Am avut eu un Smart 3 ani si este o super masina.
Daca iti iei un model cu motor de 700cc ai foarte multe in masina stock.
Hill start assist de exemplu care chiar este util sa nu te mai chinui cu frana de mana la plecarea din panta si rampa, ABS, ESP,EBD.Eu am mers cu masina pe polei cu cauciucuri de vara si nu am reusit niciodata sa o pierd de sub control.Mai greu era la plecat de pe loc cu cauciucurile de vara.
Cat despre masina de folosit doar in oras ia-o asa: am fost cu a mea in Grecia 1 data si in Bulgaria de 2 ori + cateva drumuri pe an delta Dunarii -Bucuresti.
Consumul intr-adevar e mare la motorizarea de 700 daca ai piciorul greu si stai cu pedala de acceleratie la podea intre semafoare.
A mea a prins 172 viteza maxima pe sosea (si inca mai prinde) si 200 pe Dyno la MT.
Am uitat sa zica ca avea plafon de sticla si jante Brabus cu 205/55/15 pe spate si 175/55/15 pe fata, blow-off si alte mici chestii.
Sau poti sa-ti iei un Cielo si sa-ti ocupi locul in turma

Cel mai tare lucru la masinuta aia este sentimentul pe care il ai cand toti oamenii iti zambesc pe strada.Reviziile sunt moderate ca pret (aprox 5 mil una).
Ca service sa nu te duci la Casa Auto decat in caz de maxima necesitate ca te usuca la bani si nici nu prea au legatura cu mecanica masinii.
Uite un site unde mai poti vedea cate ceva despre Smart:
WWW.Evilution.co.uk