Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 05-01-12, 15:27   #1
Livius_27

Stage 2

Default Sfaturi Achizitie Auto

Salut,

Acum mi-am facut contul pe 4tuning,insa urmaresc siteul de ceva timp ,din umbra .

Sa revenim la subiect.Am 18 ani ,elev,carnet cat A si B si cu cativa bani pe care i-am strans mai prin tara ,mai pe afara,mai de pe la bunici si cu o donatie mica din partea parintilor as vrea sa imi iau o masinuta.

Eu m-am gandit fie la un Fiat Stilo benzina (1.4, 1.8 - am inteles ca 1.6 sunt cam problematice ) , un Golf (1.9 TDI ,1.6i sau chiar un 1.8T) ,Audi A4,Corsa C,chiar si un E36 dar sa imi mai ramana niste bani sa il aranjez,sau o ALFA 156,vectra b,astra g in ultima istanta Solenza.

Ce vreau eu de la masina este sa ma folosesc de ea zilnic (scoala-acasa) ,plimbari ,cum e acum iarna pe la munte.As vrea sa si traga cat de cat,sa nu ma lase balta.

Am zis sa cer sfatul celor mai experimentati de aici,sa nu arunc banii pe fereastra.Sa stiu ce probleme au si cam la ce sa ma orientez.Masina as vrea sa mi-o aduc de afara dar depinde ce se mai intampla cu taxa asta.

Problema mare acum vine .....Bugetul e de 3000 Euro....Stiu ca in banii astia e cam greu dar incerc tot ce se poate...In ultima instanta,cum am zis,ma orientez si la o Solenza 1.4 si stiu ca imi mai raman bani sa ii cumpar si un casetofon si 2 stikere ))....Glumesc.

Multumesc !
Livius_27 is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 21:10   #2
Casper4U

Stock

Casper4U's Avatar

Default Re: Sfaturi Achizitie Auto

daca vrei s-o folosesti zilnic, mai ales ca esti si elev inseamna ca te mai intereseaza si consumul...

daca as fi in locul tau m-as uita in primul rand la:
-astra g(diesel)
-corsa c(diesel)
-matiz
-fiat stilo
-vectra b
-dacia&shit
..........
restu

in general toate masinile din grupul VAG sunt manarite, mai ales ca la banii tai nu poti gasii una decenta cu o limtia de km, ceea ce inseamna cheltuieli neprevazute...

sa numai zic de bmw-urile din anii 90...
Casper4U is offline   Reply With Quote
Old 09-01-12, 22:45   #3
ms99ass

Stage 5

ms99ass's Avatar

Decat o masina italieneasca cu o groaza de probleme dupa o anumita varsta/un anumit kilometraj, prefer un Logan cinstit, usor de intretinut si cu un consum decent! si inca ceva: fereste-te de tractiunea spate, esti doar la inceput! orienteaza-te catre un corsa/polo de dupa 2000, te incadrezi in buget si mai si raman bani de distractii!

p.s. nu rade de solenza, o fi ea cum o fi, dar e usor de intretinut, numai buna pt tine! stii vorba aia din popor: ,,intinde-te cat de tine patura''... lasa-i pe prietenii tai cu ,,ferrari'' si ,,lamborghini'' sa rada, pana la urma, rade mai bine cine scoate mai putini bani din portofel pt intretinere si carburant!
ms99ass is offline   Reply With Quote
Old 09-01-12, 22:49   #4
Champion

Stage 5

Champion's Avatar

Orienteaza-te dupa o Corsa C 1.3 sau 1.7 diesel daca gasesti, sunt mai noi si mai putin manarite ca majoritatea golfurilor, bmwurilor din 90-00, ford fiesta mk5 sau poate chiar un mk6 non facelift (daca prinzi ceva ocazie), o fabia, iar daca gasesti o ocazie(de obicei pretul masinilor VAG e mult peste cel real din cauza emblemelor - doar o parere, nu-mi sariti in cap, fanii VAG), daca gasesti un Astra G bun, in banii aia, merita e o masina fiabila si e peste Corsa, Stilo sau Matiz, la fel, Vectra B, dar ai grija la astea doua, punele neaparat pe tester inainte de a le cumpara(cel mai bun test e la RAR - unde iti zice tot ce are masina), daca vrei masina de zi cu zi, diesel, normal, mai ales ca si elev, insa verifica bine masina inainte de a o cumpara, nu uita, ca desi dieselul are consum mai mic decat benzina, pierzi banii economisiti la combustibil cand trebuie sa cumperi piese/revizii si ti se renteaza cu adevarat daca faci peste 12-15 000 km pe an insa ai avantajul ca vezi economia zilnica,(virgula) cand bag de ex de 30 de lei motorina sa mergi pana la discoteca si inapoi si iti mai raman 15 lei de intrare sau bagi de 40-45 lei benzina sa mergi pana la aceiasi discoteca si inapoi si iti mai trebuie bani pt intrare si alte chestii, cam asta ar fi avantajul dieselului la tine, ca si elev
In a BMW, happiness isn't around the corner, happiness is in the corner.
Champion is offline   Reply With Quote
Old 10-01-12, 17:29   #5
Trixi
Swift Driver

Stage 5

Trixi's Avatar

Member of:
[Suzuki]

Inainte sa faci o alegere, orienteaza-te putin. La o masina mai veche ai nevoie de un mecanic de incredere. Daca de ex ai un mecanic care e specializat pe BMW si are vreo 5 buc dezmembrate in curte, ai un raspuns clar.
Nu te-as sfatui sa iti cumperi Fiat. In rest din 3000 de euro iti poti cumpara niste masini decente deja, deci nu te grabi sa cumperi prima.
Old 11-01-12, 22:46   #6
Livius_27

Stage 2

In primul rand as vrea sa va multumesc tuturora pentru sfaturi...Imi cam pierdusem increderea in threadul asta dupa 1 saptamana fara reply,dar se pare ca rabdarea mi-a fost rasplatita.

Quote:
Originally Posted by ms99ass View Post
Decat o masina italieneasca cu o groaza de probleme dupa o anumita varsta/un anumit kilometraj, prefer un Logan cinstit...
p.s. nu rade de solenza
Sunt o multime de Fiat-uri Stilo de vanzare cam peste tot,dar din ce am inteles au multe probleme la partea electrica...La fel am auzit ca s-ar fi rezolvat problemele la motoarele 1.4, dar acolo deja am probleme cu banii.Incep sa renunt la ideea fiat-ului pentru ca de ceva timp incoace nu am auzit pe nimeni laudandu-l.
Referitor la Dacia: Logan mi-ar place si mie dar nu gasesc,iar la solenza m-am gandit serios,dar ma deranjeaza lipsa dotarilor...Adica trebuie sa cauti cam mult dupa una care sa aiba chiar si servo...Fara servo si AC nu ma gandesc.Dar dat fiind faptul ca sunt ieftine 2000-2200 de prin 2005 full option si cam 50.000 km.

Quote:
Originally Posted by Champion View Post
Orienteaza-te dupa o Corsa C 1.3 sau 1.7 diesel daca gasesti, .......
daca vrei masina de zi cu zi, diesel, normal, mai ales ca si elev, insa verifica bine masina....... se renteaza cu adevarat daca faci peste 12-15 000 km pe an insa ai avantajul ca vezi economia zilnica,(virgula) cand bag de ex de 30 de lei motorina sa mergi pana la discoteca si inapoi si iti mai raman 15 lei de intrare sau bagi de 40-45 lei benzina sa mergi pana la aceiasi discoteca si inapoi si iti mai trebuie bani pt intrare si alte chestii, cam asta ar fi avantajul dieselului la tine, ca si elev
Daca as gasi un Corsa C ,Astra G sau Vectra B diesel as fi foarte multumit...Corsa C 1.3 chiar mi-ar placea ...Asigurare mica,consum mic...Dar daca e sa cada turbina sau sa trebuiasca sa schimb injectoare sau mai stiu eu ce...Piesele se gasesc asa usor ca la B-uri?
Are tata un corsa b si am cam umblat dupa piese prin toamna ) Defapt nu gasitul e problema,ci pretul ,m-am exprimat eu gresit

Km cam pe acolo fac,nu peste 15000 dar totusi prin zona aia...
Nu ma grabesc,mai astept putin ,poate se iveste ocazia sa merg in germania sa mi-o iau...Atunci as fi mai linistit...
Livius_27 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -