Re: Reconditionare jante
asa ca idee cauta pe youtube/google/ PE NET !
Decanolul la Policolor costa 15 lei sticluta de 400 de ml , ceva mai bun gasesti pe la 25 .
Spor la treaba
Asta am gasit pe un alt forum , un DIY facut de utilizatorul JACKUL
"Am cumparat asa: solutie decanol de la policor ( cam proasta) si alta italieneasca din targ ( se pare ca mult mai buna decat cea romaneasca).
Am mai cumparat un lac spray, smirghel cu granulatie mai mare ( 300) si smirghel cu granulatie foarte fina ( 2000).
In locurile unde era sarit lacul, erau si putin atinse.
Folosind decanolul italian, am dat cu pensula pe buza jantelor, avand grija sa nu ating spitele. Se depune un strat de aprox 1-2 mm pe suprafata pe care vrem sa o curatam, si se lasa sa lucreze. de mentionat ca din ce am observat timpul de actiune e aproximativ 3-4 ore. Dupa aceasta perioada, o sa vedeti ca lacul se umfla, si se inmoaie. Binenteles actiunea nu e uniforma, in unele locuri e desprins, in altele inca se tine bine.
Ca sa va scutesc de munca si sa nu patiti ca mine cea mai buna metoda de a coji totul se ia janta si se baga sub jet de apa fierbinte. Lacul ramas se ia folosind un spaclu, sau ca sa nu zgariati folositi o pana de plastic ( eu am ascutit o periuta de dinti la capat, pentru a ma putea folosi de ea). Daca dati cu jetul de apa fierbinte si cu pana de plastic, se ia destul de usor. Altfel daca nu folositi apa fierbinte o sa va chinuiti cu zonele unde decanolul nu a actionat 100 %.
Dupa ce se curata jantele complet, am folosit bormasina si conectata la ea o piatra polizor, pentru a aduce la nivel loviturile din buza jantei, cele mai pronuntate. Dupa piatra am folosit smirghelul cu granulatie mare, dupa aceea cel cu granulatie fina pentru a-i da luciu. Aici e destul de munca, daca vreti sa iasa bine, si va sfatuiesc sa nu va grabiti. E posibil sa apara febra musculara :beerchug:.
Cand sunteti multumiti de rezultat, se aplica lacul. De preferat 2-3 straturi, cu perioade de uscare intre ele"
Last edited by tuluca.dan; 30-10-11 at 20:04.
|