Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 05-08-06, 02:54   #1
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]
Default problema consum

am un Opel Astra f 1.4 8 valve 60 CP Caravan din pacate , din 1993
motorul are 250.000 km aprox. si ultima data cand am calculat consumul, mi-a iesit 10% mixt sa zice, cam 40 % din km i-am facut in afara localitatii pe drumuri bune si am mers ca sa scot un consum bun.

filtru de aer e putin prafuit, dar totusi 10% consum la motorul asta mic... e prea mult , ce poate sa fie??

benzina e de la RomPetrol, si la ultimii 20 litri am bagat ceva aditiv ca sa curete pistoane si valve si etc.

care sa fie problema??
Old 08-08-06, 18:42   #2
lagdryan v6

Stage 5

Default Re: problema consum

[QUOTE=Detman]am un Opel Astra f 1.4 8 valve 60 CP Caravan din pacate , din 1993
motorul are 250.000 km aprox. si ultima data cand am calculat consumul, mi-a iesit 10% mixt
sa nu ai impresia dc e motorul mic consuma putin asta e valabil la diesel mai mult ,si motorul tau are destui km,puterea motorului mica,caroseria maricica apesi mai mult pe acceleratie ca sa te deplasezi,gafaie,decit dc ai avea un motor mai mare iar 60%in oras aglomerat e foarte normal consumul asta dc vrei economie ia-ti un diesel aspirat sau diesel1,4-1,9 cu cai putere rezonabili nu sute si ai sa scoti la vreo 6,7%in oras si afara 4,5-6,si cu aditivi e la fel ca frectia diana la picior de lemn,bani aruncati
lagdryan v6 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-06, 20:32   #3
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

[QUOTE=lagdryan v6][QUOTE=Detman]am un Opel Astra f 1.4 8 valve 60 CP Caravan din pacate , din 1993
motorul are 250.000 km aprox. si ultima data cand am calculat consumul, mi-a iesit 10% mixt
QUOTE]

La kilometri aia, posibil sa ai compresia scazuta,implicit o putere a motorului mai mica,care cere "mai multa" pedala de acceleratie,si se va mari consumul.
Am avut o Astra exact acelasi motor (injectie monopunct),insa urban mers elegant ,schimbat vitezele pina in 3000 ture imi lua urban 8,5-9%.Cind avea 160.000 km a inceput sa consume mai mult ,metodele clasice de rezolvare a problemei nedind roade ,am gasit compresie redusa pe 2 cilindri,am desfacut chiulasa am gasit 3 supape care nu inchideau bine si asta a fost totul.
Insa pina la asa ceva trebuie sa mai verifici o multime de lucruri.
Cum spunea si @lagdryan v6,aditivii sint bani aruncati ,la o anumita faza de uzura a motorului.Au eficacitate doar in cazul folosirii regulate,cu atit mai mult cu cit carburantii la noi au o calitate fluctuanta.

Last edited by turbojack; 08-08-06 at 20:34.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 09-08-06, 15:37   #4
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

pai, eu zic ca, consuma mult din cauza ca doar de vreo 1 luna am acest consum .
in vara asta ( cat a mai ramas ) vreau sa ii bag set motor si atunci sper sa se schimbe situatia.
e posibil ca din cauza ca patineaza discul de ambreaj sa consume atat??
Detman is offline   Reply With Quote
Old 09-08-06, 18:57   #5
B-13-FFA

Stage 5

B-13-FFA's Avatar

Member of:
[VW]

parerea mea e sa-l schimbi cu totu. motorul ala e f fortzat p masina aia. cauta ceva cu min 75 d caluti. sa vezi k nu o sa consume mai mult deloc si o sa mearga si mai linistit.
Old 09-08-06, 20:16   #6
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by Detman
e posibil ca din cauza ca patineaza discul de ambreaj sa consume atat??

Pai normal.Motorul se supratureaza inutil.De ce nu ai pomenit de aceasta "mica"problema.
Nu te apuca sa repari motorul.Schimba-l.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 11-08-06, 02:15   #7
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

pai nu e tot una ca ii fac set motor sau il schimb? :P
eu ma gandeam sa il fac 1.4 8 valve Multipunct ... shtiu ca a reusit sa fac acest lucru cineva de pe forum cu 150 Euro .
ce sa fac... si sa fie relativ ieftin?
Detman is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -