Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 22-04-12, 23:28   #16
giubau_v8

Stage 5

giubau_v8's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[MACS]
Default Re: Daewoo Matiz vs Fiat punto mk1

Quote:
Originally Posted by BBK. View Post
Lasa italiencele ca mananca mult si sunt scumpe la intretinere..
Parerea mea, nu am nimic cu marca.
Si cand te-ai trezit, nu mai dormeai.

Poti veni cu un exemplu concret cand sustii sus si tare ca italiencele mananca mult si ca sunt scumpe la intretinere?
Eu am un fiat punto in familie , ce-i drept e mk2 ( 2002) si sincer consumul e ca la matiz.

Cand zici ca e scump la intretinere la ce te referi? Piesele au aproximativ aceleasi preturi ca la orice alta marca...intr-adevar nu sunt atat de ieftine ca la matiz dar avand in vedere perioada pentru care tine masina ....

Tin sa spun ca a fost masina de firma de noua, apoi a trecut pe la 2 inaintea fratelui meu si merge foarte bine si la el de cativa ani buni. Nu a avut probleme cu motorul, decat un bec de la check engine care se mai aprindea cand bagam benzina de la petrom iarna (cu apa cred ca numai atunci se aprindea).

Pentru initiatorul topicului, daca o iei doar pentru un an doi, ia un matiz ca o sa il vinzi mai repede, asta doar din cauza mentalitatii romanului....italiencele sunt praf , te mananca de bani etc.
giubau_v8 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-12, 12:36   #17
cosma09

Stage 1

Quote:
Originally Posted by giubau_v8 View Post

Poti veni cu un exemplu concret cand sustii sus si tare ca italiencele mananca mult si ca sunt scumpe la intretinere?
Eu am un fiat punto in familie , ce-i drept e mk2 ( 2002) si sincer consumul e ca la matiz.

Cand zici ca e scump la intretinere la ce te referi? Piesele au aproximativ aceleasi preturi ca la orice alta marca...intr-adevar nu sunt atat de ieftine ca la matiz dar avand in vedere perioada pentru care tine masina ....

Tin sa spun ca a fost masina de firma de noua, apoi a trecut pe la 2 inaintea fratelui meu si merge foarte bine si la el de cativa ani buni. Nu a avut probleme cu motorul, decat un bec de la check engine care se mai aprindea cand bagam benzina de la petrom iarna (cu apa cred ca numai atunci se aprindea).

Pentru initiatorul topicului, daca o iei doar pentru un an doi, ia un matiz ca o sa il vinzi mai repede, asta doar din cauza mentalitatii romanului....italiencele sunt praf , te mananca de bani etc.

Multumesc "giubau_v8"...nu am nici eu o parere proasta despre fiat ..tatal prietenei mele are un fiat mk1 din 97 motor 1100 adusa de el din olanda e tipla merge fara nici un zgomot urat la 130 serios ..se tine bine e mai spatioasa asa..insa el a zs ca daca iau o masina ca al lui si dpaia sa o vand pierd mult la vanzare pentru ca romanii nu prea cumpara fiat...decat VW )
cosma09 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-12, 12:42   #18
cosma09

Stage 1

Quote:
Originally Posted by jemis90 View Post
Nu am inteles ce ai vrut sa zici ?? Da, are tabla mai buna opelul (portiera mea spre exemplu e mult mai grea decat la multe masini mai noi /logan/ibiza/punto etc) dar e cu 10 ani mai vechi si se simt anii astia.

Ai cerut parerea intre fiat si matiz, iar eu mi-am expus-o.

Pe langa matiz....polo e "un pic de masina" daca ma intelegi. Sa mai fie si motor de 1.4 75cp sau sa prinzi un diesel ar fi chiar bunicel si la drum mai lung , nu numai in oras.

Ai zis tu ca matizul nu are vlaga acolo bateam campii ca matiz are motor mai mic ca opelul tau...am vazut ceva polo dar nu vreau diesel la o masina sub 2000 pentru ca ,COSTA piesele mult..(scz cacofonia)....un polo dinala ar merge un motor 1100,1200 max 1300 (dak exista 1300)BENZINA dar nush dak sunt costisitoare la piese :-S ..k anul isi spune cuvantul!!
cosma09 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-12, 13:12   #19
Seda

