Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
13-08-07, 16:19
|
|
 Stage 5
|
asigurare RCA
salutare,
am 3 masini,cu 2 circul,una sta ca boieroaica in garaj.
am obligatia sa platesc asigurarea daca nu circul deloc cu ea?
|
|
|
13-08-07, 16:32
|
|
  Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Re: asigurare RCA
Quote:
Originally Posted by ariel
am obligatia sa platesc asigurarea daca nu circul deloc cu ea?
|
Teoretic ai putea face intreruperea asigurarii.
|
|
|
13-08-07, 16:41
|
|
 Stage 5
|
unde sa fac intreruperea?
nu sint client fidel al unei anumite firme,cind am nevoie,o aleg pe prima iesita in cale.
3 masini,3 firme diferite de asigurare.
ciudat este ca am primit instintare scrisa,acasa ca mi-a expirat polita si pot sa-mi radieze masina.
polita a expirat pe 28 iulie ac.
este legal?
am un vecin,de 3 ani nu a platit RCA,nu a primit nimic acasa.
totusi cum functioneaza sistemul?
care este calea legala?
am intrebat agent de circulatie si mi-a zis sa intreb la asigurari.
am inteles ca sint destui membri care se ocupa cu asigurari,
ma poate lamuri cineva?
|
13-08-07, 20:24
|
|
Banned
 Stage 5
|
daca nu folosesti masina, cand expira asigurarea, nu mai faci alta noua, si cam atat. Cand ai nevoie de masina, poti sa iti faci asigurare si de 1 zi/1sapt/1luna, in functie de cat vrei sa folosesti masina.
nu au cum sa iti radieze masina daca nu ai asigurare. Poate o tii in curte, poate nu o folosesti deloc, daca e in circulatie, nu inseamna neaparat ca e si folosita.
si eu am primit instiintare de la BRD cum ca a expirat asigurarea, dar nicidecum nu scria ca imi va fi radiata masina. Poate nu ai citit atent.
|
|
|
13-08-07, 20:29
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
faza cu radierea ti-o poate face la neplata impozitului....dar nu la neplata asigurarii
|
|
|
13-08-07, 20:36
|
|
Banned
 Stage 5
|
nici la impozit neplatit nu se radiaza masina.
eu am platit impozit pe 10ani, si masina nu era radiata.
statul a radiat din oficiu o gramada de autoturisme care nu si-au preschimbat certificatul de inmatriculare in modelul nou. (era si la TV campanie mare)
in rest, masina se radiaza doar la schimbarea proprietarului in acte, dezmembrare, remat, sau program rabla
|
|
|
14-08-07, 15:13
|
|
 Stage 5
|
Initial anuntau ca se va face radierea din oficiu a autoturismelor ce nu au asigurarea si ITP-ul valabil. Ulterior au revenit si in somatia trimisa prin posta avertizau ca doar in cazul in care esti surprins in trafic fara ele suporti consecinte. Cert este ca au fost radiate din oficiu doar autoturismele a caror certificate de inmatriculare nu au fost preschimbate cu cele noi (model 1997 daca retin corect). Oricum baza lor de date este un pic cam vraiste, eu am avut surpriza sa primesc o astfel de somatie anul trecut (la aproximativ 3 luni dupa ce-mi cumparasem masina noua din magazin), pe care in mod firesc o inscrisesem si careia pe langa asigurarea RCA, prevazator am incheiat si CASCO, iar ITP-ul (fiind noua) avea 2 ani valabilitate.
|
|
|
|
|