Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 08-01-12, 19:09   #1
Iuli_90

Stage 4

Iuli_90's Avatar

Default Sfat achizitie masina ~2000 EUR

Salut!
Am nevoie de sfaturile voastre in ceea ce priveste achizitionarea unei masini pana in 2000 euro sau pe acolo.
Ma intereseaza in primul rand un consum decent (7-8 urban), sa aiba servo, inchidere centralizata, AC.
Din ce am vazut eu am ramas la cateva variante, si anume:
Golf III - am gasit mai multe masini inmatriculate RO dar buba e ca au foarte multi km (180k-220k) si mie mi se pare cam mult, acum nu stiu cat de fiabila mai este masina, chit ca este golf, dar 200,000km mi se par cam multi. Consumul este pe acolo, in functie de motor, variaza de la 7 la 9l/100km in oras.

Honda Civic (EG3) - cam ce as vrea eu cel mai mult sa imi iau, am gasit cateva masini super ok, dar la fel, >170,000KM dar in stare foarte buna, si din ce am citit consumul urban este pe undeva la 7 (motor de 1.3).

Opel Corsa - aici am gasit zeci de masini toate super ok, la bani putini. In doua usi sunt foarte multe variante, dotari full (ABS+AC+inchidere,geamuri electrice,jante aliaj) si KM putini (~100k), si in patru usi la fel, ma incadrez in bani. Consumul este redus (5-6l/100km urban), avand motoare mici (1l-1.2l) dar am mai avut un corsa si sincer m-am cam saturat de aspectul lor, as vrea o masina care sa-mi placa si cum arata.

Alte modele gasite, care nu prea ma incanta ar mai fi: 206 (foarte multi km, piese de schimb scumpe), Punto, Fiesta, etc.

Ce sfaturi mi-ati da? La ce sa ma orientez? In legatura cu taxa de poluare, e ok la modul ca la ce vreau eu sa-mi cumpar, taxa e relativ mica (de la 300 euro cat este pt un corsa la 540euro cat este pt EG3). Ar fi mai bine sa imi cumpar o masina deja inmatriculata in RO dupa '07 la pretul de 2000euro, sa zicem, decat sa imi cumpar una neinmatriculata, dar la un pret mai mic (1600) si sa platesc eu taxa?
Multumesc anticipat!

"The faster the speed,the bigger the mess"
Iuli_90 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 19:22   #2
steffan
Ford Driver

Stage 5

steffan's Avatar

Member of:
[FORD]
Default Re: Sfat achizitie masina ~2000 EUR

pai daca masinile alea au peste 12 ani cati km sa aiba?? oricine face minim 10 000 pe an, doar ducandu-se la munca si la cumparaturi in week-end. eu zic ca ar fii bine sa fie reali km aia...

in banii aia si cum vrei ceva decent iti recomand o solenza cu AC, si cu km putini.

Edit: eu pana acum nu am auzit de masini pe benzina cu consum de 5 urban, in conditiile traficului din Bucuresti, poate smartul sa ia 6!!

Last edited by steffan; 08-01-12 at 19:24.
steffan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-12, 21:55   #3
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Asa-i romanu' invatat, cand vede multi km fuge, cand vede putini km la o masina veche, zice ca au fost dati inapoi! Dar cum preferi totusi? Ia in calcul ca neamtu' (ca din DE provin 90% din masinile SH) face minimum 20k de km anual! Sunt unii nemti care fac chiar si 50k pe an lejer, dar nu e cazul cu o masina gen corsa/polo. Asadar, sa zicem 20k pe an X ~15 ani cat are posibila masina din planul tau = nici mai mult nici mai putin decat ~300k de km! Ce ziceai, sunt multi 200k? Mai gandeste-te! Eu am avut un Polo din '96 cu ~280.000 in bord si a avut doar 2 proprietari mai in varsta. Si totusi, un Polo!!! Oare neamtzu cu Passat cate sute de mii de km face?...

