Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 12-03-07, 00:50   #16
alinneagoe

Stage 3

Default Re: urgent sfaturi golf 4

da, problema nu e tva-ul ci taxa asta de porc de inmatriculare. o sa vad acolo. oricum nu e grav. am masina, de care sunt f multumit si am si o sansa sa iau o alta masina de la cineva cunoscut daca ma intorc cu mana goala de la nemti. dar... golf 4 vreau de mult
Old 14-03-07, 12:09   #17
alinneagoe

Stage 3

a mai aparut o problema. eu vreau cutie manuala cu 6 trepte. cea automata cu cate trepte e? pot schimba vitezele si manual am observat dar pot sa trag de masina pana cand imi taie motorina sau totusi mi le schimba singura cand ajunge la o anumita turatie? as vrea totusi sa pot merge ca si cu una manuala, sa schimb cand vreau eu...
alinneagoe is offline   Reply With Quote
Old 15-03-07, 14:51   #18
VS-99-BYE

Stage 4

Cutie automata in 5 trepte am eu pe un mondeo. Pe modul manual schimb din schimbator sau de pe volan (durashift) la cate turatii vreau, insa am auzit ca daca o tin constant la 4500 de exemplu, are o protectie si schimba automat in treapta superioara. In regim automat, masina schimba treptele in functie de cum calci pedala. Iti dau cateva exemple. Daca tii pedala de acceleratie calcata 2-3 centimetri, masina schimba treptele pana in 2500 ture. Daca tii pedala la jumate constant, atunci schimba undeva pe la 2500-3000 ture. Iar daca o calci pana la fund, te duce la maximum de turatii sau pe aproape in toate treptele de viteza. O chestie care imi place tare mult este daca merg pe automat in treapta 4 de exemplu la 2000 ture si o calc brusc, atunci cutia retrogradeaza in treapta 3 pentru ca simte ca ai nevoie de putere in momentul ala. Eu am avut numai cutii manuale pana anul trecut cand am luat automata asta, si acum cred ca nu as putea sa-mi mai iau o cutie manuala. Bye.
VS-99-BYE is offline   Reply With Quote
Old 15-03-07, 20:21   #19
alinneagoe

Stage 3

multam. sincer eu de principiu sunt fan cutie manuala. sa am eu la dispozitie ce vreau cand vreau. dar zilele astea am avut treaba prin pipera... vai ce nenoricire epe acolo... cat se sta la coada si cat o freci intr-antaia... si atunci am inceput sa ma gandesc serios si la varianta cu cutie automata... dar imi place si sa schimb eu cand si cum vreau... daca o sa am posibilitatea o sa fac un mic drive-test cu una automata cu tiptronic sa vad si eu ce si cum. poate-poate...
alinneagoe is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -