CU SMIRGLU pe PLASTIC STICLAT DE FAR ?
Ia uitati-va voi daca în România se gaseste SPRAY de curat cuptoare de aragaz. E un fel de SPUMA arata ca spuma de barberit cînd iese din spray. Daca o aplici în cuptor sau pe vreo plita de grill, dizolva toate grasimile si mizeria depusa de la gatit.
Aici în Germania îi spune BACKOFFEN SPRAY. (Vezi poza)
Ei bine cu spray din asta, aplicat pe sticla, curata toata gelbejeala depusa de vreme. Eu îl folosesc de regula pt. a dizloca maroneala si mizerea de pe role vechi de magnetofon, straturi de praf de banda depusa de zeci de ani. Asta de pe role de plastic si metal.
La un cunoscut ce are un RENAULT 16 cumparat pt. restaurare avea o mizerie în faruri si o galbejeala de-ti venea voma. Cu 2 tuburi din astea le-am curatat de zici ca-s noi acuma luate din magazin.
Am scos becul din spate si am stropit spray în far pîna a acoperit toata sticla din interior. La spray am stropit printr-un tub de plastic cu diametrul de 10 mm si lung de 300 mm pt a nu afecta oblinda cu spray. sticla spreiata astfel din interior am lasat-o asa 8 ore dupa care am spalat tot afara cu jet de apa curata la robinet.
Dupa ce a fost interiorul curatat, am dat pe sticla pe exterior direct cu sprayul si am lasat si aici 8 ore (peste noapte) si ulterior le-am spalat cu apa curata.