Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute. |
13-10-12, 14:16
|
|
Stock
|
Problema Golf 3
Salut
De doua saptamani am un Golf 3 , 1.8 benzina , 90CP ,an '93. La inceput nu a fost nicio problema, dar de cateva zile,motorul "tremura" la acceleratie (doar la acceleratie) ,indiferent de viteza ( mai mult in treptele inferioare de viteza ) , pare ca ar vrea sa moara ,dar nu o face . Ideea este ca tremuratul este unul extrem de sanatos , nu pot merge cu ea asa .. Daca aveti vreo idee,v-as fi renucunoscator . Multumesc !
|
|
|
13-10-12, 14:23
|
|
Stage 4
|
Re: Problema Golf 3
Quote:
Originally Posted by Ranko
Salut
De doua saptamani am un Golf 3 , 1.8 benzina , 90CP ,an '93. La inceput nu a fost nicio problema, dar de cateva zile,motorul "tremura" la acceleratie (doar la acceleratie) ,indiferent de viteza ( mai mult in treptele inferioare de viteza ) , pare ca ar vrea sa moara ,dar nu o face . Ideea este ca tremuratul este unul extrem de sanatos , nu pot merge cu ea asa .. Daca aveti vreo idee,v-as fi renucunoscator . Multumesc !
|
vezi bujiile saqu fisele.
|
|
|
14-10-12, 15:46
|
|
Stock
|
Da, indradevar,era o fisa.. pe care am schimbat-o ... numai ca tot merge urat.. am dus-o la un prieten , care se pricepe ceva mai bine si a zis ca ar putea fi si capacul delcoului. maine sa incerc sa gasesc unul si sa-l pun .
Multumesc
|
|
|
15-10-12, 09:13
|
|
Stage 4
|
Verifica fise, buji, capac delcou si distribuitor de aprindere.Toate duc la mersul motorului rau.Si consum si putere.
|
|
|
15-10-12, 18:01
|
|
Stock
|
Am schimbat toate fisele,capac delcou,bujii,nimic..masina merge in 3 ,la pistonul 1 ceva nu e bine..am dus-o la service azi pe lizeanu,au verificat compreasia pe pistonul 1 si e ok,supapa e buna..nu au stiut nici ei ce sa-i faca..
|
|
|
19-10-12, 10:28
|
|
Stage 4
|
Verifica :
-senzor temperatura
-sonda lambda
-furtune vacum
Si dupa mai vorbim.
|
|
|
19-10-12, 13:43
|
|
Stage 5
|
Și eu am un golf 3 dar cu motorul AAM , 1800 cc , 75 CP. Am avut cam același simptom. Din întâmplare am găsit sursa problemei. Pseudo-carburatorul care conține injectorul de benzină, este prins de galeria de admisie prin intermediul unei flanșe compusă din două capace din tablă unite cu un strat de cauciuc mai gros. Din cauza căldurii emanate de motor, elementul din cauciuc se usucă și crapă. Aceasta duce la tragerea aerului fals, la zăpăcirea amestecului, etc. Pentru diagnosticarea rapidă și eficace, pune mâna pe capacul care alimentează cu aer corpul carburatorului- injector și mișcă-l mai ferm înainte și înapoi. În cazul în care se leagănă mai mult de 0,5 mm, vizualizează această flanșă. Se demontează și se înlocuiește foarte ușor. Nu este nici scumpă, aproximativ 90- 110 lei.
|
22-10-12, 13:11
|
|
Stock
|
multumesc mult pentru raspunsuri , am solutionat problema, era vorba de un fel de clema metalica ,sub capacul de delcou , care ruginise ,si nu mai avea contact. Pe acolo scapa si scanteia. Motorul merge frumos acum.
Daca tot am deschis un topic la "probleme " , imi permit sa mai ridic un subiect , tot o problema la acest Golf 3 : la virajele la maxim , se aude un scartait puternic. se intampla si la viraj in mers, si de pe loc. daca e aprope la maxim , nu se aude respectivul scartait. ideea e ca se aude foarte tare si e deranjant.
Nivelul lichidului de servo e ok . nu stiu la ce as putea sa ma mai uit
|
|
|
30-10-12, 13:35
|
|
Stage 5
Member of: [FORD] [VW] [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by Ranko
multumesc mult pentru raspunsuri , am solutionat problema, era vorba de un fel de clema metalica ,sub capacul de delcou , care ruginise ,si nu mai avea contact. Pe acolo scapa si scanteia. Motorul merge frumos acum.
Daca tot am deschis un topic la "probleme " , imi permit sa mai ridic un subiect , tot o problema la acest Golf 3 : la virajele la maxim , se aude un scartait puternic. se intampla si la viraj in mers, si de pe loc. daca e aprope la maxim , nu se aude respectivul scartait. ideea e ca se aude foarte tare si e deranjant.
Nivelul lichidului de servo e ok . nu stiu la ce as putea sa ma mai uit
|
Pompa de servo face asa cand ajungi la capat virat maxim, ar mai trebui intinsa cureaua !
|
|
|
|
|