Te asigur eu ca orice om cu capul pe umeri va alege masina cu vechime 4 ani, fie ea yaris, C3 sau cine stie ce balarie, decat sa aleaga e46
doar vre-un pasionat sa aleaga bmw-ul, sau o persoana care cauta in special acest model.
Oricum pretul pietei a scazut si o sa scada in continuare, si motivele sunt clare, masini multe, ai de unde alege, unele mai bune unele mai proaste, si romanul tot lasa la pret, si uite asa in 2-3 ani s-a ajuns la o piata auto varza.
Presupun ca toata lumea stie ca pe la vecinii nostrii nemti, aceeasi masina este cu 1000-2000 euro mai scumpa decat la noi
Oare ce sa insemne acest lucru !?!??!
Sa revenim ON TOPIC. Buget 7000 eur.
Iti recomand inainte de toate sa mergi pe la fiecare dealer in parte si sa faci un drive test cu toate modele care se incadreaza in suma de mai sus. ( bineinteles in functie si de necesitati, dorinte, pasiuni si alte nebunii )
Apoi cauta pe net ceva modele SH care te coafeaza, de la honda pana la audi, dar sa nu fie mai vechi de 5 ani de zile ( buget 7000 ) . Tinand cont de conditiile de la noi si de felul in care are grija romanul de masina si cum o exploateza, o masina de 10 ani, este mult prea obosita din toate punctele de vedere, chiar daca a fost intretinuta. Hai sa fim seriosi, sunt foarte putini proprietari de auto ( aici nu intra cei pasionati si cei care stiu cu ce se mananca o masina ) care nu stiu cum se exploateza un motor Otto sau Diesel , aspirat, alimentat turbo/kompresor.
Cumperi o masina second, la care oricand poate sa pice ceva, chiar si daca are 3 ani de zile, pentru ca nu stii prin ce maini a trecut. O turbina nu e ieftina, nici o punte stramba, nici macar un radiator sau elementele de caroserie.
Cand iei o masina de noua, stii ca tu si doar tu o conduci, si te porti cu ea in asa fel incat, daca ai grija de ea si ea are grija de tine. In afara de combustibil si verificarile periodice altceva nu o sa iti ceara, mai ales ca ai ca acoperire si garantia. ....
PS: La o masina second, odata ce ai cumparat-o cu siguranta mai ai de bagat in ea una alta: distributie, o curea, o rola, o placuta, un disc, un tampon, o bucsa. Deci trebuie sa iei in considerare si aceste cheltuieli ulterioare care 100% apar din momentul in care ai achizitionat masina. Acesta fiind un alt dezavantaj la o masina sh.