Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply
 
Thread Tools
Old 30-05-07, 13:39   #1
TSC-Us

Stage 5
 
TSC-Us's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,697
Member of:
[RENAULT]
[Opel]
[VW]
[SUBARU]
Default Masina care functioneaza cu aer comprimat

Constructorul indian Tata Motors a dezvoltat Air Car, un automobil care functioneaza cu aer comprimat.

Tata Motors se pare ca a luat foarte in serios normele de poluare impuse de organismele internationale si a gasit o solutie pentru reducerea emisiilor de CO2.

Constructorul indian a venit cu ideea dezvoltarii unui automobil care sa functioneze pe baza de aer comprimat. Botezat Air Car, micul model este pus in miscare de forta aerului comprimat care actioneaza pistoanele motorului. Realimentarea se realizeaza tot print-o unitate de aer comprimat, creata special pentru acest model. In cazul in care proprietarul masinii nu poate gasi un compresor potrivit pentru realimentare, exista o alta solutie si mai simpla: conectarea unitatii incorporate la orice priza.

Desi masina nu va produce niciun fel de emisie CO2, este foarte probabil ca energia electrica folosita pentru a comprima aerul va fi obtinuta prin arderea combustibililor fosili. Chiar si asa emisiile de carbon vor fi incomparabil mai mici cu cele rezultate de pe urma unui motor cu combustie interna.

Daca acest proiect va avea succes Tata intentioneaza sa lanseze si o versiune hibrida a modelului care sa fie echipata cu un mic motor pe benzina care sa actioneze compresorul atunci cand acesta incepe sa se descarce.

Air Car a fost dezvoltata sub atenta supraveghere a lui Guy Negre, fost inginer de Formula 1. Pentru o masina care "merge cu aer" performantele acesteia sunt si ele impresionante: viteza maxima de 109 km/h si o autonomie de 200 de kilometri.

Tata Motors intentioneaza sa lanseze versiunea de productie la inceputul anului viitor in India. Constructorul preconizeaza o cifra de vanzari de 6000 de unitati pe an. Air Car va fi comercializata initial doar in India insa in mai putin de sase luni de la lansarea versiunii de productie ea va fi exportata pe inca 12 piete printre care Germania, Israel si Africa de Sud.
Attached Images
File Type: bmp masina.bmp (147.1 KB, 109 views)
__________________
TSC-Us is offline   Reply With Quote
Old 31-05-07, 00:59   #2
Urban per4mance


Stage 5
 
Urban per4mance's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 310
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Masina care functioneaza cu aer comprimat

..mh,e bine de stiut,deocamdata cu asigurarile mici de la noi toata lumea alearga dupa motoare mari,care polueaza p masura...
Urban per4mance is offline   Reply With Quote
Old 03-06-07, 21:59   #3
wolf42003

Stage 2
 
wolf42003's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 36
Default Re: Masina care functioneaza cu aer comprimat

mey bravo lor de realizare.......
da urata domnu...in partea aia era mai frumoasa...
wolf42003 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -