Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 13-05-09, 11:47   #1
alex116

Stock

Exclamation Depunere de calcar pe parbriz???

Salut,

Voi trece direct la subiect: Am un VW Bora din 2005 si in ultimul timp stergatoarele nu isi mai fac treaba, sau cel putin asa credeam eu pana sa-mi spuna un prieten ca de fapt sunt depuneri de calcar pe parbriz.

Intrebarea: Exista asa ceva (depuneri de calcar pe parbriz)?
Daca da, atunci cum scap de ele? (m-am gandit la tot felul de vaiante inclusiv detartrant dar am inteles ca acesta innegreste sticla)
Daca nu, sunt de vina stergatoarele? Sa le schimb?

Detalii: Stergatoarele sunt cele originale din fabrica (asta daca nu le-au schimbat baietii prin service-uri) si ma cam doare sufletul sa le schimb ca sunt cam scumpe pt o pereche de lamele.
Stergatoarele nu lasa linii pe parbriz atunci cand sterg...raman mici pete unde se opreste apa si, mai ales noaptea, deranjeaza destul de mult.
Mai vreau sa mentionez ca masina am cumparat-o noua in 2005 si parbrizul l-am schimbat dupa 3 luni...nu stiu daca este de ajutor.

Multumesc pt un raspuns pertinent.

Alex
alex116 is offline   Reply With Quote
Old 13-05-09, 13:46   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Depunere de calcar pe parbriz???

Nu cred ca e vora de calcar... cred ca mai curand e grasime de la copaci si aerul asta poluat din Romania. Incearca cu detergent lichid pt vase, ala e degresant, nu ataca suprafatele, nu e abraziv si e foarte ieftin Acelasi tratament il poti face si lamelelor de la stergatoare, in mod sigur si ele sunt murdare, chiar daca par curate.
p.s: nu folosi detartrant sau alte substante acide de genul asta, sunt destul de puternice.
Old 13-05-09, 23:54   #3
corneliup

Stock

Default Re: Depunere de calcar pe parbriz???

Calcar nu prea se depune pe parbriz. Cum a zis si Geo_ZGA, cel mai sigur parbrizul si lamela stergatoarelor sunt pline de grasimi. Incearca cu o solutie de detergent de vase si daca nu reusesti sa degresezi, cauta in magazinele de profil un polish pentru geamuri. Nu iti va scoate zgarieturile dar va degresa foarte bine geamul.

Dupa ce ai aplicat polishul si indepartat reziduriile, clateste geamul bine.
Lamele de la stergatoare poti sa le stergi tot cu solutia de detergent de vase diluat sau cu solutie de geam, pulverizata pe un prosop de hartie sau laveta.

Am avut si eu de cateva ori problema asta si e foarte deranjant noaptea. De aceea am o mica sticluta de polish in portbagaj si o solutie de curatat parbrizul mai de calitate si cand e nevoie curat parbrizul.

Bafta
corneliup is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 08:14   #4
alex116

Stock

Thumbs up Re: Depunere de calcar pe parbriz???

OK, merci mult Geo_ZGA si corneliup...era un mister pt mine si credeam ca s-au uzat stergatoarele...acum stiu...sar'na
alex116 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -