Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 24-03-09, 19:39   #16
cosminelus

Stage 2

Cool Re: Vectra C sau Audi A4 ?

Quote:
Originally Posted by andrey_bdp View Post
eu am avut o singura data placerea sa conduc un A4 si a fost "dragoste la prima vedere" ... acum ramane asa cum a zis johhny sa dau zilele astea o fuga pe la service sa ma conving cat de scump e un audi de intretinut
Mergi pe A4 ca este o masina buna. Eu unul am vrut da imi iau un A4 second dar acuma vreau una noua.
cosminelus is offline   Reply With Quote
Old 26-04-09, 01:21   #17
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Vectra C sau Audi A4 ?

daca nici nu ai cumparat masina si ai inceput sa intrebi d e piese cit costa si cat tear duce mai bine uita cuvantul AUDI A4 uital pt ca este prea scump pt cine isi face griji dinainte
te costa prea mult uleiul care il complectezi periodic in motor pt ca s e stie ca motoarele din grupul VAG au probleme cu consumul de ulei si acela este destul de ridicat la diesel
asa ca ramine numai opel vectra care este mai ieftin ca intretinere fata d e audi a4 dar asta nu inseamna ca este ieftin de iti poti permite orce
de ce nu incerci si te bagi la o masina mai mica ieftina si noua care tear costa mai putin in general....
gindeste inainte sa o cumperi ,iti poti permite sa o intreti daca da atunci bafta daca nu laso balta ia una care nyu te ruineaza
Old 26-04-09, 09:26   #18
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by FIGHET View Post
daca nici nu ai cumparat masina si ai inceput sa intrebi d e piese cit costa si cat tear duce mai bine uita cuvantul AUDI A4 uital pt ca este prea scump pt cine isi face griji dinainte
te costa prea mult uleiul care il complectezi periodic in motor pt ca s e stie ca motoarele din grupul VAG au probleme cu consumul de ulei si acela este destul de ridicat la diesel
asa ca ramine numai opel vectra care este mai ieftin ca intretinere fata d e audi a4 dar asta nu inseamna ca este ieftin de iti poti permite orce
de ce nu incerci si te bagi la o masina mai mica ieftina si noua care tear costa mai putin in general....
gindeste inainte sa o cumperi ,iti poti permite sa o intreti daca da atunci bafta daca nu laso balta ia una care nyu te ruineaza
in mare parte sunt de acord cu tine referitor la intretinere insa nu iti dau dreptate la COMPLETAREA ULEIULUI. Daca se merge normal cu masina, fara turatii "la 5000" uleiul din motor va tine pana la urmatoarea revizie. Si din cate imi amintesc omul vrea 1.9 TDI .. motoarele astea nu au probleme cu uleiul , doar 2.0 TDI au probleme atunci cand se merge ca nebunul cu ea. De ce? nu stiu.. multi au zis ca e facuta in asa fel incat atunci cand bagi piciorul in ea sa iti dea oleaca mai multe performante in dauna consumului de ulei.

dolb is offline   Reply With Quote
Old 26-04-09, 13:21   #19
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

FIGHET in goana ta dupa posturi spui prostii, compari audi cu rolls royce sau mayback, daca nu ai avut nu vorbi degeaba. Nu e deloc scump intretineria nu sunt cu nimic mai scumpe piesele decat la restul masini, nu ma costa pe mine la a6 si ma indoiesc ca ar fi scump la un a4.
Sunt multi care gandesc ca tine ca pentru a avea un audi sau bmw sau mercedes trebuie sa fii plin de bani ca vai sunt masini scumpe, si alegeti sa ramaneti toata viata la opel si dacia.

Last edited by johhny; 26-04-09 at 13:45.
johhny is offline   Reply With Quote
Old 26-04-09, 23:30   #20
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by johhny View Post
FIGHET in goana ta dupa posturi spui prostii, compari audi cu rolls royce sau mayback, daca nu ai avut nu vorbi degeaba. Nu e deloc scump intretineria nu sunt cu nimic mai scumpe piesele decat la restul masini, nu ma costa pe mine la a6 si ma indoiesc ca ar fi scump la un a4.
Sunt multi care gandesc ca tine ca pentru a avea un audi sau bmw sau mercedes trebuie sa fii plin de bani ca vai sunt masini scumpe, si alegeti sa ramaneti toata viata la opel si dacia.
in cea ce spui tu aici nu are nici un sens .....
deci eu unu nu alerg dupa posturi pt ca orcum nu se cistiga ceva, dar incerc sa spun realitatea care este
daca tu ai bani s a intretui un sh de e audi a6 asta nu inseamna ca toata lumea poate sa faca la fel si referitor la ce comparati faci tu nu il ajuta cu nimic pe el crezi ca daca s e duce la service si intreaba d e piese si poate ca mecanicu spune costa atat si omu isi face calcule si il depaseste ce face el atunci?
asta eeste valabila pt toti cei care vor s a isi cumpere masina de toti bani care dispun dar este gresit trebuie sa te intinzi cit iti este plapuma ca apoi te scufunzi aiurea cind nu te astepti la mall

SI EU AS VREA UN AMARAT DE M3 SH... CARE CU PUTIN EFORT IL CUMPAR IN CEL MAI SCURT TIMP DAR PROBLEMA ESTE CA NU VOI AVA BANI PT INTRETINEREA DE ZI CU ZI CARE MA VA RUPE ATAT CONSUM CIT SI PIESE UZUABILE
SAU NU ARE ROST S A MUNCESC PT O MASINA NUMAI D E DRAGU DE A AVEA CEVA ,,TARE'' CUM ESTE LA NOI IN ROM ..
MASINA S A AM CA IN REST VAD EU CE FAC MA DESCURC CU ZIUA.......
BAFTA
ai s a ajutam omu cum trebuie nu s a ne certam noi aiure si fara rost ok.
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 26-04-09, 23:44   #21
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
daca tu ai bani s a intretui un sh de e audi a6 asta nu inseamna ca toata lumea poate sa faca la fel
pai nu vreau sa ma cert aiura, exact la ceea ce ai spus mai sus vroiam sa te contrazic, pentruca toata lumea cand aude cuvantul audi sau bmw se gandeste prima data ca trebuie multi bani sa-l intretina, asa credeam si eu dar tot am luat si am vazut ca realitatea e alta. Realitatea nu e ceea ce spun altii, atunci cand vezi pe propria piele cum e atunci i-ti dai seama si de asta spun, nu e scump.
Old 27-04-09, 00:17   #22
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
nu omule. nu sta treaba chiar asa.
ideea unei masini este in felul urmator: sa ai una si sa nu-ti iei de la gura si sa nu te limitezi de la ce obisnuiai ca sa o intretii. sa poti sa tii o masina nu inseamna sa fii la limita cu banii in fiecare luna, ci sa nici nu simti ca o ai. ca doamne ajuta, masini mari si "scumpe" isi ia orice taran acum cu "adusul din germania". un audi a6 de prin 2002 face mai putin decat un astra classic nou. eu stiu, am avut a6 din 2002 (parintii, in fine). pana au inceput sa pice anumite lucruri care costau prea mult. nu ca nu ar fi putut s-o tina financiar, dar de ce sa bagi bani in ea? merita o masina oarecare bani multi? ca pana la urma sa fim seriosi, audi nu e o masina unica si speciala, era ca toate celelalte de pe strada.
asa ca stiu cum sta sicu intretinerea audi si cu cea opel. si nu e uriasa diferenta. in sensul ca ambele costa. numai ca opel pe care-l am nu costa, pentru ca e luat nou, nu e alergat de cine stie cine, si in aproape 4 ani in afara de revizii, placute frana si alte consumabile nu a mancat nici un ban. o masina la mana a doua poti s-o nimeresti ok, dar oricum n-o tii mai mult de 3-4 ani sau poti sa gandesti clasic "e bmw, nu se strica" si s-o tii pe dreapta pentru a esti alt roman cu salariu mediocru care a vrut bmw serie 3 cu 200mii km decat logan nou si acum trage ponoasele. pentru ca sa nu-mi spui ca poti sa intretii o masina clasa premium pe jumate defecta cu un salariu de 20mil/luna.
un sistem de injectie la un opel astra diesel care a patit-o e aproximativ 150-170mil. oare cat o fi la un audi sau bmw daca se intampla sa patesti asa? sunt multi care au patit asta si la 2 saptamani dupa ce au luat "bijuteria" din germania.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 27-04-09, 01:34   #23
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Aici sunt cazuri si cazuri, daca vrei sa ai doar o masina cu care sa te plimbi pana la urma ei si logan, in 7.000 E e luat nou, ca pana la urma e tot masina. Dar cand vrei o anumita masina atunci iti iei aceea masina, multi vad masina mai mult decat pe un simplu obiect de deplasare, asta nu inseamna ca trebuie sa-ti iei de la gura ca inainte te gandesti, si riscul sa se strice ceva la ea este dar asta o stii dinainte la fel cum este si riscul sa faci un accident a 2-a zi dupa ce ai cumparato si e dauna totala,
Masina nu e o casa la care sa te astepti sa te tina o viata, si o masina cumparata de noua din romania daca ti se strica ceva scump fii sigur ca stai cu lunile la garantie sa ti-o repare, nu e asa simplu. Si referitor la topic omul a precizat ca vrea vectra sau a4 sh deci nici vorba de masina noua, si la oricare din cele 2 poate sa se strice cate ceva si diferenta chiar mare de pret la piese nu este, si fii sigur ca mai repede ar cade ceva la vectra decat la a4.
amphetamine acei ''tarani'' in opinia ta care i-si aduc masini din germania poate doresc mai mult decat un logan sau o astra noua, fiecare doreste ceva anume si cauta iar germania este o solutie buna, iar mie mai mult i-mi convine sa-mi aduc o masina cu 100.000 km facuti acolo decat cu 10.000 facuti in tara.. vad ca tu esti genul de om care astepti de la o masina sa te tina toata viata si in afara de benzina si revizii sa nu faci nimic la ea..
Iar un sistem de injectie la astra nu costa atat, 150-170 mil inseamna cu aproximatie 4000 E, iar cu 4000E cumperi o astra nu doar sistemul de injectie..
Old 27-04-09, 02:30   #24
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

johhny masina ta audi a6 ce an d e fab este ?
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 27-04-09, 09:35   #25
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
johhny masina ta audi a6 ce an d e fab este ?
2001, de ce intrebi ?
Old 28-04-09, 21:22   #26
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

Quote:
Iar un sistem de injectie la astra nu costa atat, 150-170 mil inseamna cu aproximatie 4000 E, iar cu 4000E cumperi o astra nu doar sistemul de injectie..
ai fost cumva de fata la service cand s-a cautat sa se faca comanda? o simpla bara fata la astra costa ~22mil, un biet capac de plastic de roata aproape 2 mil. orice e posibil.
si nu ma astept sa ma tina o masina toata viata, dar 3-4 ani fara o problema ma astept. de multe ori o masina la mana a doua nu prea poate sa faca asta. singura masina la mana a doua pe care as cumpara-o ar fi una cu maxim 20mii km in cazul in care n-as dispune de bani suficienti s-o cumpar noua.
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:29   #27
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
ai fost cumva de fata la service cand s-a cautat sa se faca comanda? o simpla bara fata la astra costa ~22mil, un biet capac de plastic de roata aproape 2 mil. orice e posibil.
daca costa atat inseamna ca opel e mai scump la piese decat audi..

Quote:
Originally Posted by amphetamine View Post
si nu ma astept sa ma tina o masina toata viata, dar 3-4 ani fara o problema ma astept. de multe ori o masina la mana a doua nu prea poate sa faca asta.
mai demult parinti au avut o dacia la mana a doua care a tinut 8 ani cu mici probleme specifice undei dacii, orice masina care o intretii te tine mult mai mult de 3-4 ani.
Old 28-04-09, 21:34   #28
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
daca costa atat inseamna ca opel e mai scump la piese decat audi..

mai demult parinti au avut o dacia la mana a doua care a tinut 8 ani cu mici probleme specifice undei dacii, orice masina care o intretii te tine mult mai mult de 3-4 ani.
nu ai inteles... amphe a punctat bine! Asa pot da si eu exemplu .. la renault..manopera la schimbare portbagaj 70 de milioane. Iar exemplele continua. Nu recomand niciodata service-urile lor.. mai bine te descurci tu usurel pe la firme de piese.. pe la service-uri modeste. Si iesi mult mai ieftin.
dolb is offline   Reply With Quote
Old 28-04-09, 21:46   #29
BC-20-LET
Audi Driver

Stage 5

BC-20-LET's Avatar

Member of:
[AUDI]

Citesc si ma amuz copios .
Am avut si Opel, iar de multa vreme imi fac treaba cu un A4 1.9tdi .
Cu toate ca are 270.000 de km, motorul consuma app 200ml de ulei intre schimburi in conditiile in care masina e condusa destul de agresiv .

Singurul lucru care s-a stricat la masina a fost un surub al carui cap s-a forfecat, astfel ducand la ruperea curelei de accesorii .
In rest , absolut nici o problema .
Consumabilele mi le schimb singur in fata casei si a naibii , masina asta se conduce de parca ar fi noua.
Si nu, nu e scumpa de intretinut.
Dau un exemplu : discuri fata/spate ATE si placute de frana fata/spate au costat putin peste 500ron .

Nu spun ca Opel nu e bun, Doamne fereste . Doar ca lumea are idei preconcepute despre Audi , cum ca sunt scumpe domle de intretinut, consuma ulei, articulatiile cad pe drumurile din RO, bla bla bla...

E alegerea ta , fiecare are puncte bune si rele . Pune-le in balanta , mai arunca un ochi la review-urile de pe site-urile de specialitate si ia o decizie .
Old 28-04-09, 21:50   #30
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by dolb View Post
nu ai inteles... amphe a punctat bine! Asa pot da si eu exemplu .. la renault..manopera la schimbare portbagaj 70 de milioane. Iar exemplele continua. Nu recomand niciodata service-urile lor.. mai bine te descurci tu usurel pe la firme de piese.. pe la service-uri modeste. Si iesi mult mai ieftin.
dolb, nu vorbea nimeni de manopera, service-uri sau renault, amphetamine se referea doar la pretul pieselor..

Quote:
Originally Posted by BC-20-LET View Post
. Doar ca lumea are idei preconcepute despre Audi , cum ca sunt scumpe domle de intretinut, consuma ulei, articulatiile cad pe drumurile din RO, bla bla bla...
exact asta am vrut si eu sa sublinez mai sus..
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -