Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
21-07-07, 22:03
|
|
Stock
|
Fierbe apa la dacie modelul 1310 !!!
Spuneti-mi si mie care este temperatura la care trebuie sa stea motorul ca sa nu se caleze. Azi am dat 4 ture cu masina si mi s-a ridicat apa in 95 grade.
Radiatorul este cel standard, nu este model mai mare
Eventual solutii de curatare a radiatorului....Astept lamuriri
|
|
|
21-07-07, 23:46
|
|
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Re: Fierbe apa la dacie modelul 1310 !!!
cel mai bine verifica termostatul poate sa blocat si nuti mai deschide si este normal sa se ridice apa daca s a blocat acum ramine sa verifici acolo !!!
|
|
|
21-07-07, 23:51
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Verifica functionarea termostatului.
Radiatorul are doar 3 furtune si cele doua suruburi de sus in margini,deci simplu de demontat.Il demontezi si il speli la cismea atit intern cit si extern.
95 este cam mult ,in general trebuie sa fie 87-90
22-07-07, 15:09
|
|
Stage 5
Member of: [DACIA]
|
la dacie vara e mai indicat sa scoti termostatul...eu am ars o garnitura de chiuloasa din cauza la termostat...se buleste repede...si oricum nu iti trebuie acum...il pui la loc la iarna...
|
|
22-07-07, 23:10
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gabriel_xenon
la dacie vara e mai indicat sa scoti termostatul...eu am ars o garnitura de chiuloasa din cauza la termostat...se buleste repede...si oricum nu iti trebuie acum...il pui la loc la iarna...
|
Total gresit ce spui aici.
Uzura unui motor se face in proportie de 60% la rece.
Un motor aflat la 65 de grade nu este cald,iar un motor de dacie atit va avea la rulaj cu 100 la ora,fara termostat,piesa ce functioneaza bine atita vreme cit se utilizeaza apa distilata si antigel ca agent de racire si nu apa de robinet,cum cred unii ca face bine motorului.Antigelul raceste mult mai bine motorul,in plus avind compusi chimici antioxidanti,antispumanti etc.
Orice motor este construit pentru a functiona la o anumita temperatura de regim (intre anumite limite),cel de Dacie fiind undeva la un maxim de 95 de grade.
|
|
|
23-07-07, 00:47
|
|
Stage 5
Member of: [Opel]
|
Quote:
Originally Posted by turbojack
Un motor aflat la 65 de grade nu este cald,iar un motor de dacie atit va avea la rulaj cu 100 la ora,fara termostat,piesa ce functioneaza bine atita vreme cit se utilizeaza apa distilata si antigel ca agent de racire si nu apa de robinet,cum cred unii ca face bine motorului.Antigelul raceste mult mai bine motorul,in plus avind compusi chimici antioxidanti,antispumanti etc.
Orice motor este construit pentru a functiona la o anumita temperatura de regim (intre anumite limite),cel de Dacie fiind undeva la un maxim de 95 de grade.
|
cam ai dreptate
trebuie sa recunoastem
respect
|
|
|
23-07-07, 10:08
|
|
Stock
|
precizez ca termostatul l-am scos de mult, deci in momentul cand temperatura mi-a ajuns la 95 grade nu era termostatul montat. Astazi am demontat radiatorul si am cumparat si 1 l de detartrant, dar nu stiu cum trebuie combinat (cat detartrant si cat apa).
Astept ajutor din partea voastra si multumesc tuturor care mi-au raspuns
|
|
|
23-07-07, 11:16
|
|
VW Driver
Stage 5
Member of: [VW]
|
Quote:
Originally Posted by MRM_Roby
precizez ca termostatul l-am scos de mult, deci in momentul cand temperatura mi-a ajuns la 95 grade nu era termostatul montat. Astazi am demontat radiatorul si am cumparat si 1 l de detartrant, dar nu stiu cum trebuie combinat (cat detartrant si cat apa).
Astept ajutor din partea voastra si multumesc tuturor care mi-au raspuns
|
tata e naspa ori meri la o spaatorie cu radiatoru ala, ori e poaibil daca nu e nici ala sa ai o problema cu pompa de apa care si ea saraca se mai duce uneori mai ales dc si masina e mai veche.. vezi si u acuma incearca sa bagi jetu de la o spalatorie pe radiator si nu baga inca antigel baga apa ca sa nu il pierzi degeaba si da cateva ture mai turate ca sa zicem asa si dc nu se simte diferenta da jos pompa, in schimb dc merge bnine nu uita sa golesti instalatia si sa bagi antigelu la loc.. Bafta
|
|
|
30-07-07, 15:09
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by turbojack
|
tare...si atunci cum explici faptul ca mie din cauza la acel termostat mi-a fiert motorul si a dus la urmari grave?
am scos acel termostat la o temperatura foarte ridicata(era sa ma ard) si am constatat cu stupoare ca pe partea unde trebuia sa se deschida era uscat total....nu mai fusese ud de cateva zile...explica-mi si mie de ce e gresit cand zic sa il scoti vara...mai ales la dacie...
tot ce spui este adevarat in legatura cu uzura...da ia intereseaza-te cati posesori de dacia scot termostatul si se plang ca nu e buna solutia
bafta
|
|
|
02-08-07, 01:49
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gabriel_xenon
...da ia intereseaza-te cati posesori de dacia scot termostatul si se plang ca nu e buna solutia
|
Si din cauza carora maninca o paine buna multi mecanici.
Dupa ce studiezi putin despre regimurile de functionare a unui motor ,mai putem detalia sau divaga pe acest subiect.
|
|
|
02-08-07, 09:25
|
|
Stage 5
|
man nu ma contrazic cu nimeni...insa un lucru este cert...dupa ce am scos termostatul ala care era defect si am schimbat garnitura de chiuloasa...(ca se arsese) am acum aproape 8 mii de km si inca imi merge brici...ai dreptate nu prea ma pricep la mecanica...dar iti zic din propria experienta ca era sa imi "coaca" motorul nu numai o data din cauza la saracia aia care nu functiona cum trebuie....
bafta
|
|
|
|
|