Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 16-03-05, 14:02   #1
ffocus

Stage 5

ffocus's Avatar

Default roti mai mari....ABS....distanta de franare

sper sa nu spun tampenii prea mari

daca se pun roti mai mari pe masina trebuie setat ceva la ABS...sau resetat...pentru a pastra distanta de franare data de rotile originale?
Old 16-03-05, 14:10   #2
B 68 VLD

Stage 5

Quote:
daca se pun roti mai mari pe masina trebuie setat ceva la ABS...sau resetat...pentru a pastra distanta de franare data de rotile originale?
La ABS nu trebuie sa faci nimik daca pui roti mai mari. Plus ca am impresia ca nu-i poti face nimik. Poate in cel mai bun caz cum ai zis si tu il resetezi. Cu distanta de franare nu pot sa-ti zic nimik concret. De exemplu eu aveam rotile pe 14' si mi-am pus pe 16' si nu am simtit ca s-a marit sau micsorat distanta de franare.
B 68 VLD is offline   Reply With Quote
Old 19-03-05, 11:18   #3
Swat-Cat

Stage 5

Swat-Cat's Avatar

Member of:
[SEAT]

distanta de franare se scurteaza cand ai cauciucurile mai late si mai moi....
Swat-Cat is offline   Reply With Quote
Old 06-04-05, 12:14   #4
kickbox

Stage 2

pt b68 vld ....frate ce masina ai cu jante de 14 si apoi ti-ai pus de 16 ? ai cumva cielo ca vreau sa fac si yo aceeasi miscare da nu stiu sigur daca nu tre sa modific vreo ceva..ma refer la aripi evazate si altele...mersi mult ! in legatura cu abs din cate stiu nu trebuie facut nimic in cazul schimbarii rotilor...pt ca el e doar un calc care sesizeaza automat aderenta si viteza....deci n-are nici o treaba...totu e automat..
kickbox is offline   Reply With Quote
Old 06-04-05, 13:18   #5
B 68 VLD

Stage 5

Quote:
pt b68 vld ....frate ce masina ai cu jante de 14 si apoi ti-ai pus de 16 ? ai cumva cielo ca vreau sa fac si yo aceeasi miscare da nu stiu sigur daca nu tre sa modific vreo ceva..ma refer la aripi evazate si altele...mersi mult ! in legatura cu abs din cate stiu nu trebuie facut nimic in cazul schimbarii rotilor...pt ca el e doar un calc care sesizeaza automat aderenta si viteza....deci n-are nici o treaba...totu e automat..
Eu am o Nubira. Daca vrei sa-ti iei pt Cielo trebuie sa ai grija la distanta dintre prezoane si la talonul cauciucului. Distanta la tine cred ca este ca la mine, adica 4x100. Si era sa uit, eu am si distantiere de 5mm(parca) pt ca pe fata imi atingeau etrierele de frana de jante. Cred ca iti poti pune si pe 17' dar cu talonul foarte mic la cauciuc. Ceva de genu 205/35/17.
B 68 VLD is offline   Reply With Quote
Old 06-04-05, 17:44   #6
Catalyn
Renault Driver

Stage 5

Catalyn's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Nissan]
[RENAULT]
Default Re: roti mai mari....ABS....distanta de franare

Quote:
Originally Posted by \"ffocus\"

nu se seteaza nimic la ABS trebuie sa ai toate rotile cu acelasi balon ..referitor la distanta de frinare nu stiu ce pot sa-ti spun concret ...cert e ca la masinile noi care nu au cablu de acceleratie (cam toate au senzorial kilometrajul) daca modifici rotile , altele decit cele trecute de fabricant trebuie sa schimbi setarile masinii altfel iti va indica altceva pe vitezometru
Old 08-04-05, 11:57   #7
kickbox

Stage 2

vlad...banuiesc ca asa te numesti....10x pt raspuns...dar ar mai fi o intrebare! daca imi pun roti de 16-17 pe cielo daca virez maxim nu se atinge anvelopa de aripa????sau compenseaza aproape perfect balonul mai mic de la cauciuc faptul ca e janta mai mare? noroc !
kickbox is offline   Reply With Quote
Old 08-04-05, 14:45   #8
guest

Stage 4

Default Re: roti mai mari....ABS....distanta de franare

Quote:
Originally Posted by \"catalyn\"
Quote:
Originally Posted by \"ffocus\"

nu se seteaza nimic la ABS trebuie sa ai toate rotile cu acelasi balon ..referitor la distanta de frinare nu stiu ce pot sa-ti spun concret ...cert e ca la masinile noi care nu au cablu de acceleratie (cam toate au senzorial kilometrajul) daca modifici rotile , altele decit cele trecute de fabricant trebuie sa schimbi setarile masinii altfel iti va indica altceva pe vitezometru
ce treaba o avea cablul de acceleratie cu kilometrajul sau cu vitezometrul sau cu dimensiunea rotilor, asta numai tu poti sti.

cit despre indicatiile de viteza/distanta si marimea rotilor, asta e valabil la _orice_ masina, fie ea noua, veche, pe 2, 3 sau 4 roti, cu benzina, motorina sau aer.

viteza poate fi afisata intr-un singur fel (nu vorbim de dispozitive pentru teste si alte dracii extrem de scumpe): numarind de cite ori se invirte roata motrice. asta se face mecanic, cu un cablu sau eletronic, cu niste senzori de puls si un convertor frecventa-tensiune. ambele sisteme patesc la fel, daca schimbi dimensiunea rotilor atunci indicatiile se deregleaza.
Old 08-04-05, 14:52   #9
guest

Stage 4

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"kickbox\"
vlad...banuiesc ca asa te numesti....10x pt raspuns...dar ar mai fi o intrebare! daca imi pun roti de 16-17 pe cielo daca virez maxim nu se atinge anvelopa de aripa????sau compenseaza aproape perfect balonul mai mic de la cauciuc faptul ca e janta mai mare? noroc !
sa luam de exemplu un cauciuc 195/60/14. circumferinta acestui cauciuc este: ( 195 * 60 * 2 / 100 + 14 * 25.4 ) * 3.04. am folosit 3.04 si nu 3.14 (pi), pentru ca roata nu sta in aer ci pe sol, si este putin comprimata.

similar iti calculezi circumferinta si pentru marimea pe care doresti sa o instalezi.

in afara de circumferinta, trebuie sa tii cont si de latimea jante, si de offsetul ei.de exemplu, dintre doua jante cu aceleasi dimensiuni dar offset diferit, cea cu offset mai mic va sta mai \"in afara\". la fel, dintre doua jante cu acelasi diametru si offset, dar cu latimi diferite, cea mai lata va sta mai \"in afara\".
guest is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -