Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
28-06-08, 22:48
|
|
Stage 5
Member of: [VW] [Honda]
|
Mi s-sau incins placutele
Salutare
un eveniment ciudat mi s-a intamplat azi
Am fost la iarba verde si la introarce pe drum de serpentine (pt bacauani magura drmul spre bacau ) am cam dat tare in ea si cand am intrat pe linie dreapta am vazut ca nu mai tin franele bine ... Opresc si cand ma uit iesea fum din dreapta si stanga cam tare si mirosea a ferodou incins (placute )..De la ce naiba ?
Chestia ca alea pe spate unde am tot disc erau doar caldute ..Crdeti ca are legatura cu schimbatul placutelor sa fie proaste astea noi ?
Sfaturi mersi
Ps.am stat 1 minut si am plecat asa dupa 300 m deja frana functiona in parametrii ..
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
|
|
|
29-06-08, 03:02
|
|
Old School Cars
Stage 5
Member of: [Moderators] [Fiat] [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
Re: Mi s-sau incins placutele
frana nu e distribuita in mod egal fata-spate pentru ca nici greutatea nu este distribuita egal deci..e normal sa se incalzeasca diferit.
Daca vrei sa conduci sportiv pe serpentine timp mai indelungat..incearca placute racing care functioneaza bine si la temperaturi inalte si discuri aerisite si ventilate.
|
|
|
29-06-08, 09:56
|
|
Stage 5
|
ok
chestia e ca nu vreau sa conduc agresiv pe serpentine doar ca m-a pus pe ganduri ,pt ca cu placutele vechi , care nici nu trebuiau schimbate ,am mers pe dealu Negru fara sa imi iasa fum sau alte chestii .
O sa ma apuc maine sa vad ce e acolo .
Daca mai aveti sfaturi va rog postati mersi
|
|
|
29-06-08, 11:50
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Opel] [4Rally]
|
depinde ce placute ai pus. calitatea lor si materialul din care sunt afcute conteaza mult. recomand TRW.
|
|
|
29-06-08, 12:02
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
depinde si de materialul placutelor... unele lucreaza bine la temperaturi normale, altele doar la temeperaturi ridicate (cele racing). Tie oricum nu iti trebuie tip racing, fiindca alea nu lucreaza f bine la temperaturi joase... abea dupa ce se incing isi fac treaba.
Nu stiu daca te referi la masina din semnatura, dar poti sa pui Ferodo, Delphi, Textar, Ate...
p.s: Dealul Negru nu mi se pare o provocare Singura parte proasta e cand prinzi aglomerat, mai ales cu tir-uri.
|
29-06-08, 13:30
|
|
Stage 5
|
da s-ar putea sa ai dreptate
astea sunt Apx si la rece tine frana bine o data cu caldura am simti ca nu prea mai sunt atat de brutale ca inaite ...
Cred ca le pun momentan inapoi pe cele vechi pt ca lucrau foarte bine si o sa scot si lichidul de frana cred ca trebuie inlocuit si asta ..
|
|
|
29-06-08, 14:13
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Eu sunt multumit de Textar... exceptand faptul ca, atunci cand e umezeala, scartaie ca la autobuze, franeaza foarte bine si cand sunt reci si cand sunt incinse. E normal ca, la placute obisnuite, sa nu mai dea randament maxim atunci cand sunt foarte incinse... totusi nu am abuzat pana acum foarte mult de ele, incat sa pot spune cum se comporta foarte incinse.
Lichidul de frana nu cred ca are vreo relevanta, din moment ce tine frana bine atunci cand mergi normal. Oricum, periodic (2-3 ani) e bine sa-l mai schimbi.
|
|
|
30-06-08, 01:54
|
|
Old School Cars
Stage 5
Member of: [Moderators] [Fiat] [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA
... unele lucreaza bine la temperaturi normale, altele doar la temeperaturi ridicate (cele racing). Tie oricum nu iti trebuie tip racing, fiindca alea nu lucreaza f bine la temperaturi joase... abea dupa ce se incing isi fac treaba.
.....
|
Asta de unde ai scos-o ?
Tocmai prin asta se caracterizeaza cele racing: Au acelasi coeficient de frecare atat la temperaturi joase cat si la cele inalte. Ce spui tu n-are nici un sens; daca intr-o competitie dupa cateva viraje usoare care nu neceista franare si o line dreapta (timp destul sa se raceasca) urmeaza o curba stransa care necesita franare ce faci ? Nu prea merg franele...ca nu sunt "incinse" nu ?
|
|
|
30-06-08, 14:05
|
|
Peugeot Driver
Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
De acord cu nxtaz in tot ce a zis pana acum.
Si nu e nici o problema daca scoate fum placuta....stai se raceste si gata...
|
|
|
30-06-08, 16:13
|
|
Stage 5
|
cam nu sunt de acord cu chestia asta sa -mi iasa fum ca la balamuc si sa miroase ai feodou incins in masina
dar oricum am descoperit buba , sa nu va lasati niciodata mecanicii sa faca asa cum vor ei fara sa citeasca instructiunile ...pe scurt placutele de frana sunt din doua bucati corect?
ei stiati ca sunt numerotate ca una sa fie spre cilindru si una spre exterior ...?sau mai simplu are un dop de plastic ca sa va dati seama .. mecanicii au pus la nimereala doar sunt la fel nu ? Gresit nu sunt am citit in hartia de la placute ...si am schimbat am facut acelasi traseu si ...minune fara fum .. foarte fierbinti doar atat ...a si am schimbat si lichidul de frana ...plus parca si franarea e mai buna ...
merci de ajutor
|
|
|
02-04-09, 04:26
|
|
Stage 4
|
hmmm...zice cineva mai sus de placute TEXTAR...pai eu la un drum de 20km care il fac in 12-15 min scot draci din ele la mers sportiv..mentionez..discurile sunt ventilate brembo,nu orice saracii,si placutele textar...sunt ok..franeaza dar sunt slabe..dupa 20km de mers sportiv scot fum de zici ca baga unu in soba in etrieri... )..dc mergi frumos si nu fff agresiv se comporta bine.inainte am avut ferodo SL si erau super ..o sa trec inapoi cat de curand.
|
|
|
02-04-09, 12:39
|
|
Opel Driver
Stage 5
Member of: [Opel] [VW]
|
cu cat se incalzesc mai tare nu mai pot inmagazina caldura... si cedeaza franele (aluneca placutele pe disc)
|
|
|
02-04-09, 15:59
|
|
Stage 5
|
da mersi de sfaturi
dar e un post vechi de 8 luni nu mai era nevoie sa continuati
aaa problema erau placutele de proasta calitate sau mai bine zis contrafacute
|
|
|
05-04-09, 00:54
|
|
Banned
Stage 5
Member of: [4Rally]
|
Eu iti recomand Ferodo Racing...am auzit ca sunt foarte bune dar originale nu contrafacute
|
|
|
09-04-09, 23:09
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by markizu
da mersi de sfaturi
dar e un post vechi de 8 luni nu mai era nevoie sa continuati
aaa problema erau placutele de proasta calitate sau mai bine zis contrafacute
|
Faptul ca ai ramas fara frane se datoreaza din cauza supraincalziri sistemulu de franare care a dus la fierberea lichidului de frana. Poti incerca sa schimbi lichidul de frana cu unul care are un punct de fierbere mai ridicat.
|
|
|