Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 30-03-07, 15:34   #1
sez me
Renault Driver

Stage 3

sez me's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Golf4 / Stilo ?

de unde sa incep ?
pei zic asa: bani disponibili pentru masina propriuzisa - 6.000E (cel mult. si asta in cazul in care gasesc ceva sa-mi placa super mult, pentru ca altfel prefer sa dau doar 5.000 si sa ramana mai multi bani de "aruncat" in ea afterwards).
am ales astea doua masini pentru ca: ambele au versiune turbo pe motorina (110 cp G4 TDI, daca nu gresesc, si 116 cp JTD) si ma gandesc ca ma pot plimba prin oras (a.k.a. sa nu consume mai mult de 8l/100km) si pot sa imi si incerc indemanarea la un semafor in cazul in care se cere asa ceva (si logic ca, consumul va trece de 10).
daca ar fi egale din toate punctele de vedere (intretinere, consum, putere, orice) as alege fara sa stau pe ganduri Fiat Stilo. pentru simplul fapt ca este putin mai rar decat Golful. pentru ca pur si simplu imi place foarte mult ca aspect (si exterior, si interior) si pentru ca, mai ales, imi place varianta in 2/3 usi cu plafonul din plastic (banuiesc ?) transparent.
ce ma retine pana la urma cel mai mult cand vine vorba de stilo, este vorba de intretinere. adica (sper sa gresesc) dar din cate am citit pe diverse forumuri, daca ai probleme cu "stiloul" este mai greu sa-l repari. se gasesc greu service-uri iar piesele si manopera costa foarte mult.
astept pareri, sfaturi, dar fie de la oameni care au avut unul din cele doua modele (sau au in continuare) fie de la oameni care pot privi din punctul meu de vedere, si nu din punctul de vedere al unui fan impatimit (fie el fan VW fie Fiat).
si daca, considera cineva ca exista varianta mai buna in banii astia (trag spre un consum mai mic...), sunt binevenite orice variante.
sez me is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 16:23   #2
P_C_D

Stage 5

P_C_D's Avatar

Default Re: Golf4 / Stilo ?

Nu te supara ca te intreb dar unde gasesti tu unul din aceste doua masini la banii astea ??
P_C_D is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 16:26   #3
sez me
Renault Driver

Stage 3

sez me's Avatar

Member of:
[RENAULT]

germania. da stiu ca momentan taxele nu prea sunt de acord cu mine, dar sper ca vor ajunge mai "acceptabile". repet, nu ma grabesc.
pls... astept sfaturi.
Old 30-03-07, 16:29   #4
Bicuss
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Bicuss's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

respect pt k nu vrei o masina care o vezi la orice colt de strada(golf4)
Bicuss is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 16:32   #5
sez me
Renault Driver

Stage 3

sez me's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by Bicuss View Post
respect pt k nu vrei o masina care o vezi la orice colt de strada(golf4)
cam asta era ideea de baza cand am inceput sa ma gandesc la masina: nu vreau ceva ce vezi peste tot...
dar este accesibil pentru un "tanar" din romania sa-si intretina o masina mai... rara ?
sariti cu "trairi"... sfaturi... pareri... haideti sa nu umplem threadul cu "esti nebun" "foarte tare" "visezi" and stuff. keep on the subject pls. ca pana la urma va respect pe fiecare in parte (ca impartimiti ai sofatului) si tocmai de-asta astept parerile voastre ca sa ma hotarasc ce ar fi mai bine sa aleg si sa nu-mi para rau afterwards
Old 30-03-07, 18:49   #6
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

sincer sa fiu , cu fiabilitatea...e discutabil , depinde si cum o prinzi , eu unul sunt innebunit dupa stilo in 3 usi...e foarte frumoasa , si la banii astia ... e o masina perfecta....succes
Old 30-03-07, 19:23   #7
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

exact...eu stilo as alege...la banii astia o gasesti si in RO
Eugen_TL is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 20:43   #8
sabb

Stage 2

sabb's Avatar

ce sa zic imi place stilo in 2 usi super mult da cred k e mai fiabil un golf4 si dak gasesti un golf bunla banii astia ia golf altfel ia stilo
sabb is offline   Reply With Quote
Old 30-03-07, 20:46   #9
sez me
Renault Driver

Stage 3

sez me's Avatar

Member of:
[RENAULT]

dar cum ramane cu intretinerea ?
adica daca am o problema cu ea, am unde sa o duc ? si mai ales sa nu-mi i-a aia si pielea de pe mine ?
Old 31-03-07, 12:22   #10
carlito77

Stage 2

pai nu treb neaparat sa te duci la un service...poti gasi mecanici care lucreaza pe Fiat si iti gasesc piese super ieftine
ex: bujie incandescenta - de la 80 ron/ bucata la service( 90 ron la augsburg- si nu dadeau decat la set de 4 bucati) - am luat cu 20 ron /buc
- 100 ron- 4 l ulei + filtru ulei
- 2 becuri h7- 30 ron ,etc etc

in 400 ron cat m-a costat toata treaba: schimb ulei + filtru, schimb 2 bujii, inlocuit bec faza scurta drepta, inlocuit maner deschidere capota; in pretul acesta au intrat toate inclusiv manopera

in conditiile in care daca le faceamin service Fiat saream de 800 ron lejer- concluzia: important e sa cunosti pe cine trebuie si iesi mai mult decat bine pe partea financiara
carlito77 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-07, 10:33   #11
Lucian_benz

Stage 4

Quote:
Originally Posted by sez me View Post
germania. da stiu ca momentan taxele nu prea sunt de acord cu mine, dar sper ca vor ajunge mai "acceptabile". repet, nu ma grabesc.
pls... astept sfaturi.
Daca mai poti sa aste[ti vreo un an,atunci poate se micsoreaza taxa.

Service-ul la o lancia il fac la auto italia.
Deci de service nu cred ca e asa problema.

Last edited by lascarica; 02-04-07 at 21:27. Reason: consecutive
Lucian_benz is offline   Reply With Quote
Old 03-04-07, 01:56   #12
sez me
Renault Driver

Stage 3

sez me's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by Lucian_benz View Post
Daca mai poti sa aste[ti vreo un an,atunci poate se micsoreaza taxa.

Service-ul la o lancia il fac la auto italia.
Deci de service nu cred ca e asa problema.
ma indoiesc ca va mai dura atata timp, chiar daca rezolvarea nu va fi precum ma astept. dar oricum sigur sunt ca nu despre asta vroiam pareri.
multumesc celor care au venit cu sfaturi / pareri.
mai nou am gasit pe un al thread un posesor de stilo, care a ajuns cu masinuta deja la peste 100.000 kilometrii si acuza urmatoarea problema: subturaj si vibratii de intensitate crescuta ce se simt cu precadere in interiorul habitaclului. are cineva idee daca este o problema comuna la toate stilo ?
Old 03-04-07, 11:56   #13
carlito77

Stage 2

comuna...pe jtd...
schimbi tampoanele de la motor ..si scapi de vibratii
carlito77 is offline   Reply With Quote
Old 04-04-07, 22:31   #14
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Golf 4 nu gasesti in banii astia. Iti recomand stilo dak e coupe dak e in 4 usi poti sa il arunci asta dak gasesti in banii astia si stilo. Eu cred k dak o sa cauti bine o sa gasesti.
criss_cars is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -