Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto

Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto Spuneti-va problemele si noi vom incerca sa le dam de cap. Avem oameni care se pricep si oameni care au nevoie de sfaturi. Asa ca postati. Avem oameni care au experienta si sunt dispusi sa ajute.

Reply

Thread Tools
Old 25-03-09, 15:28   #1
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Default PROBLEMA PIVOTI E30!

se pot rupe pivotii inferiori daca sunt uzati?

Last edited by egroeg; 03-04-09 at 21:07.
egroeg is offline   Reply With Quote
Old 25-03-09, 23:12   #2
Dumitru Cristian
Oltcit Driver

Stage 5

Dumitru Cristian's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Oltcit]
[Old School Cars]
[4Rally]
Default Re: am o intrebare!

Daca ti tu neaparat poate reusesti
Un pivot foarte dus iti va termina cauciucul/cauciucurile extrem de repede si iti va termina multe alte piese de la suspensie!
Old 26-03-09, 15:12   #3
mobiles_de

Stage 5

Chiar asa scump nu mai e un pivot...mai ales pt BMW E30 (in caz ca asta din avatar e masina la care te referi) . In rest ce a scris colegul Cristian e oricum corect iar eu mai adaug : Ar trebui sa vibreze volanul ca la avion la decolare pe timp de furtuna ... nu te deranjeaza la mers?
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 26-03-09, 20:54   #4
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobiles_de View Post
Chiar asa scump nu mai e un pivot...mai ales pt BMW E30 (in caz ca asta din avatar e masina la care te referi) . In rest ce a scris colegul Cristian e oricum corect iar eu mai adaug : Ar trebui sa vibreze volanul ca la avion la decolare pe timp de furtuna ... nu te deranjeaza la mers?
nu vibreaza volanul absolut deloc in mers...numai ca trancane la gropi rau...si am verificat cand am ridicat masina si se simte un joc cand misc de roata..stanga-dreapta...mai putin sus-jos....deci sa inteleg ca nu se rup asa usor? nu e vorba de bani..ca oricum ai schimb in cel mai scurt timp,multumesc pt raspuns

Last edited by egroeg; 26-03-09 at 20:58.
Old 26-03-09, 20:56   #5
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dumitru Cristian View Post
Daca ti tu neaparat poate reusesti
Un pivot foarte dus iti va termina cauciucul/cauciucurile extrem de repede si iti va termina multe alte piese de la suspensie!
deci sa inteleg ca nu se poate rupe chiar asa usor...oricum am de facut un drum lmai lung si de aceea intreb..apoi vreau sa-i schimb, ms pt raspuns
Old 27-03-09, 11:18   #6
mobiles_de

Stage 5

Sa spunem asa...eu am schimbat multe la E30-E36 si E46...unele aveau joc intradevar foarte mare (parerea mea) insa rupt nu am vazut pana acum.Bineinteles e o diferenta intre strazile noastre din germania si cele din romania de aceea las totusi si o mica portita deschisa ca s-ar putea rupe.
Bumerangul ala (sorry iar am aitat denumirea pe romaneste) pe care e pivotul mai are doua elemente care se strica...deci poate e mai bine sa il schimbi complet decat sa stai sa presezi pivotul si dupa 2 zile iar are joc fiindca nu a fost pus cu presa ci cu menghina si ciocanul
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 27-03-09, 21:16   #7
Dumitru Cristian
Oltcit Driver

Stage 5

Dumitru Cristian's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Oltcit]
[Old School Cars]
[4Rally]

Bumerangului ii zice brat de suspensie sau bascula.
Dumitru Cristian is offline   Reply With Quote
Old 01-04-09, 20:52   #8
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Quote:
Originally Posted by mobiles_de View Post
Sa spunem asa...eu am schimbat multe la E30-E36 si E46...unele aveau joc intradevar foarte mare (parerea mea) insa rupt nu am vazut pana acum.Bineinteles e o diferenta intre strazile noastre din germania si cele din romania de aceea las totusi si o mica portita deschisa ca s-ar putea rupe.
Bumerangul ala (sorry iar am aitat denumirea pe romaneste) pe care e pivotul mai are doua elemente care se strica...deci poate e mai bine sa il schimbi complet decat sa stai sa presezi pivotul si dupa 2 zile iar are joc fiindca nu a fost pus cu presa ci cu menghina si ciocanul
cred ca asa ar fi indicat..sa schimb toata bascula...dar daca se pot schimba pivotii si bucsele de la bascula..fara sa schimb tot bratul...le-as schimba doar pe acelea..
Old 01-04-09, 23:27   #9
fiderzen

Stage 5

fiderzen's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]

pivotul nu se poate rupe, dar se poate smulge daca are uzura mare in rotula aia....tu stii ce joc ai la pivoti ...
fiderzen is offline   Reply With Quote
Old 02-04-09, 09:40   #10
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Quote:
Originally Posted by fiderzen View Post
pivotul nu se poate rupe, dar se poate smulge daca are uzura mare in rotula aia....tu stii ce joc ai la pivoti ...
pai au joc cei inferiori..trancane rau la gropi si am miscat de roata
Old 30-06-09, 18:06   #11
cristi 318

Stage 4

cristi 318's Avatar

Default Re: Titlu : Problema pivoti E30 ;[am o intrebare!]-> asa N U !

prietene te sfatuiesc asha cu ti s-a spun mai sus, sa schimbi bascula cu totul ...asha o cumperi de la magazin.munca este mult mai usoara si treaba mai sigura dekt ai pune tu pivotul pe vechea bascula+ k mai ai shi o bucsa pe acolo....daca dp ce ai facut bucsaraia tot mai bate desfa caseta de directie(muca multa)shi schimba chitul din interior...
cristi 318 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-11, 09:47   #12
comcli

Stock

Default Re: Titlu : Problema pivoti E30 ;[am o intrebare!]-> asa N U !

Schimba bascula cu totul. Daca nu ai scule ( in mod special presa de forta ) foarte greu montezi un pivot in bascula. Sau i-l distrugi cand i-l bagi. ( din experienta ) . Daca vei compara pretul la cei 2 pivoti ai basculei luati separat fata de pretul intregii bascule ai sa vezi ca nu e mare diferenta de pret.
comcli is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -