Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
16-03-12, 20:11
|
|
4Tuning International Member
Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Achizitie furgoneta / duba 3.5 t
In urmatoarele 2 luni vreau sa cumpar un microbuz/furgoneta de maxim 3.5 t .
Bugetul e de 3000 e putin peste poate . Cu cat mai mare cu atat mai bine si de marfa vreau dar nu ma deranjeaza daca are geamuri .
Studiez de ceva vreme ce se vinde pe la noi si am urmatoarele modele care se incadreaza : Mercedes Vito , Fiat ducato ( peugeot / citroen), Sprinter din primele generatii sau Volkswagen LT .
Printre cele mai ieftine sunt fiaturile, generatia 1996-2000 chiar si urmatoare generatie . Vito am vazut o garamada pana in 3500 e.
As avea nevoie de sfaturi , care ar fii mai fiabil , consum , piese , etc ! orice sfat e binevenit
|
|
|
29-03-12, 01:49
|
|
Stage 5
Member of: [VW]
|
Re: Achizitie furgoneta / duba 3.5 t
Quote:
Originally Posted by SAX1987
In urmatoarele 2 luni vreau sa cumpar un microbuz/furgoneta de maxim 3.5 t .
Bugetul e de 3000 e putin peste poate . Cu cat mai mare cu atat mai bine si de marfa vreau dar nu ma deranjeaza daca are geamuri .
Studiez de ceva vreme ce se vinde pe la noi si am urmatoarele modele care se incadreaza : Mercedes Vito , Fiat ducato ( peugeot / citroen), Sprinter din primele generatii sau Volkswagen LT .
Printre cele mai ieftine sunt fiaturile, generatia 1996-2000 chiar si urmatoare generatie . Vito am vazut o garamada pana in 3500 e.
As avea nevoie de sfaturi , care ar fii mai fiabil , consum , piese , etc ! orice sfat e binevenit
|
sfatul meu, daca iti sunt suficiente vito si ducato, cauta un transporter de 2.5 tdi, l-am avut cred ca 5 ani si peste 1.000.000 de km si inca merge si inca il face pe noul proprietar fericit, consuma putin (cu 8 persoane si platforma cu masina pe ea cam 8/100 in exterior), trage foarte bine si este si spatios, nu s-a stricat absolut nimic la el si pot spune ca s-a tras mult pe el.
intre lt si sprinter este greu de ales, experienta mea este cu sprinter 313cdi 2.2cdi si lt 2.5tdi, ambele maxi & long cu locuri si spatiu de marfa. niciunul nu a facut mari probleme tinand cont faptul ca fac peste 200.000 de km pe an. o problema persistenta a fost cardanul, la ambele modele, dar mai des la sprinter.
consumul este mai mic la lt, incarcat cu 9 persoane si o tona de marfa cred ca ia si sub 10, sprinterul consuma cam 11l/100km poate sari si mai sus, dar compenseaza prin faptul ca trage mult mai bine, asta daca te intereseaza factorul asta.
cu piesele sunt similare cu e39, nu stiu foarte multe despre asta pentru ca nu m-a interesat foarte mult, dar daca vrei pot intreba.
29-03-12, 01:52
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Recomand VW LT.
|
|
|
29-03-12, 10:07
|
|
Stage 4
|
Aiaiaiaiaiaiaiiiiii greu de spus o parere.
Hai sa incerc totusi.
Mercedes Sprinter , foarte apreciat datorita fiabilitatii dar cum spune si colegul nostru este gurmand.
Fiat Ducato si Vw LT am auzit numai lucruri bune de aceste modele , dar nu stiu cit de ieftin de intretinut este ( nu spun ca Sprinterul este ieftin la intretinere dar calitatea pieselor o cunoaste toata lumea ).
Decizia sta in mainile tale , daca gasesti o masina buna si la un pret convenabil nu mai sta pe ganduri.
