Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 07-03-04, 22:27   #1
titus

Stage 1

titus's Avatar

Default xxxxx climatizarea asta... xxxxxx

am si eu o intrabare pt cine cunoaste,am un c180 din `94 si mi s-a bulit compresorul de aer si ink nu am gasit de cand tot caut.am vazut la un golf 3 k avea climatronic k la passat , deci nu aer conditionat...intrebarea mea este dak pot sa-mi pun si eu climatronic si in cazul in care merge,tot imi trebuie compresorul de aer pe care nu-l am sau climatronicu funtioneaza altfel ? poate ma ajutati si pe mine cu un pret informativ cat ar putea sa ma duca o \"operatie\" din asta.
titus is offline   Reply With Quote
Old 07-03-04, 22:56   #2
DZ1

Stage 5

DZ1's Avatar

Salut...

Am citit de vreo 3 ori ce ai scris si tot nu cred ca am intes ce vrei sa spui...
Ce ti sa stricat ?Compresorul de clima?
Climatronic este tot aer conditionat dar are un calculator care regleaza automatic aerul la temperatura care ai potrivit-o......nu vad dece ai da bani sa faci asta la C180....diferenta nu este asa de mare.....
Compresorul iti trebuie oricum....
DZ1 is offline   Reply With Quote
Old 08-03-04, 07:18   #3
titus

Stage 1

titus's Avatar

Salut,

Sa incepem cu inceputu` compresorul de aer conditionat il mai am dar are fulia(chestia pe care se invarte cureaua) bulita,dar nu stiu dak mai merge sau nu k asa am cumparat masina.Caut de o gramada de timp compresor si ink nu am gasit si am zis k dak ii bag un climatronic d-asta o sa trebuiask sa skimb ceva ce se gaseste mai peste tot .
Old 08-03-04, 21:12   #4
DZ1

Stage 5

DZ1's Avatar

Cred ca nu ne intelegem....
Pai incepe si tu ca tot omul si afla ce este mai intai stricat,dar nu pe ghicite...mergi la un service sau doua si atunci sti ce piesa trebuie sa cauti.
Fulia nu are cum sa se strice normal....poate vreun rulment,dar nici asta ca atunci nu s-ar mai invarti cureaua.....
De obicei klima nu mai raceste cand nu are freon in instalatie.....Da si tu mai multe indici sa cautam sistematic..
Iar chestia cu climatronic uita odata ca intai si intai trebuie sa functioneze normal si dupa aceea poti sa incerci sa ii pui un calculator.....dar ma intreb inca pt. ce???
Old 08-03-04, 21:25   #5
titus

Stage 1

titus's Avatar

nu am fost destul de explicit..momentan eu am compresorul pe masina,dar fulia e rupta in doua,nu stiu de ce sau cum s-a intamplat ! deci nu e nici o curea pe compresor.fostul proprietar mi-a zis k trebuie skimbat compresorul mai mult d atat nu prea mai stiu c sa zic. eu am acum doar aer cald..si dak tot vine vara am zis sa-mi fac si eu aeru ca toata lumea ...
Old 08-03-04, 22:25   #6
DZ1

Stage 5

DZ1's Avatar

Aha pai asa mai merge.....Fulia sparta????
Asta inseamna accident.....incearca sa ii pui alta fulie intai ca este cea mai ieftina incercare.....dece sa iei compresorul intreg daca prin posibilitate numai fulia ar fi stricata....daca nu gasesti fulie sa cumperi atunci mergi la un strungar sa iti faca una ....daca ii dai dimensiunile in max. 2ore este gata....
Old 09-03-04, 19:50   #7
titus

Stage 1

titus's Avatar

10x DZ1 o sa ma duc la un service sa vad dak mai e vreo sansa sa bag compresoru la reanimare poate am noroc ... dak nu tre sa aleg calea cea scumpa un compresor de la dezmembrari.. in jur de 200$$
Old 10-03-04, 09:27   #8
B12ZMD

Stage 5

offtopic: oribil avatar! no offence!
B12ZMD is offline   Reply With Quote
Old 10-03-04, 16:09   #9
Adrian4X4

Stage 2

Adrian4X4's Avatar

Salutare,

Vezi mai intai daca se mai invarte bucata aia de fulie pe care o mai ai, ca s-ar putea sa se fi spart rulmentii odata cu fulia, si asta inseamna ceva nashpa, nu cred ca se baga cineva sa-ti schimbe rulmentii si simeringurile din compresorul de aer cond.

Cel mai simplu mi se pare sa gasest un compresor la fel, sau macar asemanator, si sa il indesi acolo.

Ca sa faci din A/C manual climatronic mi se pare cel putin calcare pe gat, din cauza ca:
1 climatronicul are senzori de temperatura ca sa vada cand s-au facut gradele la gare l-ai setat si sa se opreasca din facut frig sau cald
2. climatronicul are servomecanisme de control pentru clapetele de ventilatie, pe care le inchide sau deschide cum hotaraste el.
3. daca vrei sa il pui pe masina ta, trebuie sa te asiguri ca ai demontat tot ce trebuie de pe masina aialalta, inclusiv calculatorul care il controleaza.

Asa ca mai bine vezi cum faci rost de un compressor, in caz ca ala e bullit
Adrian4X4 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-04, 18:59   #10
titus

Stage 1

titus's Avatar

mersi adrian cred k m-am potolit cu climatronicu ) o sa incerc zilele astea sa vad dak mai merge compresoru sau nu .. dak nu asta e , dau cu banu

PS: B12ZMD stiu k e oribil avataru tocmai d asta l-am si pus ... nick la mijto,avatar la mijto
Old 11-03-04, 10:12   #11
Adrian4X4

Stage 2

Adrian4X4's Avatar

Si oricum, daca e gripat compressoru', poti sa incerci sa-l bucatesti tu, si sa vezi daa se poate repara, oricum nu cred ca un mecanic romanesc se poate declara tatic in compresoare de A/C. asa ca esti cel putin la fel de bun ca el......
Adrian4X4 is offline   Reply With Quote
Old 23-04-09, 14:10   #12
vwvariant

Stage 1

vwvariant's Avatar

Default Re: xxxxx climatizarea asta... xxxxxx

Salutare am o problema la Golf IV mie imi trebuie doar capacul de la fulie atata doar as avea nevoie de o fulie stricata si doar sa-mi iau capacul cu piuulita asta caut de ceva timp dar nu gasesc credeti ca ma puteti ajuta ??????
vwvariant is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -