Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 23-03-06, 21:04   #1
corvin_5000

Stage 4

Default dacie cu motor r5gt turbo

am cumparat motor r5gt turbo sub 100000km
dar si al meu de dacie e nou (2500km)ce iau de pe r5 si ce pastrez pe motorul meu..?
sau merita sa-l schimb cu totul chiar daca cel de dacie e complet nou?
bielele de exemplu merita sa le schimb cu cel de r5.?
dati si voi cu parerea ce e de facut...
ma refer strict la motor...ca pe uirma galerie din inox etc....fac dupa aia pe toate incet incet.......idei va rog......
corvin_5000 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-06, 23:01   #2
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: dacie cu motor r5gt turbo

Quote:
Originally Posted by corvin_5000
dar si al meu de dacie e nou (2500km)ce iau de pe r5 si ce pastrez pe motorul meu..?
ma refer strict la motor...ca pe uirma galerie din inox etc....fac dupa aia pe toate incet incet.......idei va rog......

Iti recomand sa lasi motorul r5 neatins.Ce au facut francezii in fabrica e bun facut.Nu mai vorbesc de calitatea materialelor din cele doua motoare...
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 24-03-06, 10:51   #3
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]
Smile Re: dacie cu motor r5gt turbo

Monteazal Pe Cel De R5gt Torbo Pe Dacie
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 24-03-06, 15:43   #4
isacfani
Renault Driver

Stage 5

isacfani's Avatar

Member of:
[RENAULT]

Quote:
cat te-a costat motorul ? si de unde l-ai luat ? daca se poate spune ...
isacfani is offline   Reply With Quote
Old 24-03-06, 19:46   #5
corvin_5000

Stage 4

inca nu l-am luat..dar il iau duminika
400e dar e fara cutie
din roma
acum sunt in roma
il trimit duminica acasa..te-am lamurit?
da mai...dar nu stiu cat tine motorul ala...macar de al meu de dacie stiu ca-i nou
de exemplu...vreau sa fac miscarea asta:sa las doar blocul de dacie..si restul de r5.ca sa am seria de la motorul meu.Stiti cumva daca la motorul ala standard de r5gt turbo se mai pot scoate niste cai..?adica sigur se poate..dar cum...la fel...decomprimare..etc..?
Old 24-03-06, 20:09   #6
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
inca nu l-am luat..dar il iau duminika
400e dar e fara cutie
din roma
acum sunt in roma
il trimit duminica acasa..te-am lamurit?
da mai...dar nu stiu cat tine motorul ala...macar de al meu de dacie stiu ca-i nou
de exemplu...vreau sa fac miscarea asta:sa las doar blocul de dacie..si restul de r5.ca sa am seria de la motorul meu.Stiti cumva daca la motorul ala standard de r5gt turbo se mai pot scoate niste cai..?adica sigur se poate..dar cum...la fel...decomprimare..etc..?

400 din Italia? F. scump.Eu cumpar motor complet ( alternator,pompa servo,clima) de ex. pt. Tigra platesc 150-200 ,pt golf III 200-300.
Ca sa imi ramina si cutia mai platesc un 50-100.
Dar in fine,daca este de km care ai spus atunci e ok.
Daca schimbi doar chiulasa,lasi deoparte ce este mai important ,adica motorul,cu vibrochen fabricat acum 20 de ani la marea arta de Renault,cu cilindri si pistoane din materiale garantat mai bune decit cele de dacie.
Parerea mea este sa lasi motorul intact.
Ca o paranteza :am avut acum 15 ani o Dacie '76 cu motor francez care avea peste 100k km,eu am tras de el ca la rallye de el (tinar si nelinistit)inca vreo 100k,dupa care a sucombat.Am bagat tot nou (set motor ,vibrochen,etc.)in el,cu marfa de Pitesti,si a tinut 60k cu vibrochen adus la uzura ce se putea rectifica doar la R3,folosind ulei Texaco!!!
Materialele difera enorm.
Pt. 400 sa-ti dea macaronarii si acte pe el,platesti vama pe el in RO si poti sa faci agreere RAR avind actul de provenienta.
Daca tot te-ai inhamat la o treaba macar fa-o pina la capat cum trebuie.
SAU.
daca ai acte pe masina,totul e ok ,cu avizele RAR ,schimbi motorul si gata.
Verificarea tehnica se poate face lejer "pe blat" nu se uita nimeni la ce ai sub capota.Si daca dai de vre-un policeman mai curios ce se uita sub capota,ai la tine actul de provenienta si spui ca tocmai esti in probe cu transplantul pt. a merge la RAR.
Old 26-03-06, 12:25   #7
corvin_5000

Stage 4

Question Re: dacie cu motor r5gt turbo

poate ca ai dreptate ca e cam mult...si eu credeam acelas lucru de aceea am intrebat pe aici pe la voi...ca stiti mai bine
nu-l cumpar..mai ales ca nu are cutie..si cred ca nici acte nu-mi da
ce ziceti..in ungaria se gaseste acest motor..?
ca dau un "search"pe acolo sapt viitoare...
deci oameni buni..cat costa un motor de r5gt turbo..cat merita..la o stare acceptabila???
asa..si acum am si eu o alta intrebare...daca motorul gasit de mine e 400 si e mult dupa cum spuneti voi..atunci cum de o turbina garret 3 care deja motorul asta o are costa 300 ???plus ca motorul are chiuloasa..axul...care sunt si ele net superioare de cel de dacie....intreb si eu...
Old 18-07-06, 15:42   #8
AK-ZER

Stage 5

AK-ZER's Avatar

chiar asha... cat face un motor de R5 GT Turbo decent pana la urma... cat ar tb sa coste ~300 eur ?.Shi o cutie cat e 150-200? Astept raspunsuri..
Old 18-07-06, 18:10   #9
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

vad k nu sta nimeni sa faca un r5 gtt .. toata lumea scoate motoare de r5 si le pune pe dacie..hai frate..chiar nu iti place r5? nu e mai frumos decat o dacie?
toti pun pe dacie..pe oltcit si pe orice altceva..ma mir k nu am vazut si pe tico..
asta ta..cred k o sa ramanem fara r5 in tara asta..si vad k se duce lumea si pe la altii ..sa nu mai aiba nici ei..

daca tot il faci..bafta.. ce mai..
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 18-07-06, 21:26   #10
mariand

Stock

Salut.Mi se pare enorm 400EU doar motorul.Eu de pilda am luat masina cu totul din Germania cu 150EU impecabila din toate punctele de vedere(1400cmcTurbo direct in galeria de evacuare 1994 an de fabricatie).Am adus-o separat motor si caroserie si gata.Pe a mea am recarosat-o cu cea din Germania si am facut super masina in final cu 116CP si cu costuri minime si scuze fata de Dacia oricare tip ai alege le da clasa si ca demaraj,viteza,stabilitate ...etc.
Eu zic sa ti motorul de R5 neatins ca la cati kilometri are nici nu se simte abia sa rodat mai bine.Bafta.
mariand is offline   Reply With Quote
Old 18-07-06, 21:39   #11
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by sebaaa
vad k nu sta nimeni sa faca un r5 gtt .. toata lumea scoate motoare de r5 si le pune pe dacie..hai frate..chiar nu iti place r5? nu e mai frumos decat o dacie?..

Cite R5 GTT sint in tara,te-ai intrebat?Le poti numara pe degete.
In general acele motoare sint aduse "de afara" .Cum masina nu o poti inmatricula ,atunci macar motorul foate fi utilizat fara dureri de cap.
Old 18-07-06, 21:51   #12
mariand

Stock

Merge foarte frumos sa o inscri dar este destul de greu
In primul rand cumperi in tara una care poate sa fie si varza la propriu oduci la RAR sa-i faca poze si sa-ti dea acceptul de recarosare (mai intai cauti una in afara - de pilda Germania de unde ai ce alege il rogi pe neamt sa-ti trimita copie dupa Brief si cu jaful de masina cumparata de aici plus copia dupa brief fuga la Rar si ti se elibereaza o foaie cu care poti sa introduci masina in tara.)Dupa care montezi motorul de pe cea din Romania pe caroseria adusa din afara (preferabil sa fie adusa cu motorul scos de pe ea sa nu platesti vama foarte mult) ,mers la RAR omologare individuala si se rezolva.
Este destul de naspa dar este singurul fel de a aduce asa ceva in Romania si sa poti sa o faci legal
Poate se va schimba candva............
mariand is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -