Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 19-07-06, 15:55   #1
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Default Dimensiuni cauciucuri VS Distributie

Exista legatura intre dimensiunea cauciucurilor si distributie? Daca pun in loc de 195/65/R15 gume 205 .... este distributia afectata?

Oricum treb sa ma duc la RAR cu 195/65/R15 ca asa este trecut in acte dar dupa as vrea sa le schimb.

Raspunsurile avizate vor fi apreciate.
Jailbird is offline   Reply With Quote
Old 19-07-06, 18:43   #2
lascarica
Super Moderator

Stage 5

lascarica's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Dimesiuni cauciucuri VS Distributie

Wow...scuza-ma dar cine ti-a sugerat lucrul asta?...chiar daca ar afecta ceva schimbarea latimii gumelor,distributia ar fi chiar ultimul subsistem afectat.
Ai ajuns la ideea asta facand o paralela intre solicitarile peste medie ce sunt induse in cureaua/lantul/pinionul de distributie de manevra prin care opresti motorul fortzat cu frana de serviciu fiind intr-o oarecare treapta de viteza , si.....aderentza crescuta data de niste gume mai late un pic?....
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 19-07-06, 21:10   #3
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

ce treaba are distributia cu cauciucurile .. poate iti afecteaza consumu .. sau servodirectia da ce treaba are cu distributia ?!
Psycho is offline   Reply With Quote
Old 20-07-06, 01:13   #4
Jailbird

Stage 4

Jailbird's Avatar

Am auzit atat de multe de cand am luat masina incat nu va inchipuiti. Daca unele "aberatii" (vezi consum imens, costuri mari de intretinere) am putut sa le cataloghez singur uite ca faza cu distributia si cauciucurile m-a bagat in ceata.

Pana la urma tot 195 - uri treb sa iau si sa trec RAR-ul.

Multumesc si astept in continuare.
Jailbird is offline   Reply With Quote
Old 20-07-06, 09:59   #5
clubbed

Stage 5

clubbed's Avatar

Jailbird vezi ca ai un mesaj privat de la mine!
clubbed is offline   Reply With Quote
Old 22-07-06, 11:08   #6
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

poate al consum se simte .. am zis poate ... dar eu am avut pe solenza 195 si nu s-a simtzit nimik ...
Psycho is offline   Reply With Quote
Old 22-07-06, 14:32   #7
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Sa le spui celor de la inmatriculari sa iti treaca in talon la "Observatii": "Alte anvelope admise: 205/xx/Rxx"
Eu asa am facut si acuma am inca 3 varinate de dimensiuni la roti care le pot monta pe masina, LEGAL
E drept ca dimensiunile astea erau date in "pedigreee-ul" masinii (Alfa 156)
Daca si masina ta are dimesiunile trecute in mod oficial de la fabrica, normal n-ar trebui sa afecteze nimic la masina daca schimbi jantele. Nici macar vitezometrul!