de unde sa incep ?
pei zic asa: bani disponibili pentru masina propriuzisa - 6.000E (cel mult. si asta in cazul in care gasesc ceva sa-mi placa super mult, pentru ca altfel prefer sa dau doar 5.000 si sa ramana mai multi bani de "aruncat" in ea afterwards).
am ales astea doua masini pentru ca: ambele au versiune turbo pe motorina (110 cp G4 TDI, daca nu gresesc, si 116 cp JTD) si ma gandesc ca ma pot plimba prin oras (a.k.a. sa nu consume mai mult de 8l/100km) si pot sa imi si incerc indemanarea la un semafor in cazul in care se cere asa ceva (si logic ca, consumul va trece de 10).
daca ar fi egale din toate punctele de vedere (intretinere, consum, putere, orice) as alege fara sa stau pe ganduri Fiat Stilo. pentru simplul fapt ca este putin mai rar decat Golful. pentru ca pur si simplu imi place foarte mult ca aspect (si exterior, si interior) si pentru ca, mai ales, imi place varianta in 2/3 usi cu plafonul din plastic (banuiesc ?) transparent.
ce ma retine pana la urma cel mai mult cand vine vorba de stilo, este vorba de intretinere. adica (sper sa gresesc) dar din cate am citit pe diverse forumuri, daca ai probleme cu "stiloul" este mai greu sa-l repari. se gasesc greu service-uri iar piesele si manopera costa foarte mult.
astept pareri, sfaturi, dar fie de la oameni care au avut unul din cele doua modele (sau au in continuare) fie de la oameni care pot privi din punctul meu de vedere, si nu din punctul de vedere al unui fan impatimit (fie el fan VW fie Fiat).
si daca, considera cineva ca exista varianta mai buna in banii astia (trag spre un consum mai mic...), sunt binevenite orice variante.