Dar ca sa nu zici ca sunt doar rautacios, vin si cu alte idei: daca vrei consum urban de MAXIM 8, nu are nici un rost sa te gandesti la benzinare! Eventual o Corsa B, dar daca nu ai vreun prieten tinichigiu, scoate-o din socoteala, cam toate sunt ruginite! Sfatul meu este sa-ti strangi banii, mai pune cateva sute de euro peste aia 2000 si vei gasi un Golf 3 sau Audi B4 1.9 tdi, care au consum excelent pt varsta lor. Sau un Polo Sdi, daca chiar vrei consum de criza! Dar consum de 7% la un benzinar mai vechi de 10 ani e SF curat! Si nu uita, nu te arunca la orice ,,cazan'', e mult mai rentabil sa mergi cu RATB...
ms99ass is offline   Reply With Quote
Old 09-01-12, 22:25   #4
Champion

Stage 5

Champion's Avatar

Trebuie sa fim realisti in legatura cu KM, sunt masini de 3-4 ani cu peste 150 000 km, mai ales diesel masinile de peste 10 ani, chiar daca nu au fost exploatate excesiv, gen s-a dus doar la munca cu ea si in weekend undeva, poate zile in care nici sa nu se fi urcat in ea, tot au peste 100 000 km, sa fim seriosi multe golfuri nu au km aia, sunt dati inapoi sau sunt cu alte borduri masinile, mai ales ca este o masina mult mai populara decat honda de care ziceai, sa nu crezi ca km (sub 200 000) de pe bordurile masinilor diesel de peste 10 ani sunt reali, da, exista si exceptii dar mai rar, mai ales la diesel, acum poate ai norocul sa gasesti o exceptie, cine stie dar daca totusi vrei ceva bunicel in banii aia, cu AC si inchidere centralizata dar si km decenti, recomand, la fel, Solenza, insa nu doar km conteaza la o masina ci mai ales cum a fost intretinuta, daca a fost lovita si cu ce piese a fost reparata la masinile pe care le-ai enumerat tu, uita-te prima data dupa rugina apoi dotari si km
In a BMW, happiness isn't around the corner, happiness is in the corner.
Champion is offline   Reply With Quote
Old 10-01-12, 09:47   #5
Iuli_90

Stage 4

Iuli_90's Avatar

Cu Solenza e cu dus si intors, a fost la un moment dat in ecuatie, dar nu-mi place cum arata de loc, si sincer prefer sa imi faca placere sa merg cu masina si sa arate bine decat sa imi iau strict pentru utilitate (asa imi iau un matiz si aia e). Cu KM dati inapoi stiu foarte bine ca se practica de fel, dar va dati seama ca s-ar cunoaste 250,000 KM fata de 120,000 KM. Consum urban de 7 e SF la benzinar mai vechi de 10 ani? Pe ce te bazezi cand spui asta? Eu am avut Corsa B din '96, motor de 1.4 60CP si la mers normal imi lua 7 in oras. La fel, cunosc si Ford KA din 98 cu consum de 6-7 in oras. Din ce am citit pe net, Honda Civic 1.3 consum la mers normal 7-8 in oras, deci se poate. Acum, nu-i musai sa aiba AC, dar inchidere si geamuri centralizate ar fi necesare pentru mine. Pana una alta, mai urmaresc piata din RO, si daca am drum in DE ma duc, daca nu, astept, ca nu-i graba.
Old 10-01-12, 13:11   #6
steffan
Ford Driver

Stage 5

steffan's Avatar

Member of:
[FORD]

Cu ce arata un golf 3 mai frumos ca o solenza? ca pe capota scrie VW? interiorul la solenza chiar mi se pare mai ok ca la golf 3.

corsa b 7 in bucuresti? poate mergeai doar noaptea, ca ziua iti garantez ca lua 9! la fel si despre ford ka. ti-am spus, poate smart benzina sa consume 6-7, altele nu prea exista.

trebuie sa te decizi si ce vrei de la masina, ca daca vrei sa nu bagi bani, sa fie decenta, km putini si intretinuta, solenza cu AC e cea mai buna alegere la bugetul tau (vara chiar ai nevoie de AC, ca doar avem drumuri si cand sunt 40 grade afara). daca vrei o masina de fuga, consum, impresii, km fara nr, o masina ce va necesita investitii, poti sa iei un golf 3 (singurul golf 3 pe care eu as da maxim 3000 E este GTI-ul), sau altele din aceeasi generatie.
steffan is offline   Reply With Quote
Old 10-01-12, 17:21   #7
Trixi
Swift Driver

Stage 5

Trixi's Avatar

Member of:
[Suzuki]

o masina recent inmatriculata in Ro nu iti va provoca cadere psihica nici daca e la 200.000 de km, in cazul in care cumperi o masina care in mod cert a fost intretinut cum trebuie. ( cunosc multe masini de 10 ani care au cartea nebabardita, cu toate reviziile facute la timp si fiecare factura pastrata acolo langa carte)
insa un golf 3, care a fost adus in tara in 2002 , cumparat de la turc fara carte si de atunci a schimbat vreo 8 proprietari o sa te faca sa regreti ziua in care te-ai gandit sa cumperi masina, pentru simplul fapt ca pe la noi nu este la moda sa faci reviziile la timp, nu e la moda sa platesti manopera pt unul care stie sa desfaca fara dalta si ciocan un surub , iar daca masina a patit ceva mai serios este reparata cu guma de mestecat, vopsit cu un spray si in scurt timp vandut in targul din judetul de langa.
Eu ti-as recomanda un Suzuki Swift, 2003. Din cate stiu a fost inmatriculata in Ro in 2008 pe un proprietar care are magazin de piese de schimb masini la Satu Mare. Motor 1.3 benzina, 85CP. Verde pin, cu 2 seturi de jante, toba inox si ecrane in tetiere. Stiu ca e de vanzare de o vreme buna si nici acum nu cred ca are 100.000 km. E o japoneza fiabila, cuplu maxim la 5500, multe piese comune cu Subaru, insa in mod cert nu prea este cunoscuta/binevazuta. Cea mai mare problema la suzuki este rugina. Succes!
Old 11-01-12, 15:56   #8
Casper4U

Stock

Casper4U's Avatar

uita de cai verzi pe pereti
un singur sfat: Matiz
Casper4U is offline   Reply With Quote
Old 11-01-12, 22:37   #9
54541251

Stage 1

Corsa mie personal mi se pare urata si alege motorul 1.2 ca cel de 1.0 uneori te va dezamagi.
Daca nu vrei neaparat in 4 usi poti sa te uiti si la Calibra sau Tigra.De Tigra stiu ca e destul de fiabila piese ieftine consum ok.
Eu zic sa iti iei masina sub 220.000 de km.Totusi mie sincer 170-180.000 de km nu mi se par multi.
54541251 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 12:25   #10
Iuli_90

Stage 4

Iuli_90's Avatar

Multumesc frumos pentru sfaturi. Inca sunt in cautari, ideal ar fi o Honda Civic EG3 ~170,000KM, servo si jante aliaj.
Old 12-01-12, 12:42   #11
[IlluSioN]

Stage 5

[IlluSioN]'s Avatar

Member of:
[DACIA]
[VW]

Quote:
Originally Posted by 54541251 View Post
Corsa mie personal mi se pare urata si alege motorul 1.2 ca cel de 1.0 uneori te va dezamagi.
Daca nu vrei neaparat in 4 usi poti sa te uiti si la Calibra sau Tigra.De Tigra stiu ca e destul de fiabila piese ieftine consum ok.
Eu zic sa iti iei masina sub 220.000 de km.Totusi mie sincer 170-180.000 de km nu mi se par multi.
arata'mi tu mie o calibra <200k km si eu ma arunc in fata trenului
ok sa fiu si ot daca ai mai pune un 2 3 sute se poate sa gasesti si un a4 diesel si este destul de bun pentru oras daca stii sa tii de el.

Last edited by [IlluSioN]; 12-01-12 at 12:54.
[IlluSioN] is offline   Reply With Quote
Old 12-01-12, 12:52   #12
54541251

Stage 1

Quote:
Originally Posted by [IlluSioN] View Post
arata'mi tu mie o calibra <200k km si eu ma arunc in fata trenului
Pai am zis pana in 220.000 de km(chiar daca nici asa nu stiu daca gaseste sa fie reali dar...).Eu am zis ca nu mi-as lua peste 180.000 de km atat.
54541251 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -