Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 10-07-06, 14:30   #1
gabitza_eu

Stock

Default Alfa 147 - sa cumpar?

Salut,
e prima oara cand scriu aici, sunt intr-o dilema si ma gandeam ca ma puteti ajuta, macar cu sfaturi.
Am gasit sa cumpar de la un tip, o alfa 147, 120 CP, 1,6 Twinspark, adusa din Germania, din 2001, 67,000 KM la bord, arata super ok, clima bi-zona, comenzi p volan, scaune sport, etc...o da la 8,200 EUR.
Am auzit multe vorbe cum ca masinile "italienesti" sunt proaste, nefiabile...etc.
Mentionez ca nu ma pricep foarte bine la ele (alfa in speta), am un peugeot 206 cu care ma inteleg ok, dar motorizarea e extrem de slaba, nu am AC pe el...asa ca m-am hotarat sa il insor.
Alfa asta imi pare o varianta ok, dar chiar am nevoie de sfaturi, care aveti, cum sunt, care sunt bubele, daca masina e ok...etc. Mentionez ca daca o iau, o tin cativa ani, nu o dau dupa un an
Raman datoare de o bere.
G.
gabitza_eu is offline   Reply With Quote
Old 10-07-06, 14:49   #2
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Alfa 147 - sa cumpar?

in primu rand ai gresit locu in care sa postezi..vezi la consiliere acolo..in fine !

ce ai auzit tu sunt doar zvonuri de la cei care nu au avut ceva made in italia! intreaba baietii care au si vei vedea cum sta treaba! motoarele sunt misto ... mai naspa cu suspensiile ... pt RO e mai nasol .. oricum daca are taxele platite tot isi face banii ! in afara pe la 6000-6500 cam asa se gasesc uita-te pe mobile.de
Old 10-07-06, 17:33   #3
maryo

Stage 5

maryo's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Smile Re: Alfa 147 - sa cumpar?

Sunt super masini
ai grija cam ce cumperi- daca e adusa direct de acolo e relativ ok.daca a mai avut proprietari prin tara da-mi un PM sa iti zic mai multe
Old 10-07-06, 17:39   #4
gabitza_eu

Stock

Masina e adusa din Germania de 2 saptamani, are carte de service, revizii facute la 45,000 km si la 60,000 a mai schimbat ceva...e umblata numai pe acolo.
Tipul care o vinde imi spune ca (,) km sunt reali, dar la ce minuni se fac cu computerele in ziua de azi...nu m-ar mira nimic.
Oricum ma duc cu ea la un service unde ii stiu pe baietzi, sa se uite atent la ea, sa nu mai imi iau tzeapa care mi-am luat-o cu peugeotul.

G.
Old 10-07-06, 18:26   #5
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

masina e frumoasa , e chic , dar cel mai bine te pot ajuta cei specializati , de la un service , daca a fost umblata la motor , km etc.
succes
Cosmin255 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-06, 00:00   #6
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Ca si posesor de Alfa (156) iti recomand sa nu te iei dupa zvonurile "din carpati" cum ca alfa/italienele sunt masini proaste...
Si eu am acelasi motor ca si pe Alfa ta (viitoarea ) si sunt foarte multumit de cum trage si cum se comporta
Un mic defect, la fel cum zicea si TuningBoy sunt suspensiile care fiind mai rigide (sportive) de felul lor au tendinta de a ceda ceva mai usor decat la alte marci. Dar nu e catastrofa, trust me Daca ocolesti gropile mai mari si nu mergi non-stop pe drumuri accidentate nu e nevoie sa iti faci nicio grija!
Pretul mi se pare ok, eu am ajuns la 8300 cu ea cu toate ca e model ceva mai vechi dar e tot din 2001. Daca ai scoate-o la 8000 ar fi super!
In privinta km-lor sunt okey si aia, eu am luat-o cu aprox 60.000 si masina chiar arata atat in interior cat si la exterior, ca nu a fost uzata mult. O masina alergata si cu multi km o "citesti" repede cum e chiar si de la interior

Eu zic sa o iei, insa te avertizez ca odata ce ti-ai luat Alfa, vei uita de toate celelalte marci. Eu am patit-o

Bafta!

Last edited by RoSonic; 12-07-06 at 00:10. Reason: Fara linkuri!
Alex_Alfa is offline   Reply With Quote
Old 14-07-06, 12:13   #7
josh

Stage 1

josh's Avatar

hmmmm

si eu incerc sa ma hotarasc pt o masina la 8000 si am descoperit si eu ca afla 147/156 sunt destul de ieftine prin germania, pe la vreo 6000 se gasesc alfa 147 cu mai putin de 70 000 km din 2001 and shit.

atat ca poate ar trebui sa ne dea de gandit urmatoarele lucruri:
- masinile italiene se depreciaza ca nimic altceva
- nu prea vezi alfe de vanzare cu peste 130 000 km (cum vezi VW, BMW, Ford, Mercedes cu 300 000)
- si mai dai si peste un anunt gen : http://www.autoscout24.de/home/index...l_ueberschrift care zice alfa 147 cu 30 000 si "Motore rifatto"

Si eu am vazut alfa aia pe autovit. Designul e inegalabil, dar zau, mi-e frica de fiabilitate!!

P.S. WTF is wrong with this picture?! http://www.autoscout24.de/home/index...l_ueberschrift

Alex_Alfa, ce consum are 156 1.6 120CP?
josh is offline   Reply With Quote
Old 14-07-06, 12:21   #8
josh

Stage 1

josh's Avatar

da... eu centrez, eu dau cu capul......

scrie mare cu caps

MOTORSCHADEN......

DAMAGE TO THE ENGINE. Yesterday a bearing failure occurred, despite the new engine. warranty unfortunately run off… total output 78000, has a new engine with calculation over 5000 euro from Alfa… these straight 16000 km ran. The Alfa is painted in the color “Azurro Nuvola”. A kind Flip flop of Alfa Romeo. Genuinly super sees out…. Novitec sport exhaust system, Wiechers cathedral prop in front, 17” supersport aluminum rims of Alfa Romeo, black rear lights and black, side turn signal of Novitec, Novitec of pedals, parking brake grasp and floor mats, Zender Schaltknauf, black disk foil of Foliatec, first-class Bose sound system, alarm installation, electrical window lifters, Höhenverstellbares steering wheel, catalyst, climatic mechanism, light alloy wheels, radio/CD, Tempomat, Top Soundsystem Bose, Tuning, Zentralverriegelung with interest announce….

Last edited by josh; 14-07-06 at 12:24.
josh is offline   Reply With Quote
Old 14-07-06, 18:35   #9
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Chiar nu e cazul sa iti faci probleme dpdv al fiabilitatii!
Sunt cazuri si cazuri.. la o gramada de marci!
Nu e nevoie sa faci 78.000 km ca si in cazul din link, ci poti sa faci 10.000 km si sa distrugi motorul daca o forjezi fara cap.. Si bineinteles nu e nevoie sa fie doar Alfa...
A mea consuma 11% in oras si aprox 7.5 in afara. Sunt foarte multumit de consum tinand cont de faptul ca sunt totusi 120CP dintr-un motor de 1.6...

Si eu am avut dubiile pe care le aveti voi, inainte sa imi cumpar Alfa Romeo, si asta numai din cauza "vorbelor din popor" legate de masinile italienesti, dar acum in calitate de posesor de Alfa pot sa va spun ca nu sunt masini proaste deloc. Nu va recomand nimic altceva decat sa lasati "poporu'" sa vorbeasca ce vrea si sa va cumparati ce vreti (dar insistati pe Alfa )

Toate cele bune!
Old 15-07-06, 14:34   #10
Alfeitor

Stage 1

Fiabilitate daca sti sa tratezi motorul are...eu am un 156 1.6 120 si are 198.000km si problema 0, singurele reparatii au fost ambreiajul la 140.000 din cauza liniutelor si la 173000 motorul care misca relentiul acesta fiind singura problema care supun motoare Twin Spark
Daca in final cumperi masina iti recomandad sa.i faci distributia pt ca Alfa Romeo garanteaza 120.000Km sau 3 ani pt distributie asa eviti probleme care te.ar costa mult mai mult apoi
__________________________________________________ ________________

Twin Spark
Alfeitor is offline   Reply With Quote
Old 15-07-06, 16:58   #11
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

s-a tot vb..tu pana la urma ti-ai luat masina? ti-o mai iei..sau ..ce faci ?
Eugen_TL is offline   Reply With Quote
Old 15-07-06, 23:12   #12
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by Alfeitor
...Alfa Romeo garanteaza 120.000Km sau 3 ani pt distributie...
60.000 km si 3 ani...
Si limita asta trebuie respectata cu strictete!!!
Old 16-07-06, 12:59   #13
gabitza_eu

Stock

well, se pare ca intre timp tipul care o vinde mi-a zis ca AC'ul nu merge, ca tre' sa il incarc eu cu freon.
si acum am intrebat si eu in dreapta si in stanga ce poate insemna asta, mi s-a zis ca poate sa nu insemne nimic, sau din contra ca a fost lovita si s-a spart radiatorul, etc.
daca masina a fost lovita, atunci e reparata beton, pentru ca vopseaua e ok pe ea, nu se vad diferente, capota e aliniata perfect...asa ca a ramas sa o iau si sa o duc la serviceul meu de incredere sa o caute baietii aia si in fund.
singura chestie de care imi e teama (experiente nasoale de cand cu pejo'ul) e sa nu o iau si sa incep sa bag banii in ea ca la balamuc...sa dau 8200 e ok, dar sa mai bag si peste...e cam mult pentru mine.

asa ca daca stiti ce poate fi cu AC'ul si de ce a ramas fara freon...
G.
Old 16-07-06, 13:18   #14
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Nu cred ca e o problema cu AC-ul...
Iar in privinta banilor cheltuiti ulterior.. depinde de "istoria" masinii!
Si nu uita de distributie!!!!

Bafta!
Old 16-07-06, 23:56   #15
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

cere istoricu' masinii... daca are