V-as ruga foarte mult daca ma puteti ajuta si pe mine cu ceva SFATURI privind achizitionarea unui BMW 320d. Am luat carnetul acum 2 saptamani, iar ai mei au decis ca imi vor cumpara o masina , bugetul fiind de aproximativ 10.000 euro(mai mult de atat nu am de unde sa iau
)
Am tot cerut sfaturi despre masini si despre tot felul de modele incepand de la audi a4 la vw passat etc.... Iar majoritatea persoanelor mi-au recomandat 320d motivele fiind ca este o masina extraordinara, are distributie pe lant, e FOARTE FIABILA, se conduce exceptional si cica costurile de intretinere sunt "MICI".
Chiar asa este? costurile de intretinere la un 320d sunt mici? de mentionat ca nu voi face reviziile la reprezentate unde preturile sunt duble sau chiar triple (in cazurile fericite).
Probabil luni tatal meu va pleca in germania cu un prieten care se ocupa cu masini de afara, deci este cunoscator. Masina va fi cumparata din germania, dar intrebarea me este daca bugetul este suficient pentru o astfel de masina? de mentionat ca NU ma intereseaza sa aibe navigatie proffesional sau tot felul de chestii "inutile" vreau doar STRICTUL NECESAR.
De mentionat ca eu doresc o masina care sa consume foarte putin si sa fie usor de intretinut pentru ca o voi tine cel putin 5 ani. In ceea ce priveste consumul eu cred ca 320d se incadreaza perfect, dar nu stiu ce sa cred despre costurile de intretinere, pe net sunt tot felul de pareri, multi vorbesc in necunostinta de cauza.
1.La ce ma pot astepta sa pice la o astfel de masina? din ce am citit eu cel mai des pica turbina.
2. Cum pot scapa de achitarea TVA-ului? sau nu se mai poate?
3. In ceea ce priveste costurile de intretinere( aici nu ma refer doar la consumabile ci si la problemele care pot aparea pe termen lung) BMW este mai scump decat Audi la intretinere?
4. Tractiunea spate imi va crea mari probleme pe timpul iernii? sau pot sta linistit in cazul in care am roti de iarna corespunzatoare?
5. BMW 320d e potrivit pentru un pusti de 18 ani? sau trebuie sa ma reorientez catre altceva? Trebuie sa mentionez faptul ca nu sunt vitezoman, nu ma intereseaza liniute sau chestii de genul, dar probabil la inceput ma voi distra si eu putin cu masina, NU IN MODE EXAGERAT.
6. Sa ma reorientez catre altceva mai ieftin? sau pot merge cu incredere pe BMW?