| Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
26-05-07, 08:29
|
|
Stock
|
Procura Auto
Sal!!
Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu.
Am o rugaminte la cunoscatori
Intentionez sa ma duc intr-o luna in Italia si sa iau o masina de acolo cam la 6000 E
Cum este mai bn sa o iau pe numele meu sau sa o iau cu o procura de acolo? (am si niste rude stabilite in ITA)
As vrea sa nu o inscriu pana nu fac ceva astia cu taxa aia si am inteles ca se poate face o procura prin notariat(in Italia)si pot sa circul cu ea aici.Cum se procedeaza si care sunt etapele aducerii in tara.
Rog seriozitate in raspunsuri!!!!!!!!!!!!!!
Si apropo ce ma sfatuiti sa iau in banii astia???(o masina de familie , consum mic , diesel, din 2001 incoace)
|
|
|
27-05-07, 17:36
|
|
  Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Re: Procura Auto
Quote:
Originally Posted by crisim
Sal!!
.Cum se procedeaza si care sunt etapele aducerii in tara.
Rog seriozitate in raspunsuri!!!!!!!!!!!!!!
Si apropo ce ma sfatuiti sa iau in banii astia???(o masina de familie , consum mic , diesel, din 2001 incoace)
|
Este cam utopic se spui acolo.
Procura costa 30 euro la orice notar,dar ...nu asta e problema.
Daca vei cumpara masina de la un necunoscut (nu este neam cu tine,prieten la catarama,etc.) nu-ti va vinde masina daca nu o radiaza de pe el,iar asta se face la "motorizazzione", unde ti se va elibera un certificat de "esportazzione" .
Daca nu va proceda asa,sint sigur 99% ca va dori sa te pacaleasca,adica ia banii,faceti actul si dupa citeva zile o declara furata.Ghici cine va avea probleme.
Cunosc italienii destul de bine si pot sa afirm ca de cind le-a scazut nivelul de trai prin moneda euro,ca economia este in regres ,este plin de "pacalici" care doar cu asa ceva se ocupa.
Cit despre ultima intrebare ,ce vrei tu de la masina aia?
La banii aia un 206 SW sau Astra s-ar incadra in pret si cerinte.Italiana doar Stilo SW ar indeplini cerintele tale.
Bafta!
27-05-07, 19:57
|
|
Stock
|
mersi pt raspuns turbojack
ia fii atent aici!!!!!!!!!!
Faza e urmatoarea : ma duc cu cumnatul (care e cetatean italian) la un concesionar auto ,aleg masina , o luam pe numele lui si apoi facem procura. CE ZICI????
M-ar interesa ce acte trebuiesc facute acolo (asigurare , ITP .......) ca sa nu am probleme in tara!!!!!
Cat pot circula in tara si daca mai e necesar sa fac si altceva (acte)
daca o sa scada astia taxa pot sa o trec pe numele meu (adik sa imi faca vanzare-cumparare)???????
|
|
|
27-05-07, 22:48
|
|
  Stage 5
|
Pai asa se schimba problema . 
Te costa transcrierea (trapasso) 400-500 euro in functie de capacitatea cilindrica,asigurarea pe 6 luni ( care poate fi intre 400-800 ,in functie de multi parametri),acte de proprietate facute la notar (circa 80 euro) .
Iti recomand sa aiba "collaudo" facut cit mai recent posibil ( ITP,valabil 2 ani),este stampila pe talon (libreto) pe ultima fila si pe parbriz in dreapta o eticheta albastra care certifica testul de gaze (nu cumva sa o razi jos,valabil doar un an,de la data stantata mai adaugi 12 luni).
La toate astea te mai costa circa 30 de euro imputernicirea (sa ai pasaportul pentru asta).
Toata afacerea cu actele va dura cam o saptamina.
|
|
|
27-05-07, 23:03
|
|
  Stage 5
|
Un alt aspect foarte important,nu platesti nimic pina nu ai actele in mina.