Succes mult si spor la treaba.
|
|
|
29-03-12, 13:00
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Din punct de vedere al sistemului de injectie, ca sa nu ai probleme, recomand Vito sau Sprinter. VW LT e foarte pretentios.
|
|
|
29-03-12, 13:43
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by RideTheRiddle
sfatul meu, daca iti sunt suficiente vito si ducato, cauta un transporter de 2.5 tdi, l-am avut cred ca 5 ani si peste 1.000.000 de km si inca merge si inca il face pe noul proprietar fericit, consuma putin (cu 8 persoane si platforma cu masina pe ea cam 8/100 in exterior), trage foarte bine si este si spatios, nu s-a stricat absolut nimic la el si pot spune ca s-a tras mult pe el.
intre lt si sprinter este greu de ales, experienta mea este cu sprinter 313cdi 2.2cdi si lt 2.5tdi, ambele maxi & long cu locuri si spatiu de marfa. niciunul nu a facut mari probleme tinand cont faptul ca fac peste 200.000 de km pe an. o problema persistenta a fost cardanul, la ambele modele, dar mai des la sprinter.
consumul este mai mic la lt, incarcat cu 9 persoane si o tona de marfa cred ca ia si sub 10, sprinterul consuma cam 11l/100km poate sari si mai sus, dar compenseaza prin faptul ca trage mult mai bine, asta daca te intereseaza factorul asta.
cu piesele sunt similare cu e39, nu stiu foarte multe despre asta pentru ca nu m-a interesat foarte mult, dar daca vrei pot intreba.
|
Esti a doua persoana care imi spune de consumu. transporterului mi-a mai zis cineva ca are 8% cu platforma incarcata dupa el !!
Mi-ar place unul dar cel facelift nu cred ca se incadreaza in bugetul meu ! Cel vechi cu faruri patrate nu-l suport .
Intre sprintre si LT as alege ce gasec la pret mai bun ...
Quote:
Originally Posted by cangri
Recomand VW LT.
|
de ce ?
Quote:
Originally Posted by adrian17071979
Aiaiaiaiaiaiaiiiiii greu de spus o parere.
Hai sa incerc totusi.
Mercedes Sprinter , foarte apreciat datorita fiabilitatii dar cum spune si colegul nostru este gurmand.
Fiat Ducato si Vw LT am auzit numai lucruri bune de aceste modele , dar nu stiu cit de ieftin de intretinut este ( nu spun ca Sprinterul este ieftin la intretinere dar calitatea pieselor o cunoaste toata lumea ).
Decizia sta in mainile tale , daca gasesti o masina buna si la un pret convenabil nu mai sta pe ganduri.
Succes mult si spor la treaba.
|
De fiat sunt curios sa aud ceva pareri ! Stiu ca are tractiune fata si cam atat.
Quote:
Originally Posted by B-99-SAA
Din punct de vedere al sistemului de injectie, ca sa nu ai probleme, recomand Vito sau Sprinter. VW LT e foarte pretentios.
|
Care Vito ? sunt o gramada de motorizari ? Tot aud ca una din motorizari ar fi mai fiabila ..
|
|
|
29-03-12, 14:17
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Mercedes sprinter. Mai mult de jumatate din cei care faceau italia au avut, si cei care inca mai fac au si acum, daca nu si-au cumparat autocar.
Baietii cu care ma duc eu, timp de 12 ani vito si apoi sprinter au avut. Au schimbat 6 la numar(fac 300mii/an), fiidca mergeau cate 2 masini odata. Au incercat si cu iveco , vw dar au renuntat.
In Iasi avem "maxi-taxi"RATP microbuze iveco--sunt niste gunoaie .
Avem si o firma privata si ghici ce masini folosesc--Sprinter. Foarte rar vezi cate un LT si cam atat.
Tu hotarasti, dar eu stiu ce as alege pe baza experientei altora.
|
|
|
01-04-12, 13:19
|
|
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Style in Motion]
|
In 3000 E eu zic sa iei duba care arata cel mai ok si are cei mai putini km indiferent ca e Sprinter/LT sau Ducato .
|
|
|
01-04-12, 18:45
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by KAY_
In 3000 E eu zic sa iei duba care arata cel mai ok si are cei mai putini km indiferent ca e Sprinter/LT sau Ducato .
|
Pai asta e ideea nu caut ceva anume dar ma interesez despre una alta ..
Nu voi face cu ea curse internationala ...trases de 70-80 km dus si inca atat intors cel mai des..
Ma uit atent la Vito acum ...sunt foarte multe de vanzare si am de unde alege .
|
|
|
23-06-12, 21:12
|
|
Stage 5
|
Se poate inchide !
Am luat un Peugeot Boxer din 2004 .
|
|
|
21-12-14, 15:01
|
|
Stage 5
|
ia zi, esti multumit dupa 2 ani? ma bate si pe mine gandul sa iau tot asa ceva de 3.5 tone. si am cautat, unii ziceau ca fordul este jale, zi-mi despre al tau.
|
|
|
|
|