Stage 3

Seda's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by cosma09 View Post
Ai zis tu ca matizul nu are vlaga acolo bateam campii ca matiz are motor mai mic ca opelul tau...am vazut ceva polo dar nu vreau diesel la o masina sub 2000 pentru ca ,COSTA piesele mult..(scz cacofonia)....un polo dinala ar merge un motor 1100,1200 max 1300 (dak exista 1300)BENZINA dar nush dak sunt costisitoare la piese :-S ..k anul isi spune cuvantul!!
la categoria ww , gasesti piese pe toate drumurile , si sunt si ieftine , nu conteaza daca e diesel!
Seda is offline   Reply With Quote
Old 23-04-12, 14:52   #20
silviu.o

Stage 5

silviu.o's Avatar

Member of:
[VW]
[Fiat]
[Competitor CNCA]

Fiat punto mk1 sunt destul de slabute, mk2 e un model reusit, dar e cam scumput pentru banii tai. Polo mai vechi cu motoare de 800 sunt fiabile, deoarece sunt simple si nu prea are ce sa strice la ele, dar sunt lenese din cale afara apesi acceleratia si nu se intampla nimic. Eu sunt de parere ca ceea mai buna varianta e Matizul, e simplu construit, nu prea are ce se strica, consuma putin la oras, si pana in 60 la ora are ceva vana.
silviu.o is offline   Reply With Quote
Old 24-04-12, 00:22   #21
jemis90
Opel Driver

Stage 5

jemis90's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by cosma09 View Post

Spui tu bine cu "costa"..in cazul in care schimbi injectoare/turbina la ceva 1.9TDI si cumperi marfa noua.

Dar..poate ai norocul meu si cheltui 150 de lei intru-un an jumatate cu o singura defectiune.(bine...eu am benzinar opel alta mancare de peste)

Insa iti dau un sfat de pe pielea mea...cauta ceva cu mai multi cai, NU 1.1, 1.2 etc cum spui tu mai sus despre polo.Nici 60 de cai pe 1.4 nu sunt de ajuns >> La 4 persoane, sau chiar la 2 +bagaj serios(100kg?) plangi la depasiri si la deal...Totusi cu masina mai iesi si afara si vei fi foarte frustrat cand stii ca de la 110 incolo nu mai ai "zvac", chiar daca duce ea un 160 acolo...

P.S Cauta ceva Multipunct!! nu lua ceva piesa de arhiva in 2012.

Corsa b-sold / Rover 25-sold /Clio Mk1 sold
Family - /Logan 2005,Ibiza 2012,MCV 2013\
jemis90 is offline   Reply With Quote
Old 24-04-12, 10:26   #22
TZN 85 BUB

Stage 5

TZN 85 BUB's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[2 Roti]

ca si posesor de matiz , achizitionat de nou in 2007 noiembrie, si acum in bord am 84000km, pot spune ca in afara de distributie si revizii(uleiuri , placute, filtre ) nu a avut nici o buba.

Singura problema care o are matizu meu, ca si multe altele.... tabla prost tratata, si rugineste.

Ca si spatiu , optiuni existente eu zic NU la matiz.

Parerea mea ia un Fiat , sau o Corsa ( chiar si bulgaroaica daca nu se incadreaza o romanca in bugetul tau) .

https://forum.4tuning.ro/459-jante-an...-250-euro.html
TZN 85 BUB is offline   Reply With Quote
Old 13-07-13, 00:16   #23
Stefy90

Stock

Quote:
Originally Posted by giubau_v8 View Post

prietene , eu am fiat punto mk1 , si sunt multumit de ea , filtru de aer 25 lei , dar hai sa zicem comparatie , deci am condus matiz are 800cm si merge greu dar consuma mult , fiatu are avantaj consuma mai putin si acelereaza bine fiatu meu are motor 1.2 60 cp 14,5 sec 100km consum 7 l, matiz are 18sec 100km consum 9L , deci nu mia placut matiz dar am vanduto pt ca nu are servo nici abs nici geamuri electrice doar aer conditionat si alarma ce rost are ? fiatu are multe dotarii si nu ce compara cu matiz si degeaba ca e 2007 si oricum se strica matiz dak dai in gura si se strica matiz , iar fiatu nare cum sa se strice , parerea mea
Stefy90 is offline   Reply With Quote
Old 15-07-13, 18:06   #24
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

de unde mai aparetzi?
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 24-08-13, 16:33   #25
Stefy90

Stock

Talking Re: Daewoo Matiz vs Fiat punto mk1

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
de unde mai aparetzi?
de vagabont
Stefy90 is offline   Reply With Quote
Old 25-08-13, 13:58   #26
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Bine au zis unii pe aici ca ar trebui impusa limita minima de iq, cu test completat aici pe site la inregistrare
lord_wader is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -