Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 14-10-05, 16:15   #1
AfUr|sIt

Stage 2

AfUr|sIt's Avatar

Default Cum se calculeaza taxele pentru o masina din UE!?

De ce pun aceasta intrebare ? 1 In primul rand pentru mine si pentru restul care vor sa afle. An aflat cum ca multi tovarasi de-ai mei si-au cumparat masini din Germania.Sunt hotarat sa-mi cumpar o Mazda RX8 pe care am gasit-o pe siteul (mobile.de) iar masina costa 15 de euro si da urmatoarele date EUR 15.000

Daten:
12.000 km, 170 kW (231 PS), EZ: 10/04, TÜV: 10/07, AU: 10/07, keine Farbangabe-metallic, Benzin. As vrea sa-mi spuna si mie cineva cam la cat m-ar duce cu toate taxele inclusiv TVA stiid ca masina este inmatriculata in Germania dar nu este fabricata in UE sau nu se mai tine cont de aspectul acesta stiind ca a fost o data inmatriculata in UE Germania. motorul este rotativ si are 231 Hp.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavostra.
AfUr|sIt is offline   Reply With Quote
Old 14-10-05, 16:46   #2
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

in principui mashina te ajunge la 18 mii de euro daca am calculat eu bine ... cu tva ... si se tine cont .. de puterea motorului .. daca este peste 2000 cm3 ... si mai e o chestie nasoala .. la noi mashinile care nu sunt fabricate in eu au taxele mai mari .. mashini gen mithubishi .. mazda .. japoneze si alte cele .. deci .. s`ar putea sa t ajunga putin mai mult .. e un fel de catalog .. auto

Psycho is offline   Reply With Quote
Old 14-10-05, 16:55   #3
razvanoltu
4 Speed Squad Member

Stage 5

razvanoltu's Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]

sper sa te rezolve calculatorul asta:

http://www.gpi.ro/inc/taxevama.php
razvanoltu is offline   Reply With Quote
Old 02-11-05, 21:41   #4
razvand83

Stage 3

taxele se calculeaza in fctzie de motor si nu de cai
se calcauleaza in functzie de an si capacitate
daca cei de acolo itzi dau certificatul EUR 1 nu platesti taxe vamele ci doar tva si accize
daca pe brieful masinii este scris euro 3 si anu altceva masina se poate inmatricula