Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 02-01-12, 16:30   #1
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]
Default 307/focus2/...? Diesel !

Salut baieti , am reusit sa-mi vand vechea masina (opel astra f) si sunt in cautare de o masina noua (e f nasol fara masina )

Dupa lungi cercetari am ajuns la 2 modele : 307 sau focus 2 ambele cu motor de 1.6 motorina ( hdi respectiv tdci) de preferinta neinmatriculate...

Bugetul ar fi pana in 5000 epuroi.

Din cate am vazut la majoritatea 307 se distinge destul de clar conturu atat la airbag-ul din volan cat si cel al pasagerului. Ce stiti despre treaba asta? e ceva normal sau au fost sarite si implicit reparate?

La ce ar trebui sa ma uit la achizitionare acestor 2 modele , de ce anume trebuie sa ma feresc???

Astept sfaturile voastre ! Ms anticipat!
Old 04-01-12, 02:56   #2
The GreeN

Stage 3

The GreeN's Avatar

Default Re: 307/focus2/...? Diesel !

Noroc.
Da,conturul airbag-urilor Peugeot-ului este vizibil,masina fiind neavariata !
Din punctul meu de vedere as alege Ford-ul Focus.
  • Unu la mana,este o masina care rezista chiar peste 2.000.000 KM !
  • Doi la mana,este o masina cu un consum si costuri de intretinere decente!
  • Trei la mana,dupa parerea mea,Ford-ul are o mai mare istorie (REUSITA) fata de Peugeot.

*Ai mare grija,la ambele modele,sa verifici motorul (Daca trage,daca scoate fum,daca nu sta turat,uleiul;etc.)
*Verifica atent lonjeroanele !
*Verifica Aerul conditionat / clima.
*Verifica in mers drept,daca masina "vireaza" in stanga sau in dreapta!
*Ai foarte mare grija la Kilometraj ! Aceste 2 marci sunt masini vandabile in targ-uri (Majoritatea sunt aduse din Germania/Franta si ii sunt dati kilometri inapoi!)

(Diferenta dintre Ford si Peugeot ar fii ca,din gama Peugeot ai putea sa iti cumperi doar modelul 407 Paladine, sa ai o masina buna,iar din gama Ford ai putea sa iti cumperi aproape oricare masina din gama / Ford-ul are cu siguranta mai multa experienta si istorie decat Francezi de la Peugeot)
The GreeN is offline   Reply With Quote
Old 05-01-12, 14:16   #3
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by The GreeN View Post
Noroc.
Da,conturul airbag-urilor Peugeot-ului este vizibil,masina fiind neavariata !
Din punctul meu de vedere as alege Ford-ul Focus.
  • Unu la mana,este o masina care rezista chiar peste 2.000.000 KM !
  • Doi la mana,este o masina cu un consum si costuri de intretinere decente!
  • Trei la mana,dupa parerea mea,Ford-ul are o mai mare istorie (REUSITA) fata de Peugeot.

*Ai mare grija,la ambele modele,sa verifici motorul (Daca trage,daca scoate fum,daca nu sta turat,uleiul;etc.)
*Verifica atent lonjeroanele !
*Verifica Aerul conditionat / clima.
*Verifica in mers drept,daca masina "vireaza" in stanga sau in dreapta!
*Ai foarte mare grija la Kilometraj ! Aceste 2 marci sunt masini vandabile in targ-uri (Majoritatea sunt aduse din Germania/Franta si ii sunt dati kilometri inapoi!)

(Diferenta dintre Ford si Peugeot ar fii ca,din gama Peugeot ai putea sa iti cumperi doar modelul 407 Paladine, sa ai o masina buna,iar din gama Ford ai putea sa iti cumperi aproape oricare masina din gama / Ford-ul are cu siguranta mai multa experienta si istorie decat Francezi de la Peugeot)

Da. Peugeot a produs prima masina in 1891, Ford in 1903. Asta apropos de istorie.

Diferenta aia de care vorbesti e ca din gama Peugeot ai putea sa-ti iei si 607, si 206, si 807, iar la 407 "Paladine" este doar o editie, sa zicem, speciala, si construita doar pentru Europa de est. Si toate sunt reusite. La fel ca si in cazul Ford, cu Fiesta/Focus/Mondeo.

Peugeot sunt masini destul de solide la nivel tehnic, problemuta intervine la plastice, fiind ceva mai fragile decat la ford.
Daca vorbim de diesel 1,6 si 2.0, ambele motoare sunt identice, fiind produse impreuna de catre Ford si PSA.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 08-01-12, 13:51   #4
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

multumesc pentru detalii ...am fost azi in targ la bacau si m-am uitat dupa masini si bineinteles n-am gasit nimic interesant...

ps. daca aveti cunostinta de pers care vand modelele de mai sus... astept aici un link cu poze si detalii! ms anticipat
buddy_lexx is offline   Reply With Quote
Old 13-01-12, 16:52   #5
Raresh01

Stage 4

Raresh01's Avatar

Am si acum un 307combi, am avut si hatchback chiar in 2001 cand aparusera ele si am ramas loial marcii pe clasa asta si nu m-a dezamagit. Am avut numai motorul de 2.0 HDI pe ele si am fost foarte multumit. Am avut si un Ford Fusion insa sincer sa fiu plasticele mi s-au parut mai proaste decat la Peugeot. Intretinerea nu e scumpa deloc , asa cum zice lumea pe aici, unele iese fiind foarte ieftine dupa parerea mea. Depinde si ce design preferi, insa eu as alege tot 307, nu ca am insa stiu si cum e Focusul.
Raresh01 is offline   Reply With Quote
Old 16-01-12, 14:18   #6
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

Ms tuturor pt impresii
Am achizitionat in cele din urma un focus 2 varianta style din 2007,bineinteles cu motorul de 1.6 tdci 109cp.
Prima impresie este f buna dupa un drum de aprox. 400 km (cluj - piatra neamt) in care masina s-a comportat exemplar. Nu bate ,nu troncane ,trage foarte bine deci sunt foarte multumit de alegerea facuta!
Urmeaza sa-i schimb maine uleiul ,restu necesar si eventual sa o inmatriculez dar nu-i graba! :P
buddy_lexx is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -