Salutari si bine v-am gasit.
Am si eu nevoie de niste sfaturi legate de schimbarea motorului de pe masina mea: R19 Chamade PH1 motor C1J de 1397cmc / 43KW / 58CP cu unul E6J sau E7J de 1,6 (nu stiu sigur de care e).
Sa va spun povestea: am gasit un motor care are cam 80.000 km si ar fi de 1,6 pe injectie... problema e ca masina de pe care iau motorul a fost inscrisa in Italia, adusa, accidentata si lasata in .ro si apoi radiata din Italia.
De vreo 6 ani motorul si restul pieselor stau intr-un depozit. Deci cel care o vinde (de piese: motor complet, cutie, punti fata/spate complete, interior complet, 3 usi complete cu inchidere si geamuri electrice pe ele, capota fata, spoilere, faruri, stopuri etc... mai putin scheletul care l-a dat la fier vechi ca era lovita rau in laterala dreapta) are un fel de act de proprietate in italiana dar in care nu e trecut nici un element de identificare a masinii: serii sasiu, motor etc. Cere pe tot ce are acolo 450E... vi se pare mult ? Gasesc mai ieftin una cu acte in regula ?
Care ar fi varianta legala de a-mi putea monta motorul pe a mea si cam ce presupune aceasta operatie (am citit undeva pe forum ca se poate in 2 saptamani cu acte cu tot, dar vreau detalii amanuntite de la cei care au facut asa ceva). Un cunoscut mi-a zis ca e nevoie de un deviz/proiect de la un service pentru a constata ca motorul se poate monta pe masina mea... apoi cum fac cu RAR/omologare? Ar trebui sa platesc vama la motorul asta? Ce acte am nevoie de la proprietar ?
Multe multumiri !