In cazul in care o cumperi de la privat ,o platesti dupa perfectarea actelor notariale,iar in cazul in care este de la un concesionar (parc auto) lasi cel mult un avans pe baza unei facturi pe care sa scrie ca suma este un aconto pentru masina cutare.
Atentie la contractul scris de concesionar,deoarece este obligat prin lege sa-ti acorde garantie un an ,indiferent de vechimea masinii (este lege italiana pe care nu toti o cunosc,iar vinzatorii profita din plin de asta).
Poti negocia pe aceasta tema pretul ,daca o cumperi fara garantie ,cere pret mai mic cu minim 500 euro ,daca nu chiar 1000.
Nu le spune ca masina pleaca inafara Italiei (in cazul ca optezi pt. garantie).
|
|
|
28-05-07, 07:54
|
|
Stock
|
esti tare turbojack!!!!!!!mersi!!!!!!
Asigurarea se face numai pe maxim 6 luni??
Are inclusa si casco?
daca e asa dupa cele 6 luni pot plati in tara RCA?
cum e mai bn?? ce ma mai costa in tara???
mai zi-mi de modele de masini chiar daca sunt din 2000!!
acum vreo 2 ani gasisem un SEAT CORDOBA din 2000 la 4000 E dar nu l-am putut lua ca nu avea euro 3
astept raspuns de la tn!
pa
|
|
|
28-05-07, 13:07
|
|
 Stage 5
|
daca nu ma-nsel, pe teritoriul tarii noastre nu se pot asigura decat masini cu numere de RO, asa k atunci cand iti expira asigurarea va trebui sa te intorci in Italia si s-o reinnoiesti
|
29-05-07, 00:16
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Asigurarea se face numai pe maxim 6 luni??
Are inclusa si casco?
daca e asa dupa cele 6 luni pot plati in tara RCA?
cum e mai bn?? ce ma mai costa in tara???
|
In tara nu ai de platit nimc.
Asigurarea o poti plati si pe un an ,insa nu este cu CASCO, ci doar obligatorie la care ( ATENTIE!) trebuie sa ti se remita si talonul de carte verde care este inclusa in acea asigurare.
Collaudo ( ITP ) este cam 43 de euro,iar doar analiza gazelor ( bollino blu) 12 euro.
Acea eticheta albastra de pe dreapta parbrizului reprezinta perioada de valabilitate a analizei de gaze.Daca scrie cu verde anul ,este facuta anual,iar daca scrie cu galben a fost facuta odata cu verificarea mare ( collaudo) .Verifica in acte daca rotile de pe masina coincid cu dimensiunea din talon,deoarece in Italia asta este o foarte mare problema ca si acea eticheta albastra.  Pe talon nu vei gasi scrisa nici culoarea (poti face orice culoare vrei) si nici serie motor. Serie sasiu se scrie : "serie telaio".
Pentru masini ai PM.
|
|
|
29-05-07, 18:23
|
|
Stock
|
mda!!
Pai daca e asa ,nu e mai simplu sa o iau direct pe numele meu ????
Am inteles ca trebuie inmatriculata in 30 zile de la sosirea in tara . Or scadea taxa pana la sfarsitul lui iunie si rezolam treaba . Mi se pare cam mult de plata daca o las asa cu procura.. Ai putea sa-mi spui TURBOJACK ce acte tb sa fac ca sa o pot scoate din ITA? (ma refer la acte de export , de radiere probabil sau altele care or mai fi)
Imi ajunge 1000 E pt acte si pt drumul inapoi spre casa ????
Mai da-mi niste preturi la masini sa zicem din 1999 - 2001 la 5000-5500 E.
mersi pt raspuns
astept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
30-05-07, 02:13
|
|
  Stage 5
|
Cu radierea pentru expoirt nu stiu cum e,insa taxele sint mici comparativ cu cele de inmatriculare.
Nu te baza pe schimbarea legii in RO,ca stai pe dreapta.
Arunca un ochi aici:
http://www.autoscout24.it/List.aspx?...t=price&zipc=I
|
|
|
02-06-07, 08:16
|
|
Stock
|
Quote:
Originally Posted by turbojack
|
Scuze am fost plecat cateva zile!!!!!!!!!
nici nu stiu cum sa fac. Am auzit ca astia cu taxa , chiar daca se modifica luna asta , vor sa o aplice de la 1 ian. 2008 , asa ca e cam nasol.Cred ca totusi o iau cu procura. Deja am vb cu ai mei din IT sa inceapa sa-mi caute ceva pana in 6000. Cu tot sa ajung pe la 7000.M-am uitat pe siteul ala si am vzt preturi interesante. O fi vrajeala ???
Ai auzit pe cineva sa ia de la ei? sa fie de incredere
Cam cat dureaza actele in ITA?
mersi!!! lasa-mi o adresa de email sai iD poate te mai caut pt lamuriri
|
|
|
02-06-07, 11:46
|
|
  Stage 5
|
Preturile sint ok,in general masinile de dupa 2000 ,sint cu cel putin 2000 euro sub preturile din RO.Nu-ti face calcule pe baza posibilei renuntari la taxa de prima inmatriculare.
Procesarea actelor dureaza cam o saptamina.Daca mergi pe sistemul cu procura,sa-ti calculezi cam 1000 euro anual pentru asigurare.
Pentru preturi arunca un ochii si aici : http://www.secondamano.it/iad/Auto_e_Moto/Auto_vendita ,
In fereastra " Cerca per parola" scrii ce masina vrei si click pe "cerca" (cauta).
Bafta!
Ai PM.
|
|
|
07-06-07, 01:24
|
|
 Stage 5
|
Quote:
mda!!
Pai daca e asa ,nu e mai simplu sa o iau direct pe numele meu ????
Am inteles ca trebuie inmatriculata in 30 zile de la sosirea in tara . Or scadea taxa pana la sfarsitul lui
astept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
mai mare daraua decat ocaua ,i-ao bai nene direct pe numele tau poti s-o ti cit vrei tu neinmatriculata da nu poti mergi cu ea conditia este sa o declari la financiar da si pe asta ii fentezi si dc se prind iti da o amenda de 1milion ca nu ai declarat-o,sau ia-ti numere provizori de acolo valabile 1luna ,poti si mai mult,si dupa ce se expira iti iei dupa aia nr rosi aici inca o luna ,
la bani pe care ii dai pe masina iati un euro4 si nu e mare taxa da-o dracu si nu te mai doare capu ca te opresc toti gabori ca te vad cu nr de italia si dai spagi de plictisesti,si tot acolo ajungi
|
|
|
24-08-07, 13:45
|
|
|
Renault Driver
 Stage 4
Member of: [RENAULT]
|
Am si eu o intrebare destul de arzatoare... vreau sa cumpar un bmw din 1995 la pretul de 2200 de euro... problema este urmatoarea proprietarul de drept din ce am putut sa aflu este de fapt italian... tipul asta e probabil intermediar... cum credeti ... ar trebui sa cumpar masina.. sau nu?... HELP...
|
|
|
07-07-11, 18:40
|
|
|
Salut!Sunt nou pe acest forum si as dori si eu cateva raspunsuri .
Am "cumparat" o masina (Hyundai tucson 2006 inmatriculata) anul trecut prin iulie. Proprietarul mi`a facut o procura auto pe o perioada nedeterminata de timp pt ca nu am achitat toti banii inca. Asa, unde vreau sa ajung eu este faptul ca vreau sa fac itp-ul (care a expirat acu cateva luni in urma).Am citit pe net, ca la itp trebuie, C.I. a masinii, B.I a persoanei care vrea sa faca itp,asigurare valabila si C.I.V. dar C.I.V nu mi`a dat proprietarul. Pot face itp fara C.I.V ? Un prieten mi`a spus doar de certificatul masinii, buletin de identitate, si asigurare si pot rezolva. e adevarat?
|
|
|
|
|