Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 03-12-06, 20:44   #1
claudiu_toncean

Stage 1

claudiu_toncean's Avatar

Default Ce parere aveti? 1998 Audi A6 2.5 TDI (150CP)

Aviz cunoscatorilor! Va solicit parerea pe aceasta cale, asupra acestui model de Audi, care coboara oriunde sub 10.000 de euro. Adica vreau sa stiu daca cineva dintre voi, daca ar avea 10.000 de euro, ar da acesti bani pe acest model de masina. Ca sa fiu mai explicit, am vazut zilele astea un astfel de Audi al carei proprietar era o doamna si care se vedea ca este ingrijit. Avea doar 117.000 de km facuti (pe bune si pe verificate), nu va spun ca interiorul era impecabil, nu mai vb ca nici vb sa fie lovita sau neintretinuta dpv estetic si al motorului. Ei, apropo de motor, cand am ridicat capota, nu mi-a venit sa-mi cred ochilor: cum poa' sa arate un motor neforjat, nechinuit, "batran" de 8 ani, scapat din mainile unei femei. Arata de parca l-ai scos din masina de spalat: nu tu scurgeri, nu mizerie, nu ulei scurs, nu gaze, nu nimic. Doar impecabil. Ca sa fiu mai pe scurt, am mai vazut acu' vreo 2 luni un astfel de model, la fel de ingrijit, da' cu 142.000 de km si care arata impecabil deasemenea.
Ce vreau eu sa zic...daca ati avea 10.000 de euro, vi-ati cumpara un Audi A6 din '98, avand in vedere ca eu am nevoie de o masina de familie, care sa fie si fiabila si care sa-mi ofere o siguranta si un confort deosebite. Apropo, sa fie si ieftina (vb romanu' din mine). Nu imi subliniati eventualele probleme legate de intretinerea scumpa, sau altceva asemanator; toate masinile costa sa le intretii, n-o fi Audi cea mai scumpa dintre ele. Vreau sa stiu alte detalii: daca are vreunul dintre voi asa ceva, daca stie cineva mai multe decat mine despre motoarele Audi, daca stiti voi vreo "boala" a acestui model, etc. Nu vreau neaparat putere, performante deosebite sau ceva asemanator si parca nici nu ma sperie acesti 8-9 ani vechime la un Audi. Orice detalii sunt binevenite si le voi primi si citi cu multa atentie.
Va multumesc anticipat.
claudiu_toncean is offline   Reply With Quote
Old 03-12-06, 21:26   #2
RuDoLf3721

Stage 5

RuDoLf3721's Avatar

Default Re: Ce parere aveti? 1998 Audi A6 2.5 TDI (150CP)

in mod sigur , DA ! dar trebuie sa te gandesti si la costuri de intretinere...care sunt destul de ridicate..
RuDoLf3721 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-06, 17:33   #3
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

vezi si tu ca A6-urile modelul ala cocosat din primii ani incep de la 7000... pretul corect pentru aia e 8500-9000, daca e atat de intretinuta.
teddy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-06, 19:51   #4
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]

un sfat - ma bine vezi o masina murdara la motor pentru ca ai ocazia sa vezi daca sunt hibe, daca este curata (excesiv) inseamna ca cineva "ascunde" ceva acolo. 2,5 este motorul V6, singura "problema" este distributia, adica curelele care sunt destul de greu de schimbat (trebuie dat jos tot botul). masina are 8 ani deci o gramada consumabile necesita verificare si o eventuala schimbare, iar piese la Audi sunt destul de scumpe - personal iti recomand o verificare FOARTE atenta a acestui autoturismului sau sa gasesti o masina ceva mai "tanara".
Old 04-12-06, 20:17   #5
300ZX

Stage 2

300ZX's Avatar

Nu te bucura ca a mers o femeie cu masina.Banuiesc ca stii cat de neindemanatice sunt majoritatea femeilor cand vine vorba de condus.o oprire in viteza, turatie mare,uita sa schimbe treapta etc.Gandeste-te! In general masina e buna.
Old 04-12-06, 21:07   #6
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

eu sincer as cauta ceva mai nou , nu as arunca atatia bani pe o masina de 8 ani vechime .... si inca ceva , daca ai o familie de 3-4 membri nu cred ca merita o ditamai huiduma de masina.... familia mea de ex e compusa din 3 membri si cand e sa plecam undeva plecam cu Fiesta , si nu avem probleme legate de confort sau ca nu incap bagaje....poate nu suntem noi prea pretentiosi....in fine deja am deviat de la subiect , eu unul nu as da banii pe o masina atat de veche.