Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply
 
Thread Tools
Old 17-04-06, 10:39   #1
DanV

Stock
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 7
Default Pontiac Fiero 88

Salut,
Am postat si la troubleshooting si la servicii auto, pentru ca nu stiam unde-i mai bine.
Am un Pontiac Fiero din '88 la care as vrea sa ii schimb motorul/cutia de viteze cu ceva mai puternic/nou. Are un motor 2.5 L in 4 cilindrii si o cutie automata in 5 viteze acum, dotarile standard.
Toata partea de suspensii este noua, cu piese luate de la GM dupa multe incercari.
Stiti cumva o firma/persoana care ar vrea sa se ocupe de asa ceva sau ar putea sa-mi recomande pe cineva?
De asemenea, cam la ce costuri sa ma astept ? Ce sugestii aveti ?
Masina arata cam asa:
Mutlumesc,
Dan

PS: Eu sunt in Craiova, dar pot aduce masina in orice loc cat de cat apropiat(Bucuresti/Timisoara/etc), in cazul in care cineva vrea/poate sa se ocupe de asta.
DanV is offline   Reply With Quote
Old 17-04-06, 12:59   #2
scorpio GL

Stage 5
 
scorpio GL's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 2,652
Default Re: Pontiac Fiero 88

Salut, am inteles ca mai are cineva in Bucuresti un Fiero.Eu am un firebird.Poate reusim cumva sa facem o intalnire toti posesorii de chevrolet-pontiac.Sant curios cum ai putut cumpara piesele de la GM.
__________________
''Daca insa vedeti ca prin blandetea voastra nu puteti sa izbutiti sa imblanziti pe domnul celor care va vor fi vrajmasi,
Iar voi cinstea voastra sa nu le-o dati lor, ci in numele Domnului sa iesiti vitejeste impotriva lui, pentru ca ei au inceput.
Iar tu cu trupul tau si cu oamenii tai sa pornesti drept, fata la fata, fara nici o teama impotriva dusmanilor tai, oricat de multi ar fi''
scorpio GL is offline   Reply With Quote
Old 27-09-07, 02:27   #3
doru_cinca

Stock
 
doru_cinca's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default Re: Pontiac Fiero 88

Salutare!
Am aparut cam tarziu...dar totusi mai pot da de voi cumva?
Am un Fiero si cred ca ne-ar ajuta niste discutii despre.

Multa bafta!
Doru
doru_cinca is offline   Reply With Quote
Old 27-09-07, 11:30   #4
alexalfa

Stage 5
 
alexalfa's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 346
Default Re: Pontiac Fiero 88

Salut ! @Dan V pentru a schimba motorul tau cu ceva mai puternic, optiunile sunt relativ reduse. Stiu ca mai exista in gama Fiero un motor in 6 cilindrii si cutie manuala. Parca de 3000 cc. Spatiul este restrans si nu cred ca permite montarea unui V8. Comenzile cutiei manuale sunt pe cabluri (doua la numar) si creeaza multiple probleme cand se uzeaza excesiv si se incalzesc (vitezele se schimba cu mare greutate si imprecis). Sunt masini extrem de rare la noi - stiu doar cateva (una argintie ce avea numar provizoriu, una rosie in 6 cilindrii-cu tuning facut in Germania, ce a apartinut unui fost director de supermarket si inmatriculata in Bucuresti, una bej ce era pe cale de dzmembrare in spatele unui bloc in Drumul Taberei, una neagra cu numar de Brasov, si inca una rosie cu numar de Bucuresti pe care o vindea un tip din provincie, ce sustinea ca apartine unei cantarete si pe care o detinea cu procura). Sunt masini joase, dificil de condus in orasele noastre "bombardate" dar care ofera distinctie si atrag atentia tuturor indiferent de varsta. Au linii ce nu se demodeaza si inspira viteza chiar si atunci cand sunt parcate. @doru cinca cumva detii masina rosie cu tuning si cu motor V6 de 3000 ?
alexalfa is offline   Reply With Quote
Old 27-09-07, 14:42   #5
doru_cinca

Stock
 
doru_cinca's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 3
Default Re: Pontiac Fiero 88

Salut alexalfa!
Pontiacul meu este negru, tot cu motor V6 de 2.8 (nu exista 3.0).
L-am luat de la un tip din Cj anul trecut si mai am ceva de lucru la el. Multa lume m-a sfatuit sa o dau...ca e greu de intretinut...ca mai consuma si mult pe deasupra,....ca nu mai stiu ce... Dar din pacate pt ei, o pastrez si sunt super mandru de ea.
De-asta am postat aici, in speranta ca mai dau si de altii cu masini la fel sau tot in zona asta... e bine sa mai ai pe cineva cu care sa te mai sfatuiesti...
Apropos...enumerai mai sus cateva Fiero-uri din Bucuresti... imi poti da mai multe detalii, pt ca ma intereseaza si ceva piese ??
Multumesc!
Doru
doru_cinca is offline   Reply With Quote
Old 27-09-07, 15:51   #6
alexalfa

Stage 5
 
alexalfa's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 346
Default Re: Pontiac Fiero 88

Cel rosu (cu tuning) din Bucuresti chiar are 3 litrii. Fostul lui proprietar a fost vecin cu mine iar masina era modificata in Germania. De aceea lui Dan V i-am specificat "parca 3000 cc" iar pe tine te-am intrebat direct daca o detii pe aceea de 3000. In fine, vezi ca ai un mesaj privat de la mine. Ce detalii doresti ? Si ce piese ai nevoie ? Intamplator am dat anul trecut de un Fiero bucatelit in Valul lui Traian (langa Constanta) in curtea unui localnic. Poate luna viitoare trec pe acolo si iau un numar de telefon. Si oricum daca spui despre ce piese este vorba nu sti de unde sare iepurele. Cu exceptia celui din Drumul Taberei celelalte erau functionale.
alexalfa is offline   Reply With Quote
Old 31-05-08, 23:55   #7
fiero

Stock
 
fiero's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 6
Default Re: Pontiac Fiero 88

salut
am si eu un pontiac fiero , pe langa cele care le stiti voi . l-am primit de la tatal meu,care la cumparat in 1992 din bucuresti la insistentele mamei mele . este un pontiav fiero alb , din 1984 cu motor de 2474 cc. vreau sa va spun ca este o super masina cu toate ca unii spun de consumul exagerat, nu este chiar asa de adevarat , sincer va spun , daca mergi cu ea pana in 100 km/h nu consuma mai mult de 9%.
Pana in 2006 nu prea am avut de unde sa-i cumpar piese , in romania gasesti dar la niste preturi f.f.f exagerate , sunt vreo 3 magazine cu piese americane bineinteles in bucuresti.
Am inceput sa caut pe net si am gasit cateva site-uri si pe ebay
Cine e interesat sa discute pe aceasta tema sunt dispus sa dau multe sugesti
cu stima
bogdan
fiero is offline   Reply With Quote
Old 12-09-08, 17:17   #8
Papay
Audi Driver

Stage 3
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 117
Member of:
[Opel]
[AUDI]
Default Re: Pontiac Fiero 88

Salut si eu un pontiac am dar, sic , este vorba de le mans Se
Problema mea este tot piesele de schimb ..... de fapt masina este f usor de intretinut k se potrivesc piese de cielo .... dar una e fabrica GM una e fab de coreea ....
Oricum sa trec la subiect ...... problema e la roata din spate dreapta kre are frana blocata .... am dat jos "butucul" cu greu ..... si am obs ca ferodourile erau prea departate ... .am ajustat distanta (micsorat) cam cu 2 cm .... in speranta ca nu o sa se mai blocheze frana (roata) dar dupa 2 - 3 km iarasi a inceput sa ma tina in loc .... am lasat-o in parcare 4 - 5 zile si pe urma am incercat sa o misc ..... nu vrea ...... iar este blocata roata ..... in fata merge cu greu in spate nu vrea deloc ..... sa fie de la etrier ????? in orice caz pistonasul nu este blocat ... culiseaza bine ..... de mentionat este si faptul ca pe roata stanga nu tine deloc ... nici frana de mana ..... am auzit ca ar fi un repartitor pe presiunea de franare (din servo frana) dar nu stiu nimik de asa ceva ..... ink un lucru pt necun.. masina este kadett in EU vauxhall in GB... si pontiac un usa . An fab 92 in canada motor 1.6 inj benzina... 5 usi model berlina .... pls rasp dak aveti vreo idee unde sa caut buba??????
__________________
.: Audi 80 B4 2.0 abt 66Kw '94 :.
Papay is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -