Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 07-08-12, 19:41   #1
Sevastian_Vr6
VW Driver

Stage 5

Sevastian_Vr6's Avatar

Member of:
[VW]
Default VSS-implausible signal! Care e problema...

Salut, am un vr6 si cand fac diagnoza imi da eroare la senzorul de viteza si spune "VSS-implausible signal".

Am incercat sa scot mufa de la senzorul de viteza si cand o scot nu imi mai indica acul de viteza, deci pare ca senzorul functioneaza dar nu comunica cu calculatorul, poate fi senzorul defect sau sa fie vreo problema la instalatia electrica???

M-am informat si daca nu merge bine senzorul de viteza amestecul aer/benzina nu va fi optim si masina nu va trage cum trebuie, astea sunt simptomele si la mine, masina nu trage cum trebuie si amestecul este sarac, am constatat asta prin faptul ca bujiile sunt albe si esapamentul la fel.

Mersi anticipat.
Sevastian_Vr6 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-12, 02:21   #2
maff_77
Audi Driver

Stage 5

maff_77's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
[MERCEDES]
Default Re: VSS-implausible signal! Care e problema...

salut!
am vazut ca te tot chinuii sa i dai de cap la masina.
am si eu cateva intrebari daca vrei sa imi raspunzi:
-clapetul de acceleratie de 2.8 il mai ai?
-calculatorul de 2.8 original cu softul original?
-axele de 2.8?
-poti afla la cate grade este reglat avansul la 2.8, respectiv 2.9?adica cu avans mic creste temparatura gazelor de evacuare, maximul in camera de ardere nu creste, dar tine temperatura mare mai mult timp astfel se incalzeste mai tare tot motorul si mai mult ca sigur din cauza axelor sa ai un ameste sarac.ma gandesc si la faptul ca axele de 2.9 sunt calculate pt alt time de avans pe admisie.
-regulatoarele de benzina sunt aceleasi respectiv injectoarele exprimate in cc?
-debitmetru de aer este identic in diametru cu cel de 2.9?

cred ca ai putea sa i dai de cap punand inapoi toate piesele originale de 2.8 si apoi schimband pe rand cu componentele de 2.9 si vezi ce se intampla pe rand,astfel vei putea afla de unde provine buna
in legatura cu problema intanlita codul erorii este :16885 - Vehicle Speed Sensor: Implausible Signal ?

раскрутка сайтов

Last edited by maff_77; 08-08-12 at 02:31.
maff_77 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-12, 13:41   #3
Sevastian_Vr6
VW Driver

Stage 5

Sevastian_Vr6's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by maff_77 View Post
salut!
am vazut ca te tot chinuii sa i dai de cap la masina.
am si eu cateva intrebari daca vrei sa imi raspunzi:
-clapetul de acceleratie de 2.8 il mai ai?
-calculatorul de 2.8 original cu softul original?
-axele de 2.8?
-poti afla la cate grade este reglat avansul la 2.8, respectiv 2.9?adica cu avans mic creste temparatura gazelor de evacuare, maximul in camera de ardere nu creste, dar tine temperatura mare mai mult timp astfel se incalzeste mai tare tot motorul si mai mult ca sigur din cauza axelor sa ai un ameste sarac.ma gandesc si la faptul ca axele de 2.9 sunt calculate pt alt time de avans pe admisie.
-regulatoarele de benzina sunt aceleasi respectiv injectoarele exprimate in cc?
-debitmetru de aer este identic in diametru cu cel de 2.9?

cred ca ai putea sa i dai de cap punand inapoi toate piesele originale de 2.8 si apoi schimband pe rand cu componentele de 2.9 si vezi ce se intampla pe rand,astfel vei putea afla de unde provine buna
in legatura cu problema intanlita codul erorii este :16885 - Vehicle Speed Sensor: Implausible Signal ?
1. Clapeta la acceleratie si admisia au fost de 2.9 de cand am luat masina.
2. Calculatorul este de 2.9 cu cip scris de un nene care are dyno si face centraline care zice ca este singura harta originala de 2.9.
3. Axele sunt de 2.9, alea de 2.8 le mai am.
4. Stiu ceva de genu, alea de 2.8 au timpul intre supape (incrucisare la 210, asa imi aduc aminte) si alea de 2.9 la 220, asta este singura diferenta intre axele cu came.
5. Regulatorul de benzina, injectoarele sunt la fel la 2.8 si la 2.9, mi se pare ca la unele difera pompa de benzina, era una de 3,5 bar si una de 4, eu o am pe aia de 4.
6. Debitmetrul este la fel, dupa cod iese de 2.9 si la 2.8-ul ala de passat am acelasi debitmetru.

Nu am cum sa le pun la loc si sa le schimb pe rand ca nu le mai am pe toate.

Codul nu mai stiu sigur daca este ala, mesajul este ala, "vehicle speed sensor: Implausible signal."

As incerca sa rezolv cu senzorul asta pt ca am inteles ca si ala regleaza amestecul.
Old 24-08-12, 13:23   #4
Sevastian_Vr6
VW Driver

Stage 5

Sevastian_Vr6's Avatar

Member of:
[VW]

Nu raspunde numeni, dar daca era sa scrie la titlu "Golf 1 V8 biturbo" erau toti unu peste altu sa comenteze.

Mersi.
Old 31-08-12, 00:38   #5
Ciobby

Stage 2

Ciobby's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sevastian_Vr6 View Post
Nu raspunde numeni, dar daca era sa scrie la titlu "Golf 1 V8 biturbo" erau toti unu peste altu sa comenteze.

Mersi.

Salut, nu stiu sa iti zic exact ce fel de problema este la tine, dar am un prieten care are tester de mult timp si mai este si inginer in electronica, deci, un pic de habar ar trebui sa aiba despre asta, am sa iti raspund maine adica azi
Ciobby is offline   Reply With Quote
Old 09-09-12, 19:55   #6
Sevastian_Vr6
VW Driver

Stage 5

Sevastian_Vr6's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by Ciobby View Post
Salut, nu stiu sa iti zic exact ce fel de problema este la tine, dar am un prieten care are tester de mult timp si mai este si inginer in electronica, deci, un pic de habar ar trebui sa aiba despre asta, am sa iti raspund maine adica azi
Ai uitat sa imi raspunzi. Am si eu tester texa axone 2000. Imi da eroare la senzor si imi spune ca am scurt circuit pe plus, dar este imposibil pt ca nu ar mai trebui sa imi mearga kmtrajul, am incercat sa scot mufa si nu mai merge kmtrajul.
Old 10-09-12, 14:25   #7
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Din moment ce ai o eroare clara... de ce nu schimbi vss-ul? Mi se pare pasul urmator si banuiesc ca e mult mai ieftin decat un ECU.
E posibil sa fie de vina si ECU, fiind de 2.9 si "modificat". Nu stiu cine e acel "nene", dar nu toti "nenii" fac si bine ceea ce fac.
Daca ai posibilitatea, pune de proba un ECU stock. Poate chiar si o vizita la un tuner cunoscut, care se pricepe la harti, te-ar ajuta, sa se uite daca e ceva gresit scris sau nu.
Old 12-09-12, 22:16   #8
Sevastian_Vr6
VW Driver

Stage 5

Sevastian_Vr6's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by Geo_ZGA View Post
Din moment ce ai o eroare clara... de ce nu schimbi vss-ul? Mi se pare pasul urmator si banuiesc ca e mult mai ieftin decat un ECU.
E posibil sa fie de vina si ECU, fiind de 2.9 si "modificat". Nu stiu cine e acel "nene", dar nu toti "nenii" fac si bine ceea ce fac.
Daca ai posibilitatea, pune de proba un ECU stock. Poate chiar si o vizita la un tuner cunoscut, care se pricepe la harti, te-ar ajuta, sa se uite daca e ceva gresit scris sau nu.
Nu am schimbat inca vss-ul pt ca m-am gandit ca daca chilometrajul merge nu este ala de vina.

Alt ecu de 2.9 nu am de unde sa iau pt ca nu mai cunosc pe nimeni cu vr6 2.9.

M-as duce la vreun nene care sa imi verifice ecu, dar sunt in Italia si pe aici sunt putini priceputi.

O sa incerc sa schimb vss-ul.
- Copyright 2026 4Tuning -