Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
09-03-07, 23:42
|
|
Stock
|
Opel Rekord C coupe vs Ford Taunus GXL coupe
Boon,dupa ce am trecut de sf-urile de a aduce o masina americana sa o inmatriculez si sa o intretin,am zis sa caut o masina europeana mai veche s-o iubesc si sa o folosesc.Am urmarit discutiile pe forum,am constatat ca ambele marci au fanii lor,pe mine ma intereseaza care ar fi mai ieftin de intretinut in materie de piese,nivelul tehnic al ambelor masini,care ce hibe are,daca ma duc sa vad sa cumpar una,sa stiu dupa ce ma uit mai intai.Am constatat ca Rekord-urile sunt destul de rare(sunt calare pe toate site-urile de vanzari masini,inclusiv retromobil,si nu am gasit decat un Rekord coupe in Timisoara cu cutie automata din 1969 intr-o stare cam discutabila la pretul de 2300 euro,si o berlina in 2 usi complet restaurata cu 3000 euro,dar de care mi-e mila sa ma ating,ca as schimba multe la ea si as calca in picioare munca si daruirea omului care a stat sa o restaureze).Taunus-uri am gasit mult mai multe,si la preturi ok.Nu sunt interesat s-o tin in starea ei initiala,vreau s-o customizez,sa-i trag o vopsea perlata,interior piele,poate foarte putin la performanta(vreau sa fie custom,nici low-rider,nici american-muscle;in primul rand,vreau sa mearga bine,sa nu ma lase in drum cand mi-e lumea mai draga;ca as obtin asta,sunt dispus sa-i pun si un motor nou)si jante cu spite(apropos de atea,daca stie cineva daca si unde se gasesc asemenea jante la noi,gen www.daytonwirewheels.com ).Am vazut cu ochii mei ca e poate realiza ce visam si ca nu sunt singur in tara asta cu asemenea idei cand am vazut Rekord-ul din Pl facut de Zen Customs.Momentan n-am avut nici o masina,dar o sa fac rost de o suma de bani in viitorul apropiat sper si sa pot sa incep sa-mi realizez visul.Nu vreau numai o masina de week-end,am de gand s-o folosesc in mod constant,asa ca fiabilitatea si piesele disponibile o sa fie si ele factori decisivi la rezultatul final.Sper ca nu v-am zapacit de tot,va multumesc pt ajutor,cu sinceritate,un boboc
Last edited by Ja-man; 09-03-07 at 23:46.
|
|
|
13-03-07, 14:36
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [FORD] [Old School Cars] [BMW] [MERCEDES]
|
Re: Opel Rekord C coupe vs Ford Taunus GXL coupe
sincer..cum ai zis..Rekordurile sunt cam rare...si au aspect mai palcut..dekat un taunus coupe, dar parerile sunt impartite...
eu personal mi-as lua una din fiecare, am avut rekordul in 2 usi..berlina, am fost aproape de tot..sa-mi cumpar cateva Coupeuri Taunus...dar asta e..mai caut.
La Rekord poti pune motoare mai mari..mai tari(204Cp 6IL, 3.0/210Cp V6, 3.0)...la Ford nu prea gasesti ceva peste 195Cp(cosworth)...asa k....ramane Rekordul.
are un aspect mult mai clasic..in primul rand fiind si cu aproximativ un deceniu mai vechi dk luam in considerare si Rekordul B(65-66)
piese..Fordul stiu k e ieftin..am avut cateva mai vechi...dar nu la toate gasesti tot ce-ti trebuie..pt k nu exista la noi asemenea cataloage la firmele de piese auto.
la Rekord..mecanica se potrivetse pana la Rekord E(+/- unele repere)...
tough decision
|
|
|
13-03-07, 14:42
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
avanf in vedere pretul de 515$/bucata k fiind cel mai mic, trebuie sa strangi o suma cam mare pt toata masina..dk numai rotile sunt un minim de 2.000Euro..sa zicem cu transport cu tot..desi nu se stie vama cat va fi
eu incerc sa aduc niste roti americane(noi) sa vad cum rezolv cu transportul, vama...sa le scot mai iefitn..sunt sute de modele, tabla cromate, tabla vopsite, aliaj cormate, aliaj vopsite..etc...dar sa aduc un set..sa-mi renteze..si vad eu pe urma ce si cum...
oricum nu recomand wire wheels pt la noi..le distrugi...nu sunt de mers cu ele..zi de zi..nu la NOI 
recomand..pt aspect retro muscle..ceva croame..de tabla...ieftine..si de efect
|
|
|
15-03-07, 23:21
|
|
Stock
|
Nu gasesti pentru Taunus mai mari in ce sens?nu se potrivesc,n-are loc sub capota,sau cum?Poti sa-mi explici si mie cum e cu motoarele Cosworth?ce fabricatie sunt,in ce ani au fost fabricate,etc.Poate pun intrebari cam silly,dar sunt total neavenit in chestiunile astea  ,eu sunt muzician de felul meu  .Siminca ceva,cum e cu asigurarea unei asemenea machinete?modificarrile iti sunt luate in seama cand masina e evaluata,sau se uita numai la anul de fabricatie si calculeaza gradul de uzura dupa catalog?ca daca e asa,e pacat,ca daca Doamne-Fereste ti-o buseste unul,ai imbulinat-o
|
|
|
16-03-07, 10:03
|
|
 Stage 5
|
Loc sub capota ai, dar la noi nu se poate pune pe masina alt motor decat cel cu care a fost dotata masina de fabrica. deci pe taunus cel mai mare motor care teoretic se poate pune este cosworth- un motor facut in colaborare cu englezii de la Cosworth(consacrati in racing). Desi si cu acest motor e cu cantec fiindca depaseste limitele legale de omologare, adica depaseste cu 40 % puterea motorului care il ai din fabrica pe taunus!
Gata..il mai las si pe Florin satz spuna cum sta treaba..
|
17-03-07, 12:21
|
|
Stock
|
http://www.nast-sonderfahrzeuge.de/i...es/page_01.htm
Nu stiu daca ati apucat sa faceti cunostinta cu BESTIA asta;Pentru cei care vroiau un muscle car european,iata-l in forma cea mai pura.Mersi la toti pentru info-ul de mai sus,mi-a fost foarte folositor.
Totusi,daca n-ai voie legal sa instalezi un Cosworth,atunci nici nu prea ar mai fii cazul sa discutam varianta asta(sau se poate baleta in jurul legilor?  )am vazut un thread pe forum cu cineva care si-a instalat pe un Capri Cosworth(sunt sigur ca toti care ati postat pe thread-ul acesta stiti despre cine e vorb si aveti mai multe amanunte ca mine,asa ca nu intru in dtalii)Sau Capri-ul are putere mai mare din fabrica si nu depaseste limita de 40 % impusa de lege?
|
|
|
17-03-07, 21:22
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
taunus coupe fastback,cauta modelul asta era unu la vanzare pe forum ford citeste acolo,si era si la bani putini.pe mine m-a impresionat masinuta aia
|
|
|
18-03-07, 02:09
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
la bani multi de fapt 
si..are mot mic..si FALS...k stie proprietarul k e 1.7 special cika..de 4 cil in linie..knd nicaieri nu am gasit 1.7 decat V4..dar ma rog..baliverne.
Deci...Ja-man..dk vrei sa-i faci CASCO la o masina de genul acesta..ia-ti gandul..pt k firmele de asigurari, nu asigura masini peste nush cati 12 ani..sau ceva de genu.
Capriul Cosworth de care ai spus tu...va merge pe NASHPA, legal nu se poate omologa acel motor pe Capri....dar baletam fiecare in jurul legii pe riscul propriu(riscul e amenda..si remontarea motorului original..trecerea de RAR, reobtinerea talonului..si remontarea motorului puternic  )
Asta e tara noastra de K.KTZOI...speram sa se mai schimbe treburile...pana atunci...la RISC....si odata la 2 ani...remontezi motorul original..dk nu ai pile pe la o statie ITP si exista deja pozele masinii cu motorul original..prin arhiva  caz in care obtii ITP-ul si drum bun inka 2 ani cu riscul de a fi descoperit de RAR-ul mobil pe sosea..situatie rara...dar nu imposibila
oricum..exista motoare 2.3/2.4/2.5/2.6/2.8/2.9 care au putere relativ destula...un mic bricolaj..si te descurci..cu POWER-ul..dar mai bine mergi pe nashpa..avand in vedere k la mot de peste 2.6L impozitul e peste 5-6milioane/an...
baftaaaa si mai intreaba ce nu stii
|
|
|
23-03-07, 23:45
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [Opel] [Old School Cars]
|
ja-man,am cautat si eu masina veche de cumparat pe care sa o modific ... si tot intre taunus / rekord c am avut de ales.n-am gasit nici una la pret / stare ok pana cand am dat de un rekord c din greseala la mine in cartier si l-am luat (rekord c din `68 , 800 eur )
acuma astept sa se opreasca ploile si cum da putin soarele o dezechipez total si o bag la tinichigerie / vopsitorie.
da un pm cu id-ul tau de mess si mai discutam
|
|
|
|
|