| Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
22-02-13, 13:23
|
|
 Stage 5
|
Corolla 1.8TS vs Impreza VS Honda
Salutare,
Ma bate gandul sa imi iau ceva masina anul acesta, de fapt sa schimb masina ce o sa primesc in Martie. Bantuind pe mobile si alte site-uri sunt cateva masini, relativ necunoscute pentru mine, care mi-au atras atentia.
Toyota Corolla fabricatie 2003 (sau cam pe acolo) 1,8TS 192CP
Honda Accrod sau Civic cu motoare VTec,VVTI si altele cu cilindree mica 1,6-1,8 si puteri faine 160-180CP. Recunosc ca la Honda nu ma pricep deloc, asa ca iertare daca o sa gresesc niste abrevieri. Dar cine stie, pricepe la ce motoare ma refer 
Honda Civic Type R cu motor 2,0 asiprat si parca 200CP
Subaru Impreza (eventual modelul break) cu motor de 2,0turbo si 218CP (fabricatie dupa 2000 oricum)
Personal am condus ff multe masini dar nici una asiatica, ci numai Made in Germany.
Masinile sunt cam pe la acelasi pret.
Masinile vor fi cumparate, inmatriculate si conduse in DE.
Nu vor face multi km pe luna, dar daca nu am inca obligatii care sa poarte fusta sau biberon  vreau sa imi mai satisfac cateva nebunii  plus ca boala CP se impaca bine cu autobandul german.
Consumul e pe plan sa zicem secundar, atat timp cat nu e 'exploziv'  asa ca 20-25l/100km iese din discutie
Multumesc tuturor care ofera informatii avizate.
|
23-02-13, 17:31
|
|
 Stage 5
|
Re: Corolla 1.8TS vs Impreza VS Honda
Civic Type R e oleak mai scumputz decat restul. Personal nu agreez interiorul, dar sunt dispus sa fac compromisuri in favoarea fiabilitatii, consumului, etc.
Observ ca au raspuns numai posesorii de Honda
|
|
|
24-02-13, 00:11
|
|
 Stage 5
|
Corolla 1.8 TS gasesti mai greu putin si nu e atat placuta ca o Celica.
Motorul e foarte bun (la varianta cu facelift), este facut Toyota impreuna cu Yamaha, consuma cel mai putin din cele 3 (chiar surprinzator de putin la un mers linistit), dar nu e cel mai performant. Celica este de departe cea mai frumoasa din cele 3, dar recomand faceliftul (din 2003, cu "gura" lata de pe capota) pentru ca modelele anterioare au avut niste probleme. Recomand a se schimba baia de ulei, cu una sport (~ 300 euro), in rest masina este fenomenala si foarte fiabila.
Honda Civic Type R (EP3), o gasesti destul de greu in stare foarte buna, are un pret maricel, dar este cea mai buna overall. Are renumitul motor K20, este fiabila, mai tunabila decat Celica, consuma ceva mai mult, de preferat faceliftul.
Subaru WRX este cel mai potent si tunabil, este destul de fiabil, dar consuma cel mai mult (alergata consuma enorm). Sa nu faci confuzie cu STI, diferentele sunt foarte mari, de la motor, la suspensie, cutie, etc.. WRX-ul bine tunat trage ca un STI stoc (poate chiar putin mai bine).
WRX-ul are intretinerea putin mai scumpa decat la celelalte doua.
Last edited by GTR; 24-02-13 at 00:18.
|
|
|
24-02-13, 11:13
|
|
Stage 3
|
Last edited by gezi_7; 24-02-13 at 11:25.
|
|
|
24-02-13, 16:10
|
|
|
Suzuki Driver
 Stage 5
Member of: [Suzuki] [PARTICIPANT CURSE]
|
eu unul, dacă aș vrea ceva īn care pe termen lung să investesc mult și să obțin foarte mult, cu piese bolt-on de la companii de renume, aș lua Subaru, dar cum a precizat un coleg mai sus, este diferență mare īntre WRX și STI.
cāt despre celelalte două, clar aș alege Honda Civic type R. ori EP3 cu motorul k20 ori modelul anterior cu motorul B16B (1.6 aspirat 186cp), ambele fiind destul de rapide și cu posibilități de modificare, sau dacă īți permiți, S2000, care clar este peste toate mașinile enumerate de tine din toate punctele de vedere, dar este mai scumpă și avānd două locuri nu este practică. depinde ce vrei.

If you gotta go down...GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOME!
|
|
|
25-02-13, 16:10
|
|
 Stage 5
|
Am uitat sa mentionez ca masinile nu vor fi luate pentru tuning, ci vor ramane stock.
GTR (chiar speram sa imi raspunzi), Corolla nu e greu de gasit, cat despre Cellica iti dau dreptate suta la suta. Doar ca la bani mai putintei am gasit modelul din 2003 doar cu motorul de 1,8 si 143CP.
|
|
|
25-02-13, 16:38
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by crywolf
Am uitat sa mentionez ca masinile nu vor fi luate pentru tuning, ci vor ramane stock.
GTR (chiar speram sa imi raspunzi), Corolla nu e greu de gasit, cat despre Cellica iti dau dreptate suta la suta. Doar ca la bani mai putintei am gasit modelul din 2003 doar cu motorul de 1,8 si 143CP.
|
La Corolla nu stiu exact daca si cand au facut facelift sau daca au avut aceeasi problema cu motorul. Cert este ca unele motoarele au avut niste surprize cu ungerea, rezolvata in principiu la facelift. Cu baia aftermarket (mentine uleiul in dreptul sorbului) nu cred sa mai faca probleme, indiferent de varianta.
Altfel, si motorul si masina sunt exceptionale si fiabilitatea la fel.
asta este baia de ulei:
http://www.monkeywrenchracing.com/pr...roducts_id=799
|
|
|
26-02-13, 07:31
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by crywolf
|
Corolla are compressor de la tte exact ca si motoarele de pe lotus cu garantie din fabrica 2 zz up
|
|
|
26-02-13, 09:07
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by gezi_7
Corolla are compressor de la tte exact ca si motoarele de pe lotus cu garantie din fabrica 2 zz up
|
Este foarte adevarat, dar costa exact cat masina sh.
|
|
|
26-02-13, 09:43
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by GTR
Este foarte adevarat, dar costa exact cat masina sh. 
|
Correct dar cat costa o masina care sa face 0-160 km in doar 11sec si cu ce motor
Dar am cam deviat de la acest thread asa ca hai sa revenim
|
|
|
|
|