Am avut si am condus mai tot ce a produs grupul VAG, incepand cu Golf II si pentru o scurta calatorie, inclusiv Golf I. Pana la Phaeton V10. Nu vorbesc in necunostinta de cauza.
Am spus 'la urma urmei' in sensul ca impart acelasi sasiu, aceeasi motorizare, aceeasi cutie de viteze, etc. Ca au plastice mai nu stiu cum, ca nu stiu ce scartaie....e discutabil. De exemplu prefer la orice ora Skoda Octavia post 2005 fata de Passat post 2005. O fi chestie de gusturi.
Legat de masinile frantuzesti am avut flota de Renault in subordine, si sunt nefericitul proprietar al unui Citroen C5 2,0HDi. O fi numai ghinionul meu proverbial, dar racilele nemtesti nu m-au lasat niciodata in drum, chiar daca se mai strica cateva ceva pe la ele. Alea frantuzesti

aveam mereu bordul ca pomul de craciun

. Nu stiu cum sa scap mai repede de lamaia de Citroen.
Am mers si cu Citroen DS, Renault Twingo si alte balarii. In afara de muuulte butoane (care fac cam ce face neamtul cu un singur buton) nu m-au impresionat cu nimic.
la camioane situatia este identica : cumperi camion Renault (Slava Domnului ca nu face Citro si camioane) si te bucuri la pretul mic dar cand incepe sa palpaie tot bordul si sa se accelereze singur, sa vezi bucurie

Repet, este parerea mea personala, marcata poate de ghinioane, dar pentru mine made in France este NO GO.
Nu ca toate masinile nemtesti ar fi fara defecte .....