Quote:
Originally Posted by pac_pac
Nu inteleg modul in care rezista aceste masini in timp..O incarc acum ,o mai incarc si maine ..iar dupa 300 de astfel de cicluri imi dau seama ca bateria tine cu 30 de km mai putin.nu mi se par " fiabile" din acest punct de vedere.
Cred ca totusi nu poluarea este motivul pentru care producatorii trec incet incet spre motoarele electrice ci mai degraba lipsa petrolului..
|
Petrol mai e stai linistit, dar in unele zone gen' Statele Unite si cateva parti prin Europa vor dispare resursele petroliere ca la atatia consumatori si sunt foarte multe masini care consuma cu galeata si astia vad ca tot scot masini cu sute de cai putere pentru concurenta, dar ii va duce si asta in jos, cand va trebui frumos si bine sa dezvolte pe cea electrica. De exemplu in Russia mai sunt gaze naturale si petrol pentru inca 100 de ani de aici incolo, dar e greu sa iei asa ceva de acolo, ca va fi foarte scump, aa mai e Arabia Saudita mai sunt multe tari prin Asia, dar lipsa acuta aici va fi la noi si la americani, ca si aia au giganturi de masini care consuma cu cisterna...Iar aspectul ingrijorator este incalzirea globala, chiar si asa cu tot felul de catalizatoare care reduc emisiile de dioxid de carbon sunt foarte multe masini pe planeta asta si toate la un loc, iti dai seama ca se cunoaste efectul, dar numai la asta fac parte automobilele care participa la incalzirea globala, mai sunt si vapoarele si unele avioane, trenuri invechite care inca mai circula, chiar daca unele sunt pe electricitate, mai sunt destule si cu ardere interna, de aceea exista graba asta sa reduca cat mai mult. Oricum asta va fi viitorul, masina electrica, dar nu va fi nici atat de rezistenta, va tine un anumit numar de km dupa care o arunci, insa una pe combustibil, chiar daca are 500.000 o mai carpesti si te mai hranesti cu ea, la aia electrica numai sa cumperi acumulator

) si poate o mai ai, va fi nasol viitorul.