Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 29-12-18, 19:19   #1
bdyds

Stock
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Question [Audi A7 BiTDI] Zgomot ciudat in D/R

Salutare,

Detin un Audi A7 BiTDi din 2014. Prin februarie anul acesta am constatat un zgomot ciudat care se auzea si inauntru si mult mai rau afara ce aparea dupa ce mergeam mai agresiv. Important de mentionat este faptul ca zgomotul se auzea doar in D sau R, daca pun masina in N sau P zgomotul disparea instant. Am vorbit cu cei de la reprezentanta (nu vreau sa spun care), le-am trimis pe whatsapp filmuletul acesta si mi-au spus sa vin sa vedem care este problema.
Dupa ce am lasat masina acolo o saptamana, mi-au spus ca inca nu au deslusit care este cauza si ca urmeaza sa demonteze motorul intrucat cred ca este de la ceva lant de la distrubtie (masina avand 135k km in momentul acela). Am spus ok, sa ma tina la curent. Peste cateva zile imi spun ca au demontat motorul si zgomotul era de la nu stiu ce lant sau nu stiu ce intainzator si urmeaza sa monteze motorul la loc si totul va fi bine. Am spus ok. Pe langa acestea, s-a facut si un service complet.

Peste 2 saptamani a inceput iar sa se auda zgomotul. Am sunat, iar mi-au spus sa merg sa vada care este treaba. Am lasat masina, iar a doua zi m-au sunat sa merg sa imi spuna ce se intampla. Au spus ca zgomotul se aude de la turbina si ca este normal, pentru ca turbina intra intr-un program de racire.

De atunci, asa a ramas. Se aude zgomotul si acum, Ce am mai observat este ca zgomotul se aude in mers cand masina este aproape de stop sau cand stau in D cu piciorul pe frana sau cand o las in D sa mearga fara sa accelerez. Cand apas acceleratia dispare, sau nu il mai aud eu. Cert este ca se aude in D sau R cand masina sta pe loc sau se misca foarte incet. Chiar nu cred in teoria lor ca este program de racire al turbinei, intrucat se aude si cand merg normal, se aude si cand motorul nu este la 90 de grade, si mai ales, se aude doar in D sau R. Nu sunt vreun expect, dar de ce ar opri acest program cand masina este in P sau N.

In curand o sa fac un schimb de ulei si probabil o sa le adresez iar problema, dar intre timp am zis sa postez aici. De atunci am facut 12k km cu masina, mers tare, mers incet, nicio problema, masina nu a pierdut putere, cel putin eu nu am observat, doar zgomotul acesta se aude.

Pareri?

https://www.youtube.com/watch?v=4Y0CDILOWvU
bdyds is offline   Reply With Quote
- Copyright 2019 4Tuning -