Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 06-06-06, 16:36   #1
valentinno

Stage 1

valentinno's Avatar

Default Ce stiti despre audi 200

Am de gand sa-mi iau un audi 200 si as vrea sa-mi spuneti parerile voastre. Are motor de 2,2 , injectie, instalatie GPL, fabricatie 1985, model american. Multumesc!
valentinno is offline   Reply With Quote
Old 07-06-06, 02:29   #2
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Ce stiti despre audi 200

Eu zic sa nu faci exces de porcaria aia de butelie ci mai degraba sa schimbi injectoarele si capul hidrulic (da o fuga pana-n germania,gasesti in parcuri aproape gratis capete neatinse-pe masini> numai sa nu te duci la arabi/turci)
Arunca o privire la componenta asta inainte de a stabili pretul final cu vanzatorul. Daca este vizbil ca s-a umblat la suruburile capului ,te-ai putea astepta la consum de 18-22% si la un motor care trage....sa moara. Nu-ti face iluzii ca ar exista echipament in Ro pentru reglarea acestuia(are niste arcuri ce in timp pierd elasticitatea si o membrana de cauciuc ce deasemenea e afectata cu trecerea timpului,schimbandu-si proprietatile) si desigur,NICI "mesteri" care sa obtina rezultate dupa ureche.
Daca cumva e varianta quattro turbo (foarte misto,dealtfel) sa nu apleci urechea la mesriasi care te cheama sa ti-o faca ei a "trage" foarte bine, FARA sa mai consume benzina. Este normal un consum urban de ~14-17% pentru versiunea mai sus mentionata. Daca ai FWD si 2200cmc aspirat,n-ar trebui sa sara de 12-13% urban. Aici m-am referit exclusiv la o varianta echipata cu CV manuala. E posibil ca a ta sa aiba CV automata in 3 sau 4 trepte(vezi cate ai selectabile manual pt frana motor si adaugi o uniate peste cea mai mare cifra inscriptionata acolo- ala-i nr de trepte> dar probabil stiai asta)
Verifica si functionarea ABS-ului si Starea discurilor de frana fata,mai ales in cazul CV automate.Ar mai fi posibil sa nu-ti functioneze frana de mana-foarte des intalnita griparea melcului pentru actionare mecanica pe discurile din spate( in frana de serviciu-actionate hidraulic- lucreaza )
Eu personal am o parere foarte buna despre modelul in cauza,cu toate ca nu are mai nici un fel de valentze sportive,nici macar versiunea turbo dar in schimb este o masina extrem de zdravana,ce nu te solicita la drum si asigura maximum de protectie in caz de impact,chiar si in lipsa securitatii active(spun din proprie experientza)
Succes cu ea,si daca am spus si lucruri pe care deja le stiai, n-o lua ca pe o desconsiderare a cunostintelor tale .Am incercat doar sa ajut,spunandu-mi parerea
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 08-06-06, 21:52   #3
valentinno

Stage 1

valentinno's Avatar

Multumesc frumos pentru sfaturi, lascarica!. Nu prea sunt in domeniu, asa ca te rog sa fii mai explicit cand vorbesti de suruburile capului. Mai precis, despre ce este vorba? Cutia de viteze e manuala in 5 trepte, 2200 cmc, motor pe injectie. Uite doua poze cu masina in cauza.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	audi3.jpg
Views:	117
Size:	37.3 KB
ID:	112243  
Attached Images
File Type: jpg Imagt.jpg (39.0 KB, 31 views)
Old 10-06-06, 17:26   #4
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Vorbeam despre suruburile ce tin unite cele doua repere principale ale capului intre care se afla garnitura(daca stii...finlandeza),uite> http://www.autodb.fi/artikkelit/maarajakaja_audi100.php ) ,si anume cele 5 (doar unul e prezent in imagine)dintre care doua sunt insemnate cu rosu in poza .Dar ar mai fi si alte chestii,voi incerca sa fac eu poze in 1-2zile cand va fi gata radiatorul meu si voi aduce audi acasa,numai ca la mine este o generatie mai noua de cap cu un design usor diferit....insa putem face analogii.
Uite si un 200 quattro,ultima generatie(de 200)care arata f bine,dar din pacate e diesel (si nici macar turbo-D nu e) > http://audi.masini.ro/anunturi-secon...Audi,53810.htm .

EDIT: sa stii ca partea frontala a masinii pe care vrei s-o achizitionezi este de audi 100,nicidecum de audi 200,mai ales ca cel de state are o"fatza" cu cate patru faruri patrate neacoperite de sticla(plastic) clara, cum este 200 de europa pe care-l vezi in imaginile de pe anuntzul aratat de mine. Deci cred ca a fost lovit frontal cel pe care doresti sa-l iei.Acum poate sa fi fost grav sau nu,....nu orice lovitura frontala este serioasa si afecteaza structura iremediabil,mai ales la generatia in cauza.
Succes,
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cap audi.jpg
Views:	66
Size:	109.6 KB
ID:	112995  

Last edited by lascarica; 10-06-06 at 17:30.
Old 11-06-06, 03:48   #5
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Stiu ca nu-i corect si civilizat sa procedezi la posturi repetate,dar e prea complexa procedura de editare(dupa cele 5min)..asa ca:
Erata:
"....nicidecum de audi 200,mai ales ca cel de state are o"fatza" cu cate patru faruri patrate neacoperite de sticla(plastic) clara, >NU< cum este 200 de europa pe care-l vezi in imaginile de pe anuntzul aratat de mine..."
Old 11-06-06, 18:07   #6
valentinno

Stage 1

valentinno's Avatar

Multumesc ! Daca mai ai sa-mi dai ceva sfaturi, astept cu nerabdare! Joi seara plec sa vad masina si mi-ar prinde bine orice amanunte.
Valentinno
Old 14-06-06, 00:02   #7
miikka

Stock

Hi everyone.

I registered here because I gladly noticed that my page has visitors even from Romania I am talking about AutoDB.fi, it's mentioned on one post in this thread.

So, I can't understand your language, maybe someone could tell me what are these guys talking about AutoDB.fi And do you think that AutoDB should be translated to English?
miikka is offline   Reply With Quote
Old 17-06-06, 16:51   #8
Leutzu_
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Suzuki]

Hi...i think that they were looking about some info about cars. Yes, it would be a great ideea to translate your site.
Leutzu_ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -