Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 12-06-06, 12:17   #16
Iulixxx

Stage 4

Default Re: Ce masina imi recomandati?

Nimeni nu tine ulei in portbagaj numai asa in caz de eventualitate.Pata aia de ulei daca e de la buson in jos poate fi aparuta de cand a completat ulei si din neglijenta a dat pe langa.Mai nu stiu ce sa zic de consumul de ulei la Corsa...eu am avut acu ceva timp Supernova ,schimbam uleiul la 15 000km....si niciodata nu scadea nivelul nici un mm sub max.Uita-te la teava de esapament...baga degetu ,daca e neagra e de rau,daca e gri e mai bine....normal ar fi sa fie curata.Pune-l pe ala sa tureze masina pe la 4500rpm pe loc si tu stai langa esapament....daca scoate fum negru consuma multa benzina,daca fumul e alb sau usor albastrui consuma ulei frate.Daca ai bani de tester e perfect...ala zice totu.
Iulixxx is offline   Reply With Quote
Old 12-06-06, 18:10   #17
[-O-]

Stage 3

[-O-]'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Iulixxx
Nimeni nu tine ulei in portbagaj numai asa in caz de eventualitate.
Te inseli Eu tineam ulei in portbagaj, asa de eventualitate, pe de o parte ca sa stiu la o adica exact de care sa bag, iar pe de alta parte, din comoditate (unde dreq, sa-l tin, pe balcon, langa muraturi?)...si chiar pe vremea cand aveam Corsa . Revenind la subiect, eu unul NU AM AVUT NICIODATA probleme cu uleiul, ba chiar mergea ceas - schimbat la 15.000 (de altfel calculatorul este programat de aia de la service pentru urmatoarea revizie si incepe sa te anunte cu 1.000 km inainte), nu pierdea deloc. Uleiul era cel recomandat & folosit de producator (unul cu sigla Opel pe eticheta - nu stiu daca era ceva inventie proprie, sau era facut de alta firma si doar branduit de Opel). Si ca sa fiu sincer, in afara de consumul mare, cu masina asta - Opel Corsa - nu am avut nici o problema cu motorul. Nu am schimbat nici o piesa (ma rog, filtre si bujii, dar astea intra in categoria consumabilelor).

Sfatul meu este sa duci masina la un service autorizat OPEL, pentru ca oamenii de acolo stiu exact cum trebuie sa se comporte masina.
[-O-] is offline   Reply With Quote
Old 12-06-06, 21:14   #18
Jady

Stage 5

Jady's Avatar

Member of:
[Opel]

Ok, si in cazul asta, cat costa un test?
Jady is offline   Reply With Quote
Old 12-06-06, 22:16   #19
[-O-]

Stage 3

[-O-]'s Avatar

Nu stiu exact, mergi la reprezentanta Opel din orasul tau si intreaba cu ce service-uri lucreaza. La noi ora de service era 10 euro.
Old 12-06-06, 22:31   #20
Iulixxx

Stage 4

Quote:
Originally Posted by [-O-]
Te inseli Eu tineam ulei in portbagaj, asa de eventualitate, pe de o parte ca sa stiu la o adica exact de care sa bag, iar pe de alta parte, din comoditate (unde dreq, sa-l tin, pe balcon, langa muraturi?)...si chiar pe vremea cand aveam Corsa
V8-ul meu consuma ulei si tot nu tin sticla in portbagaj
Old 12-06-06, 22:34   #21
[-O-]

Stage 3

[-O-]'s Avatar

Poate ai garaj Eu n-am.
Old 13-06-06, 14:13   #22
Iulixxx

Stage 4

n-am garaj dar acasa am un raft cu tot ce tine de masina.urasc sa tin ceva in masina...in afara de cric si roata de rezerva.
Old 16-06-06, 13:19   #23
bujcat

Stage 2

N-am mai fost sa fac testul la masina respectiva. NU prea aveam incredere in ceea ce priveste starea masinii. Mi-e teama sa nu iau ceva ca dupa ceea sa bag bani sa repar.

Asa ca... m-am hotarat sa-mi caut una noua (pe care sa o achizitionez in leasing - persoana juridica) si sa ma incadrez in maxim 10000 de euro.

Am fost astazi la reprezentanta Opel sa vad Opel Corsa. Din pacate nu mai au in stand. Cica ar mai trebui sa le vina un Corsa peste 2 saptamani si gata. Abia din septembrie o sa mai aiba noul model Corsa

Am vazut si Chevrolet Kalos (mult mai ieftin decat Corsa) insa calitatea pe masura.

Am de gand sa trec si pe la VW si Ford sa vad ce gasesc pe acolo.
bujcat is offline   Reply With Quote
Old 16-06-06, 15:15   #24
[-O-]

Stage 3

[-O-]'s Avatar

Quote:
Originally Posted by bujcat
Asa ca... m-am hotarat sa-mi caut una noua (pe care sa o achizitionez in leasing - persoana juridica)
Daca nu vrei sa te doara capul, e cea mai buna solutie. In masinile second hand intotdeauna trebuie bagati niste bani, ca doar de-aia le si vinde lumea Pe de alta parte, la masinile noi, la revanzare pierzi mai multi bani...Oricum, succes la cautat si sper sa gasesti o masina exact cum ti-ai dorit
Old 16-06-06, 15:35   #25
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

uita-te la un Ford Fiesta 1.4 TDCi ... consuma f putin si merge destul de bine.
Detman is offline   Reply With Quote
Old 17-06-06, 20:16   #26
bujcat

Stage 2

Am fost pe la dealeri si am luat mai multe oferte. Am sa fac un nou thread unde am sa dau detalii...
bujcat is offline   Reply With Quote
Old 18-06-06, 22:41   #27
Trixi
Swift Driver

Stage 5

Trixi's Avatar

Member of:
[Suzuki]

Sorry,k ma bag si eu!!!Dar cauti ceva care ma intereseaza si p mine...iar din moment ce te-ai hotarit la leasing,uite am si eu o idee...
Suzuki Swift 1.3 GC 3 usi 92 PS 8401 euro DDP!!! e modelul d baza in care ai ABS ,EBD,airbag sofer,servo,si immobiliser...e o masinuta frumoasa,se fabrica in Ungaria,deci piesele de schimb sunt si ele accesibile...vezi,eventual care sunt posibilitatile la reprezentanta din apropierea ta,k din pacate nu sunt multe...Bafta!
Old 18-06-06, 23:41   #28
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

https://forum.4tuning.ro/showthread.p...ght=ford+focus ford focus 5999 euro .
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 19-06-06, 09:06   #29
RuDoLf3721

Stage 5

RuDoLf3721's Avatar

cred ca cea mai buna varianta este cea propusa de wtcvictim
RuDoLf3721 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-06, 02:08   #30
Mondeo
Extreme Racing Member

Stage 5