Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 23-08-05, 23:49   #1
iasi_drifter

Stage 5

iasi_drifter's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Cum e cu circulatul prin procura?

Taica-miu e cetatean german si eu vreau sa imi cumpar un BMW ceva .
Cum e faza cu procura ca sa o cumpere el si sa o folosesc eu prin procura?
Ca asa as scapa de toata vama si taxele si tot.
Taica-miu nu prea vrea sa se complice si de aia trebuie sa il conving eu.
De aceea as aprecia daca ati da un link la legislatie ceva.
Care sunt limitarile acestui sistem in afara de faptul ca masina nu imi apartine mie efectiv ci lui? (ceea ce nu e o problema in cazul meu)
O nelamurire ar mai fi ce se intampla daca iau o amenda? Imi vine mie sau lui? Ca mai iau din cand in cand si nu e genul care sa fie incantat de asa ceva (ma vrea sofer precaut si model )
Trebuie cum am mai auzit sa ies din cand in cand in tara si daca da se poate numai pana in Basarabia? Cat de des trebuie si cata vreme pot sa fac asta?
Cat mai multe informatii ar fi binevenite ca trebuie sa duc munca de convingere cu el cu chestii din astea mai suspecte.
BTW exista riscuri legale pt. el sau pt. mine la faza asta?
Iar vama sau alte taxe mai e nevoie sa platesc? Sau sa indeplinesc vreo conditie cum ar fi euro2 euro3 sau mai stiu eu...
Poate imi explica si mie cineva mai clar cum sta treaba . Dau o bere
iasi_drifter is offline   Reply With Quote
Old 24-08-05, 23:13   #2
raul_rs2000

Stock

Default Re: Cum e cu circulatul prin procura?

Quote:
Originally Posted by \"iasi_drifter\"
Taica-miu e cetatean german si eu vreau sa imi cumpar un BMW ceva .
Cum e faza cu procura ca sa o cumpere el si sa o folosesc eu prin procura?
Ca asa as scapa de toata vama si taxele si tot.
Taica-miu nu prea vrea sa se complice si de aia trebuie sa il conving eu.
De aceea as aprecia daca ati da un link la legislatie ceva.
Care sunt limitarile acestui sistem in afara de faptul ca masina nu imi apartine mie efectiv ci lui? (ceea ce nu e o problema in cazul meu)
O nelamurire ar mai fi ce se intampla daca iau o amenda? Imi vine mie sau lui? Ca mai iau din cand in cand si nu e genul care sa fie incantat de asa ceva (ma vrea sofer precaut si model )
Trebuie cum am mai auzit sa ies din cand in cand in tara si daca da se poate numai pana in Basarabia? Cat de des trebuie si cata vreme pot sa fac asta?
Cat mai multe informatii ar fi binevenite ca trebuie sa duc munca de convingere cu el cu chestii din astea mai suspecte.
BTW exista riscuri legale pt. el sau pt. mine la faza asta?
Iar vama sau alte taxe mai e nevoie sa platesc? Sau sa indeplinesc vreo conditie cum ar fi euro2 euro3 sau mai stiu eu...
Poate imi explica si mie cineva mai clar cum sta treaba . Dau o bere

din ce stiu eu persoana care are auto iti face tie o procura de folosinta a autovehiculului dar termenul legal de folosinta a mashinii pe teritoriul Romaniei e de 3 luni de la intrarea in tara a mashinii...nu conteaza ce euro ai, asta e mistho ca poti sa iti aduci mashina din 1980 toamna dar daca te ia politia la intrebari ca o sa vada ca ai nr straine o sa te intrebe de pasaport sa vada cand ai intrat in tara...e un fel de lacuna legislativa sau muche de cutit,depinde cum vrei sa o iei....faza cu procura e mai mult golaneala..parerea mea...ia-ti una cu acte shi ai terminat balciul....cam asta e ...successss masiv
raul_rs2000 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -