putea sa o tin inca 3 luni. Deci sunt pe dinafara .... asigurarea trebuie platita in tara de unde o iau dak nu o inmatriculez, nu ? Cam la cat m-ar ajunge sa pot circula cu ea in Romania (cat de cat legal) ? Ce parere aveti ?
|
nu trebuie sa iesi cu ea la 3 luni, nu te contabilizeaza nimeni cand intri si cand iesi cu ea din tara! Ai putea s-o lasi pe numele proprietarului initial si sa faci procura notariala, sau, daca ti-e prieten sau ceva, sa faci asigurarea masinii pe numele tau, iar la utilizator sa te treci pe tine. Asigurare si impozit trebuie platit in tara in care e inmatriculata. cu astea 2 platite, si daca esti trecut in asigurare ca utilizator, n-o sa ai nici un fel de problema.