Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

View Poll Results: automata sau manuala?
cutie automata (DSG) 22 40.74%
cutie manuala 5 trepte 32 59.26%
Voters: 54. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools
Old 27-12-06, 23:00   #1
scooby doo

Stock

scooby doo's Avatar

Default cutie de viteze automata vs cutie manuala

vreau sa-mi achizitionez in scurt timp o skoda octavia 1.9tdi si nu sunt hotarat ce fel de cutie de viteza sa aleg.

care este mai buna din punct de vedere (dpdv) functional si care dpdv sportiv?
confortul este clar

voi ce ati alege?
scooby doo is offline   Reply With Quote
Old 27-12-06, 23:13   #2
Bemelo
VW Driver

Stage 5

Bemelo's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: cutie de viteze automata vs cutie manuala

Pai e destul de simplu . dpdv functional : DSG , dpdv sportiv : DSG , dpdv al consumului : DSG. ... o sa fii uimit daca iti iei asa ceva;
daca vrei detalii despre dsg vezi ca e un topic mai jos facut de mine despre aceasta cutie.. si altele
Bafta
Old 28-12-06, 00:32   #3
scooby doo

Stock

scooby doo's Avatar

am o mare nelamurire cu dgs. daca raman impotmolit cu masina in noroi cum o scot de acolo? cu manuala este simplu, pt ca te poti juca cu ambreiajul dar la dsg cum faci?
scooby doo is offline   Reply With Quote
Old 28-12-06, 05:41   #4
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

fa un test drive, DSG are tendinta sa smuceasca masina destul de rau dar e posibil ca la un 1.9 TDI sa nu fie ceva violent. Din acelasi motiv al motorului ma intreb daca merita sa platesti in plus pentru un DSG. Nu este vorba de o sportiva.
teddy is offline   Reply With Quote
Old 28-12-06, 09:11   #5
Bemelo
VW Driver

Stage 5

Bemelo's Avatar

Member of:
[VW]

teddy ai mers cu DSG ?Poate ai mers cu tiptronic si nu ti-ai dat seama. DSG NU smuceste masina .. chiar asta e unul din atuurile ei . Schimbarea se face foarte lin dar si foarte rapid;
In legatura cu noroiul nu stiu ce sa zic ... ca nu am intalnit o asemenea situatie sa fiu nevoit sa ies din noroi... dar cred ca pusa in D se descurca singura .

Last edited by Bemelo; 28-12-06 at 09:13.
Bemelo is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 03:52   #6
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

e acelasi lucru cu SMG-ul de la BMW nu? am mers cu M3 echipat cu o cutie SMG care smucea la schimbarea vitezelor. e adevarat ca era noua insa schimbarea era mai degraba violenta decat lina.
teddy is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 04:01   #7
Peter4ever

Stage 3

nu e acelasi lucru , principiul este cam la fel , anumite chestii difera!!!
Peter4ever is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 09:09   #8
Bemelo
VW Driver

Stage 5

Bemelo's Avatar

Member of:
[VW]

Principiul de functionare nu e la fel. Dsg-ul are 2 ambreiaje ... si are tot timpul 2 trepte de viteza cuplate de aceea schimbarea e foarte lina ... insesizabila. Smg-ul Bmw-ului e foarte complicat cu multe setari si destul de slab fiind mai greoi decat DSG_ul. Am inteles ca pe noul X5 e o noua cutie SMG sau ma insel? . Daca vreti sa continuam discutia e un topic facut de mine mai jos despre aceste cutii . Bafta.
Bemelo is offline   Reply With Quote
Old 30-12-06, 17:42   #9
Iulixxx

Stage 4

ia DSG...evolutia isi spune cuvantul....
Iulixxx is offline   Reply With Quote
Old 13-09-08, 08:34   #10
vali23b

Stock

bemelo mai citeste si tu k vb prostii....Transmisia, cu 7 trepte, foloseste doua discuri de ambreiaj in baie de ulei pe principiul folosit si de DSG-ul lui VW si de cutia Powershift a celor de la Volvo.
Unul din discuri este raspunzator pentru cuplarea treptelor 1, 3, 5, 7 si pentru marsarier, iar celalalt se ocupa de cuplarea treptelor 2, 4 si 6. Practic, indiferent in ce treapta ruleaza masina, un disc de ambreiaj este pregatit cu treapta urmatoare preselectata, astfel incat schimbul s adecurga foarte rapid.http://www.sotto.ro/articol/Tehnica/...tii-de-M3.html
vali23b is offline   Reply With Quote
Old 14-09-08, 17:46   #11
Laptiucu

Stage 5

eu am votat manuala.
e destul de nasol sa schimbi uleiul in cutie din 60.000 in 60.000 ca nu e ieftin. daca mai e si distributie pe cureaua te-ai scos la costuri de intretinere. (parerea mea).
Laptiucu is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -