Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 16-09-12, 03:45   #1
Klado

Default Sfat achizitionare BMW E90 sau AUDI A4 (b7)

Pentru inceput voi mentiona ca bugetul pentru achizitionarea unei masini este de aproximativ 10.000 Euro. De asemenea trebuie mentionat si faptul ca am doar 18 ani si aceasta va fi prima mea masina.

Personal imi place enorm BMW seria 3 (E90), dar si audi A4 (b7). Problema este aceea ca doresc o masina care sa nu necesite alte investitii majore pe termen lung, deci o masina fiabila.

1. Mi-ar placea sa stiu care dintre cele doua modele are costuri de intretinere mai mici.
2. Daca se poate, v-as ruga sa imi dati ceva informatii despre motorizari, ce imi recomandati in cazul in care voi parcurge maxim 30k km in cazul in care masina va fi condusa si de tatal meu. In caz contrar , daca o voi conduce doar eu, masina va parcurge maxim 15k km pe an.
3. Care dintre cele doua masini este mai potrivita pentru un incepator?

Am sanse sa gasesc o masina bine intretinuta care sa se incadreze in aceasta suma de bani, respectiv 10k euro?

Trebuie mentionat faptul ca NU ma intereseaza in mod deosebit sportivitatea masinii, vreau doar o masina care sa fie usor de intretinut, preferabil audi sau bmw.
Daca aveti bunavointa as dori sa imi dati ceva sfaturi in privinta achizitionarii unei masini. Sunt deschis sa primesc sfaturi si despre alte marci\modele , dar nu hatchback.
Sincer as opta pentru bmw pentru ca imi place in mod deosebit aspectul masinii, dar in ceea ce priveste interiorul pot spune ca ma atrage mai mult audi. Din ce am citit pe forumuri ( nu foarte mult cei drept) modelul acesta de la bmw are o motorizare foarte buna si consuma putin, dar as dori sa stiu daca are ceva probleme majore care apar in timp, gen pica des injectoarele sau pompa sau etc.....
Eu m-am gandit putin si la Octavia 2 VRS modelul sport sau Ford Mondeo, dar acestea sunt pe planul 2.
Multumesc anticipat !!

Last edited by Klado; 16-09-12 at 03:55.
Klado is offline   Reply With Quote
Old 16-09-12, 06:42   #2
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Default Re: Sfat achizitionare BMW E90 sau AUDI A4 (b7)

De ce ai vrea la 18 ani ditamai masina?

Care are intretinere mai ieftina? consum? nu stiu daca e cazul ca avand o astfel de masina sa te gandesti la asa ceva. Adica nu-i normal sa te gandesti la treburile astea cand ai asa ceva in garaj. Poate daca era vorba de vreun chevrolet, logan, opel da.
Tu stii cat te costa un set de anvelope macar?Si eu care ma intrebam de ce vad pe strada passaturi si octavii cu Debica si Matador....
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 16-09-12, 10:22   #3
Klado

Default Re: Sfat achizitionare BMW E90 sau AUDI A4 (b7)

Trebuie sa subliniez faptul ca NU am foarte multe cunostinte in acest domeniu, am citit destul de multe pe forumuri, dar se pare ca NU a fost suficient.
Motivul pentru care va cer sfatul este acela ca am mare nevoie de ajutor in alegerea unei masini care sa indeplineasca cerintele mele.

Iar in ceea ce priveste consumul, am inteles ca A4 consuma destul de putin, aproximativ 6% (ma refer la motorina) iar E90 tot cam pe acolo. Dorinta mea este sa nu consume mai mult de 10% in oras.

Orice masina implica costuri de intretinere, normal doar nu merge pe aburi. Dar eu as dori sa stiu daca aceste doua modele necesita MULT mai multi bani pentru revizii si alte costuri de intretinere decat o Skoda sau un VW.

Am ales aceste doua modele de masini pentru ca imi plac enorm, dar in cazul in care voi constata ca nu mi le permit , voi renunta si voi incerca sa ma orientez catre alte modele. Pana atunci voi continua sa va cer sfatul in ceea ce priveste aceste doua masini superbe.
Klado is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -