Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 15-08-07, 17:34   #1
samolapraga

Stock

Default Problema temperatura apa la drum intins

Salutare tuturor,
Acesta este primul meu post aici, asa ca sper ca nu imi veti da cu ceva in cap daca s-a mai discutat aceasta problema, desi eu n-am mai gasit-o.
Am un peugeot 206 din 1999, 1.4 75cp, la care am o problema, poate se pricepe cineva sa-mi spuna, de ce temperatura imi creste pe la 100-110 atunci cand merg la drum intins, adica cu viteza de croaziera 120-130. Prin oras sta cuminte la 90, dar cum merg constant mai turat, imediat mi se ridica temperatura peste normal. Trebuie sa precizez ca atunci cand am luat masina am descoperit ca lichidul de racire, era tot numai rugina, lucru pentru care am spalat radiatorul, am pus lichid nou, care si ala s-a facut la fel de ruginiu si noroios, asa ca am ajuns sa schimb lichidul complet de vreo 3 ori in ultimele 6 luni. Dar problema asta cu temperatura care se tot ridicat nu am reusit sa o rezolv. Poate fi de la pompa de apa care sa nu functioneze cum ar trebui? Sau radiatorul sa nu mai raceasca la capacitatea lui?
Multumesc pentru raspunsuri.
samolapraga is offline   Reply With Quote
Old 15-08-07, 18:04   #2
primejdie_06

Stage 2

primejdie_06's Avatar

Default Re: Problema temperatura apa la drum intins

la modelul tau de motor pompa de apa este montata pe cureaua de distributie si se schimba de fiecare data cand se schimba distributia. este posibil ca cel care a avut masina inaintea ta sa fi facut schimbul distributiei fara sa schimbe si pompa (d aici racirea dificila a motorului la regimuri mai mari de turatie). de retinut ca pentru sisteme de racire sub presiune temperatura maxima sigura pentru exploatarea motorului este de 105 grade. take care...

PS. trebuie verificat bine si radiatorul sa aiba toti fagurii functionali (sa nu fie sparti si "reparati" prin suntare)
primejdie_06 is offline   Reply With Quote
Old 15-08-07, 18:27   #3
alexalfa

Stage 5

alexalfa's Avatar

Default Re: Problema temperatura apa la drum intins

Si in plus dupa ce verifici cele enumerate de @primejdie 06, verifica si termostatul. Sa ne ti la curent cu ceea ce faci si rezultatele obtinute.
alexalfa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -