Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui |
19-08-06, 19:43
|
|
Stage 2
|
Vesnica problema: 10-14k E - ce iau?
In primul rand salutare tuturor, citesc forumul de mai mult timp, dar abia acum m-am inscris oficial.
Problema mea e simpla: tanar, proaspat angajat, caruia nu i-au dat parintii bani sa se sparga in figuri (si nu pentru ca nu ar fi avut), vrea masina.
Modalitatea de strangere a banilor este urmatoarea: 10kE de la banca, vreo 2k de la familie, cam 2k de la mine, deci maxim 14k E.
Preferintele mele sunt urmatoarele:
1. SAAB 9-3 150cp, 2002, sub 100k km, full
2. Fiat Stilo Abarth 170cp, 2003-2004, sub 50k km, si mai full - va rog fara comentarii de genul fiat - yuck, ca nu e chiar asa. Sigur, nu sunt masini care sa tina o viata, dar nici 3 luni. As dori pareri obiective, daca se poate.
3. Fiat Grande Punto nou, dar doar daca o sa apara si alte motorizari pe benzina, mai puternice.
4. Daca se ma voi putea incadra in bani, la primavara, SAAB 9-3 modelul nou. Ala ar fi visul meu 
5. Volvo S/V 40 T5, iarasi nu stiu daca se incadreaza in bani.
6. Nu in ultimul rand, SAAB 9-5 Wagon de 235cp, dar asta e cam 14k in germania, cu taxe si toate alea, depasesc bugetul si oricum nu pot sa am arunc din prima la ceva super si mare!
Momentan, altele nu imi trec prin minte, desi am cercetat zi de zi de o luna si ceva siteurile de specialitate.
Pareri, opinii, sugetii, comentarii, cu urmatoarele mentiuni:
1. NU DIESEL
2. NU peste 100k km
3. Nu motoare sub 120cp
4. Masini cat mai dotate, mai mici, dar mai full 
5. In principal masini cu 3/5 usi.
6. Uitam ceva esential: NU Golf, Astra, Passat, Bora sau alte masini din care vedem cu miile pe strazi. Imi place sa fiu exclusivist, de aceea marcile mele preferate sunt VOLVO si SAAB
7. NU Megane si nici Clio nou, ca nu imi palce interiorul de nici o culoare.
Multumesc tuturor pentru ajutor!
Last edited by Reddog; 19-08-06 at 19:46.
|
|
|
20-08-06, 00:03
|
|
 Stage 5
|
Re: Vesnica problema: 10-14k E - ce iau?
pai stilo abarth arata f bine dar motorul nu are performante de exceptie.poate te poti orienta spre un punto hgt 1,8 16V de 130 cp,motor de alfa romeo cu un sunet de exceptie.sau ai putea sa iei un renault clio sport 172 sau 180 cp,depinde care gasesti.
fiat grande punto pare sa fie o masina f reusita dar daca tu vrei peste 120 cp nu stiu daca te incadrezi in pretul spus de tine
|
20-08-06, 00:18
|
|
 Stage 5
|
stii, cunosc multi care s-au lasat de bmw, audi, mercedes, vw din cauza imaginii proaste si mai exact din cauza ca multi din proprietarii acestor masini in romania sunt cam tarani  dar sa stii ca totusi solutia in cel mai bun caz (din rele) poate fi VOLVO, in nici un caz SAAB. cunosc 2 proprietari de SAAB s amandoi se plang de fiecare data de calitatea ansamblarii, de diverse probleme tehnice si de intretinere exagerat de scumpa. Unul are 9-3 si celalalt un 9-5 vechi de doar un an.
|
|
|
20-08-06, 00:23
|
|
 Stage 5
|
ontopic: recomand un ford mondeo cat mai nou. au motoarele pe benzina foarte explozive iar in banii astia iei ceva mai nou de 2003 si, desi intretinerea nu e ieftina, masinile sunt extrem de fiabile. noi avem in familie un 1.8i din generatia trecuta si un 3.0 V6 din generatia actuala. masini excelente...
|
|
|
20-08-06, 00:24
|
|
Seat Driver
 Stage 5
Member of: [SEAT]
|
un tovarash d`al meu si`a luat un volvo s80 cu 19 mii d euro. are motor de 2.0 turbo si pot sa zic ca e destul de rapida.are toate dotarile unei limuzine (piele,gps,telefon,clima etc) .e foarte confortabila si in spate pot incapea 3 persoane lejer. daca as fi in locul tau as mai strange cateva mii d euro si mi`as lua un s80
|
|
|
20-08-06, 00:54
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
recomand 9-3. Am avut un 9000 din 95, extraordinara masina, tanc. f fiabil. E adevarat costurile de intretinere mari, dar e fiabil +ergonomie+comfort mult peste concurenta. Esti chiar rasfatat in masina.
20-08-06, 13:56
|
|
Stage 2
|
Multumesc pentru idei 
Sa o iau pe rand:
@tfsi, despre motorul de Stilo am auzit si eu ca nu e exceptional, in plus e si de 2400 si deci va avea taxe mai mari, chiar ce vor sari de 2k E, ceea ce e f mult. Punto nu este o masina asa de frumoasa, plus ca interiorul e foarte urat si ieftin. Pentru mine, interiorul este cel mai important, dotarile, finisajele, materialele. Clio nici atat, nu vreau o masina sport neaparat, nu fac liniute, opturi cu frana de mana, etc, ci pur si simplu merg cu ea normal. Despre Grande Punto, mai asteptam  Si un motor de 110cp ar fi bun pe el :P
@teddy, Volvo e visul meu din copilarie, insa in ultimul an Saab a inceput sa imi placa din ce in ce mai mult din 2 motive: moatoare de 2l turbo si interiorul, mai pe placul meu decat la S/V40. De S60 nu stiu daca am bani, plus ca e cam mare, desi e super frumoasa! Mondeo este una dintre cele mai lipsite de personalitate masini pe care le stiu, alaturi de Octavia, Fabia, cu un interior cu plastice ieftine. Plus ca exista mii in Buucresti si eu vreau ceva mai rar, mai special  Dar o sa caut sa vad ce se gaseste!
@vlad S80 este mult prea mare pt mine! Nu sunt inca asa de batran, prefer masini cu 3/5 usi, pana in 4,5m lungime  Oricum, S80 e super!
@3sge asa zic si eu  Si asa sper sa fie, mai vedem ce se va intampla pana atunci, poate apare noul Volvo C30 la niste preturi rezonabile si ma bag la unul din ala. Uh, e superb C30...
Si am uitat de un model in lista mea: Seat Leon 1.8T. Am citit aici pe forum ca motorul ala nu ar fi foarte fiabil, ceea ce m-a pus pe ganduri. Oricum, mie imi place mult Leonul ala vechi.
Last edited by Reddog; 20-08-06 at 13:59.
|
|
|
20-08-06, 14:56
|
|
 Stage 5
|
uite hai sa-ti dau o idee ca te vad atras de motorul 1,8T (care nu stiu daca sufera de o lipsa de fiabilitate,depinde poate si cum il intretii)
un prieten isi cumpara acuma o skoda octavia tour cu pachetul sport (identic cu cel de pe modelul RS,in afara jantelor care sunt pe 16 dar pe acelasi model cu RS-ul) cu motorul 1,8T 20V de 150 cp,iar dotarile standard sunt destule.ca pret se incadreaza undeva la 14,200 euro CIP dar cu cateva optionale adaugate (faruri cu xenon si instalatie de spalare,4 boxe suplimentare,climatronic,cotiera centrala,alarma si inchidere centralizata,astea pe langa dotarile standard).iar ca performante 0-100 km/h in 8,4 sec si viteza maxima pe la 215-220.intra pe www.skoda.ro si te poti uita pe configurator pt mai multe detalii.
sau o alta idee ar fi un VW Polo GTI cu acelasi motor 1,8T 20V 150 cp si un pret de 13.999 euro CIP.mai multe detalii tot pe configurator www.vw.ro.
Numai bine!
|
|
|
20-08-06, 15:11
|
|
Stage 2
|
Heh, mersi, dar la mine, momentan, nu e cazul de masina noua, ca nu am cum sa scot 16k E. Era vorba de Leonul vechi, sh, pana in 80k km, pe care il vazusem in jur de 8-9k E.
Plus ca Octavia 1 este absolut oribila dupa parerea mea, nimic personalizat, masina ieftina si plictisitoare. Octavia 2 RS ar fi ceva  Dar sunt prea mari, vreau masini mai mici
Daca e fiabil, am sa caut sa vad ce gasesc.
|
|
|
21-08-06, 19:27
|
|
 Stage 5
|
geesh... te inteleg. am fost azi la invitatia unuia dintre directori, la showroom VOLVO si am facut test drive cu un S40, 2.4 diesel de 180CP si pot sa spun ca m-am indragostit! excelenta masina, am mers cam 50 km cu ea si mi-a placut la nebunie - si nu sunt genul prea usor de entuziasmat.
preturile incep de la 16.900E CIP si cred ca merita fiecare cent... mai bine faci leasing la asa ceva si iti satisfaci pasiunea! consola centrala e criminala, iar noi am facut cu o masina indigo cu interior gri foarte deschis, apreciez foarte mult designul scandinav cu aluminiu slefuit si unghiuri ascutite.
ti-o recomand din tot sufletul daca poti sa faci efortul necersar ca sa iti cumperi asa ceva.
|
|
|
21-08-06, 19:33
|
|
 Stage 5
|
ceea ce cautam dintotdeauna era defapt sub nasul meu. exclusivism la preturi inca decente, design interior si exterior mai diferit, siguranta, calitate, placere.
|
|
|
21-08-06, 19:46
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by teddy
ceea ce cautam dintotdeauna era defapt sub nasul meu. exclusivism la preturi inca decente, design interior si exterior mai diferit, siguranta, calitate, placere.
|
in sfarsit volvo a reusit sa scoata un interior acceptabil
in locul tau nu as alege Fiat second... daca nu vrei sa te abonezi pe la servisuri.
nu stiu daca gasesti in 14 mii dar poti incerca ,un mini cooper S ... pe la noi sunt mai rare decat S classe 2006 deci destul de exclusivist.
|
|
|
21-08-06, 20:10
|
|
Audi Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [AUDI]
|
Te-ai gandit la un Mini Cooper S?
E in jur de 10k in D si este destul de "speciala".
Ar mai fi un Astra Bertone care arata inca super bine.
|
|
|
22-08-06, 00:45
|
|
Stage 2
|
No Mini...It's .... Mini  Nu imi place.
Astra Coupe nici vorba, materiale proaste, bord urat.
Volvo ala recomandat... Te cred, foarte frumos, dar nu am cum sa mi-l permit. 20 si ceva de mii de E este mult din prima, ar trebui sa astept aproape doi ani sa strang 10k pt avans si p-orma nu stiu daca rata nu ar fi prea mare pentru salariul meu.
Acum mi-a trecut prin minte alta trasnaie: un drum in Suedia direct dupa un Saab sau un Volvo S40 T4. Iata un Saab 9-3 super : http://www.traderamotor.com/showObject.aspx?id=341037
Asta s-ar putea sa se intample la anul, de ziua mea, in toamna, cand o sa am si pe cineva acolo si aproximativ 14k E, dupa toate calculele. Plus ca acum o sa am doar 30 de zile de concediu si trebuie sa imi planific cu atentie fiecare clipa de repaus ..  ( S-au dus zilele cand aveam cate 4 luni pe an vacanta...
Legat de Stilo, l-am cam taiat de pe lista si nu din cauza fiabilitatii, ca nu aveam de gand sa-l tin o viata, ci din cauza taxelor mari de import (motor de 2400).
Si inca ceva legat de noul S40: imi place foarte mult la exterior, dar consola centrala veche, care e pe S60, V70 imi place mult mai mult ca asta noua. In plus, un 2.0 de 145cp este de la 19300E CIP, deci undeva in jur de 28-30k cu toate taxele si cu optiunile dorite. Mult. Asta pe la 27-28 de ani asa :P
O sa mai astept noul C30, sa vedem cat va costa.
Last edited by Reddog; 22-08-06 at 00:49.
|
|
|
25-08-06, 14:20
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
din ceea ce ai enumera tu as opta fara sa stau pe ganduri la 9-3. Arata misto de tot, motoare bune ( din cate am auzit eu) si vorba ta-nu vezi la toate colturile de strada cate unu. Oricum m-as gandi si la un leon 1.8T vezi aici de ex
http://www.mobile.de/SIDXPXfqMj4A7TA...1111222120669&
BAFTA!
|
|