Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 14-05-09, 17:02   #1
DopeFish

Default Am nevoie de sfaturi pentru achizitionarea unei masini SH

Salut, duminica as vrea sa ma duc sa ma uit de un bmw 320 sau 318 neinmatriculat dar habar n-am ce acte trebuie sa cer de la cel care o vinde si care este procedura.

Am citit aici pe forum sticky si cateva posts dar nu mi-au raspuns decat partial la ce as vrea eu.

As vrea o masina adusa din Germania dar nu mi-ar fi rusine nici cu una din Italia si apoi sa o inmatriculez.

Ma intereseaza sa stiu exact (pentru numere de Germania si Italia):

1. Ce acte sa cer la telefon (sa stiu daca ma duc sa o mai vad sau nu)

2. La fata locului, in acte la ce anume trebuie sa ma uit (si daca aveti niste exemple screenshot sau niste links ar fi excelent)

3. Dupa ce o cumpar care este procesul de a incepe inmatricularea masinii.

Orice sfat ma ajuta pentru ca nu am mai trecut niciodata prin asta si nu as vrea sa-mi iau teapa direct. Pana la urma dau niste bani si iau o masina nu un breloc

Repet : vreau sa o cumpar si sa o inmatriculez si am si citit sticky dar m-au ajutat doar cu partea mecanica.

Multumesc anticipat !
DopeFish is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 17:33   #2
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Am nevoie de sfaturi pentru achizitionarea unei masini SH

pai de care 3ar? e30, e36, e46 sau e90?
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 17:37   #3
DopeFish

e36 318i sau 318is sau 320i din `93 pana in `96 (sa fiu sigur ca-mi iese euro 2 la rar)

Last edited by DopeFish; 14-05-09 at 17:40.
Old 14-05-09, 19:34   #4
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
pai de care 3ar? e30, e36, e46 sau e90?
Omul a intrebat de acte ce treaba are modelul? E alta documentatie la fiecare model difera contractele de vanz-cumparare? Nu mai puneti intrebari aiurea doar sa faceti posturi!
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 19:51   #5
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by DopeFish View Post
Salut, duminica as vrea sa ma duc sa ma uit de un bmw 320 sau 318 neinmatriculat dar habar n-am ce acte trebuie sa cer de la cel care o vinde si care este procedura.

Am citit aici pe forum sticky si cateva posts dar nu mi-au raspuns decat partial la ce as vrea eu.

As vrea o masina adusa din Germania dar nu mi-ar fi rusine nici cu una din Italia si apoi sa o inmatriculez.

Ma intereseaza sa stiu exact (pentru numere de Germania si Italia):

1. Ce acte sa cer la telefon (sa stiu daca ma duc sa o mai vad sau nu)

2. La fata locului, in acte la ce anume trebuie sa ma uit (si daca aveti niste exemple screenshot sau niste links ar fi excelent)

3. Dupa ce o cumpar care este procesul de a incepe inmatricularea masinii.

Orice sfat ma ajuta pentru ca nu am mai trecut niciodata prin asta si nu as vrea sa-mi iau teapa direct. Pana la urma dau niste bani si iau o masina nu un breloc

Repet : vreau sa o cumpar si sa o inmatriculez si am si citit sticky dar m-au ajutat doar cu partea mecanica.

Multumesc anticipat !
1. Talon si carte de identitate (brief mare si mic, pe limbaj mioritic)
2. La fata locului te uiti tot la actele astea, eventual iti arunci ochii si prin cartea service.
3. Mai trebuie sa faceti un contract de vanzare-cumparare, si tu trebuie sa prezinti la inmatriculari aceste contracte care sa faca legatura intre tine si ultima persoana din brief.

Dupa ce se intampla asta, faci programare la R.A.R. (telefonic/internet), poti merge intre timp sa-ti iei numere rosii (ti se face acolo dosarul, iti face si asigurare pe durata numerelor). Rovigneta n-ai nevoie.

Dupa ce treci r.a.r ti se da un raport cu care mergi la finante sa-ti calculeze taxa, o platesti, iti da chitanta si mergi iar la inmatriculari si-o inmatriculezi.

Alte acte nu sunt necesare. Daca e deja inmatriculata, trebuie certificat fiscal (sa ti-l dea vanzatorul).

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 21:23   #6
DopeFish

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
1. Talon si carte de identitate (brief mare si mic, pe limbaj mioritic)
2. La fata locului te uiti tot la actele astea, eventual iti arunci ochii si prin cartea service.
3. Mai trebuie sa faceti un contract de vanzare-cumparare, si tu trebuie sa prezinti la inmatriculari aceste contracte care sa faca legatura intre tine si ultima persoana din brief.

Dupa ce se intampla asta, faci programare la R.A.R. (telefonic/internet), poti merge intre timp sa-ti iei numere rosii (ti se face acolo dosarul, iti face si asigurare pe durata numerelor). Rovigneta n-ai nevoie.

Dupa ce treci r.a.r ti se da un raport cu care mergi la finante sa-ti calculeze taxa, o platesti, iti da chitanta si mergi iar la inmatriculari si-o inmatriculezi.

Alte acte nu sunt necesare. Daca e deja inmatriculata, trebuie certificat fiscal (sa ti-l dea vanzatorul).
Multumesc frumos Ionut. E exact ce vroiam sa stiu.

Acum vin cu alta intrebare :

Respectivul vanzator zice ca in actele de vanzare cumparare e trecut numele "unui prieten". In cazul asta il pun sa cheme "acel prieten" si sa semneze el in contractu de vanzare cumparare si apoi ii dau banii ?

Vreau sa stiu absolut TOT ca sa nu-mi iau teapa. Daca aveti mici "tips" de ce anume sa ma feresc cand cumpar o masina SH va rog sa le postati.
Am vazut si in alte posturi cateva tips foarte bune dar totusi sunt calic si vreau mai multe
Old 15-05-09, 08:17   #7
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Multumesc frumos Ionut. E exact ce vroiam sa stiu.

Acum vin cu alta intrebare :

Respectivul vanzator zice ca in actele de vanzare cumparare e trecut numele "unui prieten". In cazul asta il pun sa cheme "acel prieten" si sa semneze el in contractu de vanzare cumparare si apoi ii dau banii ?

Vreau sa stiu absolut TOT ca sa nu-mi iau teapa. Daca aveti mici "tips" de ce anume sa ma feresc cand cumpar o masina SH va rog sa le postati.
Am vazut si in alte posturi cateva tips foarte bune dar totusi sunt calic si vreau mai multe
Da, trebuie ca, fie acel prieten sa fie de fata, fie sa aiba datele lui complete + o copie dupa buletinul lui.
Old 15-05-09, 08:33   #8
RoByNeT
AirRide Lover

Stage 5

RoByNeT's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[SKODA]
[4Rally]
[Competitor CNCA]
[STREETMANIACS]
[AUDI]

daca nu ai bani de taxa imediat, intreaba de cate ori a avut masina numere rosii, sa nu o iei si sa stai pe bara cu ea pana platesti taxa ... ( in caz ca nu stii ... ai voie sa iei de 3 ori numere rosii pe masina, nu pe proprietar cum zic unii ca ii vinde lu sorsa` sorsa lu gagica`su si o tin asa in familie cu 30 de mii de numere rosii ) sper ca am ajutat si eu cu ceva micut acolo

RoByNeT is offline   Reply With Quote
Old 15-05-09, 09:57   #9
DopeFish

Mersi Ionut si Roby.

Trebuia sa intreb de prima data dar am uitat. Actul de vanzare-cumparare pe care il fac cu el, il gasesc la notar sau e ceva de mana ? Din ce am auzit si eu altii cica o fac de mana si se duc la notar cu ea iar altii cica sa ma duc la notar ca mi-o face el acolo pe 35 ron sau ceva de genu.
Old 15-05-09, 11:52   #10
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Mersi Ionut si Roby.

Trebuia sa intreb de prima data dar am uitat. Actul de vanzare-cumparare pe care il fac cu el, il gasesc la notar sau e ceva de mana ? Din ce am auzit si eu altii cica o fac de mana si se duc la notar cu ea iar altii cica sa ma duc la notar ca mi-o face el acolo pe 35 ron sau ceva de genu.
Nu este necesara autentificarea actului la notar, oricum, notarul nu poate autentifica contractul decat in prezenta ambelor parti.

E bine sa ai macar 2 martori, cate unul de fiecare parte, dar sa nu aveti aceeasi adresa.
Old 15-05-09, 12:03   #11
DopeFish

Aha. Credeam ca cei de la inmatriculari nu ar accepta un contract de mana fara sa fie legalizat sau chestii dastea.

Pai cam atat ar fi. Inca o data multumesc frumos Ionut si sper sa vin de la Bucuresti cu masina

O sa pun niste poze cu ea daca ma hotarasc la ceva.

Bafta !
Old 18-05-09, 01:48   #12
KAY_

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Style in Motion]

act de mana nu are nici o valoare la politie/inmatricluari .Faci contract de vanzare/cumparare tip romanesc intre tine si cine e pe actele de germania .

Incearca sa gasesti o masina neimatriculata in RO dar cu RAR facut ,adica sa aibe carte de identitate romaneasca , in felu asta stii exact ce euro e masina, cat e taxa , lucrurile sunt mult mai usoare si nu da banii pe masina decat proprietarului din acte.
KAY_ is offline   Reply With Quote
Old 18-05-09, 01:57   #13
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by DOHC16 View Post
act de mana nu are nici o valoare la politie/inmatricluari .Faci contract de vanzare/cumparare tip romanesc intre tine si cine e pe actele de germania .

Incearca sa gasesti o masina neimatriculata in RO dar cu RAR facut ,adica sa aibe carte de identitate romaneasca , in felu asta stii exact ce euro e masina, cat e taxa , lucrurile sunt mult mai usoare si nu da banii pe masina decat proprietarului din acte.
Vezi sa nu...
Are exact aceeasi valoare, doar ca ala tip e tras la imprimanta si completat, asta e singura diferenta. Am dus zeci de acte de mana la inmatriculari.
- Copyright 2025 4Tuning -