Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini de serie (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie.html)
-   -   Nissan dezvaluie o noua masina electrica (https://forum.4tuning.ro/219-masini-serie/135458-nissan-dezvaluie-masina-electrica.html)

Cosmin Arsene 27-07-09 15:45

Nissan dezvaluie o noua masina electrica

1 Attachment(s)

Nissan ia incalzirea globala in serios si dezvaluie noua sa masina electrica cu zero emisii de dioxid de carbon, bazata pe platforma EV si inspirata din modelul Tiida. Motorul este o baterie Li-Ion ce dezvolta 80kW sau 109CP si un cuplu de 280Nm. Impresionant, nu?

Sistemul de franare reincarca bateria pana la performanta de a mai adauga inca 160 de km la autonomia initiala a automobilului.

La interior exista un monitor care iti arata cati kilometri mai ai pana ti se descarca complet bateria, daca masina va ajunge la destinatia incarcata pe sistemul de navigatie existent, precum si statiile de reincarcare disponibile pe traseu.

Nissan a dezvoltat, de asemenea, şi un sistem IT sofisticat pentru a sa Nissan Tiida electrica, care ii va conecta pe ocupantii automobilului la un centru de date global cu suport tehnic 24/7.

Nissan planuieste sa introduca o versiune de strada a acestui prototip EV in 2010. Design-ul final va fi prezentat in 2 august la sediul Nissan, iar automobilul nu va arata precum o Tiida.

Eforturile Nissan pentru dezvoltarea de vehicule electrice au fost initial cunoscute prin lansarea conceptului 100% electric: Nissan EV-02.

YGD-sef 27-07-09 15:57

Re: Nissan dezvaluie o noua masina electrica

Quote:

Originally Posted by Cosmin Arsene (Post 2516028)

Nissan ia incalzirea globala in serios si dezvaluie noua sa masina electrica cu zero emisii de dioxid de carbon, bazata pe platforma EV si inspirata din modelul Tiida. Motorul este o baterie Li-Ion ce dezvolta 80kW sau 109CP si un cuplu de 280Nm. Impresionant, nu?

Sistemul de franare reincarca bateria pana la performanta de a mai adauga inca 160 de km la autonomia initiala a automobilului.

La interior exista un monitor care iti arata cati kilometri mai ai pana ti se descarca complet bateria, daca masina va ajunge la destinatia incarcata pe sistemul de navigatie existent, precum si statiile de reincarcare disponibile pe traseu.

Nissan a dezvoltat, de asemenea, şi un sistem IT sofisticat pentru a sa Nissan Tiida electrica, care ii va conecta pe ocupantii automobilului la un centru de date global cu suport tehnic 24/7.

Nissan planuieste sa introduca o versiune de strada a acestui prototip EV in 2010. Design-ul final va fi prezentat in 2 august la sediul Nissan, iar automobilul nu va arata precum o Tiida.

Eforturile Nissan pentru dezvoltarea de vehicule electrice au fost initial cunoscute prin lansarea conceptului 100% electric: Nissan EV-02.

Foarte tare!:De si electrica si merge si onorabil !Bravo Nissan!;)

gorila600 27-07-09 16:10

eu nu suport ideea de masina electrica..e cel mai prost gandit concept..asta nu mai e masina,e segway cu 4 roti

pac_pac 27-07-09 16:20

Nu inteleg modul in care rezista aceste masini in timp..O incarc acum ,o mai incarc si maine ..iar dupa 300 de astfel de cicluri imi dau seama ca bateria tine cu 30 de km mai putin.nu mi se par " fiabile" din acest punct de vedere.

Cred ca totusi nu poluarea este motivul pentru care producatorii trec incet incet spre motoarele electrice ci mai degraba lipsa petrolului..

kalligraniento 27-07-09 16:39

Ca e din lipsa petrolului sau nu, trebuie sa ne obisnuim cu astfel de masinute cu baterii. Acestea vor fi viitorul. Si eu as construii o astfel de masina numai cu gandu sa le stric afacerile petrolistilor.

Thomas Everywhere 27-07-09 19:48

Quote:

Originally Posted by pac_pac (Post 2516109)
Nu inteleg modul in care rezista aceste masini in timp..O incarc acum ,o mai incarc si maine ..iar dupa 300 de astfel de cicluri imi dau seama ca bateria tine cu 30 de km mai putin.nu mi se par " fiabile" din acest punct de vedere.

Cred ca totusi nu poluarea este motivul pentru care producatorii trec incet incet spre motoarele electrice ci mai degraba lipsa petrolului..

Petrol mai e stai linistit, dar in unele zone gen' Statele Unite si cateva parti prin Europa vor dispare resursele petroliere ca la atatia consumatori si sunt foarte multe masini care consuma cu galeata si astia vad ca tot scot masini cu sute de cai putere pentru concurenta, dar ii va duce si asta in jos, cand va trebui frumos si bine sa dezvolte pe cea electrica. De exemplu in Russia mai sunt gaze naturale si petrol pentru inca 100 de ani de aici incolo, dar e greu sa iei asa ceva de acolo, ca va fi foarte scump, aa mai e Arabia Saudita mai sunt multe tari prin Asia, dar lipsa acuta aici va fi la noi si la americani, ca si aia au giganturi de masini care consuma cu cisterna...Iar aspectul ingrijorator este incalzirea globala, chiar si asa cu tot felul de catalizatoare care reduc emisiile de dioxid de carbon sunt foarte multe masini pe planeta asta si toate la un loc, iti dai seama ca se cunoaste efectul, dar numai la asta fac parte automobilele care participa la incalzirea globala, mai sunt si vapoarele si unele avioane, trenuri invechite care inca mai circula, chiar daca unele sunt pe electricitate, mai sunt destule si cu ardere interna, de aceea exista graba asta sa reduca cat mai mult. Oricum asta va fi viitorul, masina electrica, dar nu va fi nici atat de rezistenta, va tine un anumit numar de km dupa care o arunci, insa una pe combustibil, chiar daca are 500.000 o mai carpesti si te mai hranesti cu ea, la aia electrica numai sa cumperi acumulator :)) si poate o mai ai, va fi nasol viitorul.

All times are GMT +2. The time now is 21:50.

- Copyright 2026 4Tuning