Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme autoSpuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.
uite care e treaba:frane am foarte bune dar cand calc frana saude un scartait la rotile din spate,aceiasi chestie saude si cand trag si las frana de mana.ce poate fi astai intrebarea care ma macina?(nu am frane pe disc pe spate).....multam anticipat
Member of: [Super Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA] [Echipa de sprijin] [2 Roti]
Re: scartait la frana
ca se aude un scartzait e ok .. poate sunt schimbati de curant sabotii .. e normal ca prin actionarea franei ( pedalei ) sa actioneze si frana spate .. poate t-a intrat praf / nisip sau poate pistonasele care imping sabotii curg ...
Eu am un VW Golf cu frane disc fata si tamburi spate. Nu ai nici o problema de ordin tehnic la ea. Scartaitul este produs de articulatia parghiei dintre cablul de frana de mana si sabot.La montaj trebuia gresata (cu zgarcenie -ca sa nu ajunga pe suprafata de franare a tamburului).Nu stiu sa postez poze aici pentru ca si exemplificam cu imagini (toate operatiunile ce trebuiesc efectuate pentru schimbarea sabotilor - de la demontarea rotii si pana la remontare).