Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 10-08-06, 17:50   #1
Ajrof

Stage 1

Ajrof's Avatar

Default logan 1.4mpi+GPL vs 1.5dci

diferenta de pret dintre un logan laureate 1.4mpi si 1.5 dci este in jur de 1500E
cam cat ar costa o instalatie de gaz pentru 1.4?
Ce ma sfatuiti? eu as inclina spre varianta 1.4 mpi + GPL
Ajrof is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 18:02   #2
STREET
Daewoo Driver

Stage 5

STREET's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Default Re: logan 1.4mpi+GPL vs 1.5dci

alege 1.5 dci una ii gazul si arta ii motorina pentru motor
STREET is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 19:36   #3
Ajrof

Stage 1

Ajrof's Avatar

am uitat sa specific ca masina o sa o tin maxim 5 ani dupa care o sa o vand asa ca nu cred ca o sa se intample ceva cu motorul in 5 ani cat o sa o tin
Old 10-08-06, 19:54   #4
sil4tuning

Purtator cuvant SUN RACERS

Stage 5

sil4tuning's Avatar

Member of:
[Sun Racers]
[Opel]

DCI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! atat !
sil4tuning is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 20:36   #5
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Din pacate GPL-ul de la noi este de foarte proasta calitate,deoarece nu sint norme de calitate,altfel ti-as fi recomandat categoric Benzina +GPL.Costurile/km sint mai mici decit la diesel,ca sa nu mai vorbesc de intretinere.Eu chiar si in aceste conditii as merge pe aceeasi varianta,benzina +GPL.Instalatia GPL poate fi de la 600-2000 euro (ultimele modele secventiale).
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 10-08-06, 22:39   #6
Ajrof

Stage 1

Ajrof's Avatar

Asa de scumpa e o instalatie de GPL?? Eu ma asteptam la ceva de genul 300-400E. Poate daca intram din 2007 in UE poate or sa se introduca norme referitoare la calitatea GPL. Dar daca nu o sa fie asa crezi ca ar putea sa afecteze motorul? Eu am auzit doar zvonuri cum ca s-ar strica supapele, dar niciodata ceva concret.
Si acum ca tot veni vorba de UE, de la anul o sa se ieftineasca loganul? Din cate stiu eu, acum noi platim niste taxe pentru ca suntem extra comunitari. De exemplu in ungaria loganul e mai ieftin pentru ca ei sunt deja in UE. Si am vazut prin bucuresti cateva loganuri cu numere de ungaria.
Old 10-08-06, 22:56   #7
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

un gpl bun e vreo 15 milioane maxim daca dai mai mult e deja moft si cum sa zis mai sus mai bun e dci ul
p_vio46 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-06, 23:42   #8
silviuGreseala

Stage 3

silviuGreseala's Avatar

si asa ca loganu 1.4 e cam lesinant si ii mai pui si gpl deja e .....iati frata diesel.
silviuGreseala is offline   Reply With Quote
Old 19-08-06, 00:17   #9
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by Ajrof
in ungaria loganul e mai ieftin pentru ca ei sunt deja in UE. Si am vazut prin bucuresti cateva loganuri cu numere de ungaria.
Nu sint mai ieftine in Ungaria.
In RO sint mai ieftine cele aduse din Ungaria deoarece se returneaza TVA-ul platit in Ungaria.Tinind cond de faptul ca alea sint fara garantie,si urmarind niste preturi de piese,rezulta ca afacerea este mai degraba una paguboasa.
Revenind la varianta pe GPL a unui motor.
Gazul nu distruge piesele motorului,ci dimpotriva le protejeaza pe unele mai bine decit in cazul benzinei.
Problemele de intretinere sint in mod cert mai simple si mai ieftine decit in cazul unui diesel.
Consumul de GPL este cu cca.10-15% mai mare decit cel de benzina,in conditiile in care si puterea motorului scade cam cu acelasi procent.
Cine isi pune GPL ,se uita la consum.Pierderea de putere nu este atit de importanta in cazul unui rulaj normal.Pe autostrada mergi cu 160-180 km/h,chiar si cu un motor de 1.4,16V.Am probat personal,deci nu vorbesc din auzite.Daca ai nevoie de intreaga capacitate a motorului o simpla apasare de buton si treci pe benzina fara probleme.
@p_vio46,instalatiile GPL nu sint un moft,ci o necesitate.
Ca o paralela.
In vara asta am lucrat la barca unui amic ,ce se afla in incinta unei statii de GPL.Am ramas stupefiat ce masini am vazut ca vin acolo sa alimenteze,masini cu numere atit italiene ,cit si germane ,olandeze,elvetiene,fiind sezon si zona turistica, roiau ca albinele.
Enumar doar citeva : X-Type,Grand Cherokee,Range Rover,S-Klasse ( !!! ),A6 si A8,S70,seria 3 si 5 de la BMW o gramada,Tuareg ,etc.
Si astea erau toate masini noi ,toate dupa 2000.
Am discutat cu un neamt ce avea pe un BMW 3xx,ca nu mai stiu cit era si imi spunea ca asa l-a cumparat din fabrica si a platit aproape 3000 euro in plus la optionale,anul trecut in toamna.
Italienii 20% din motorizarile pe benzina au si GPL.Daca iti montezi GPL pe o masina cu euro 4,te despagubeste statul cu 700 euro.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 09:18   #10
marloW

Stage 2

Quote:
Originally Posted by Ajrof View Post
diferenta de pret dintre un logan laureate 1.4mpi si 1.5 dci este in jur de 1500E
cam cat ar costa o instalatie de gaz pentru 1.4?
Ce ma sfatuiti? eu as inclina spre varianta 1.4 mpi + GPL
ia dci...e mai scump dar isi scoate banii in timp daca mergi multi km !
cat consuma 1.4 MPI cu GPL?
marloW is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 14:06   #11
dreamer

Stage 5

dreamer's Avatar

Member of:
[VW]

Consuma un pic mai mult decat ala pe benzina dar e vorba ca GPL e 18000 L,asa ca e diferenta...si eu as merge tot pe diesel...
dreamer is offline   Reply With Quote
Old 02-09-06, 15:32   #12
marloW

Stage 2

Quote:
Originally Posted by dreamer View Post
Consuma un pic mai mult decat ala pe benzina dar e vorba ca GPL e 18000 L,asa ca e diferenta...si eu as merge tot pe diesel...
ceea ce mi se pare f slab la logan ( si cred ca nu numai la cel cu care ma dau eu) sunt franele... se blocheaza rotile fata imediat si masina se duce sanie ( ca de ABS nu au ajuns banii ) In rest merge...
marloW is offline   Reply With Quote
Old 04-09-06, 02:41   #13
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

daca doar astea sunt optiunile (nu agreez nici dieselurile si nici masinile cu GPL) 1.5dci este clar o alegere mai buna.
teddy is offline   Reply With Quote
Old 03-12-06, 01:34   #14
spgbuc
Renault Driver

Stage 5

spgbuc's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Echipa de sprijin]
Talking Re: logan 1.4mpi+GPL vs 1.5dci

depinde de cati km vei face(daca vei folosi masina ca taxi baga gaz ca e mai ieftin si nu mai conteaza knd se bubuie motorul ca ti-ai scos banii)daca nu i-ati dci ca e mai rapid si mai fiabil
spgbuc is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -