Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Masini de serie

Reply

Thread Tools
Old 10-02-07, 12:01   #1
Andre3y

Stage 5

Cool IQ de invingator

A fost o data o masina mica...

Desi fortwo a fost, este si probabil va fi tinta ironiei unor ignoranti, eu fac parte din fan-clubul acestei masinute. Ma refer la generatia actuala si nu la noul model care va fi lansat in aprilie 2007. Cred ca exista in Romania, la unii dintre semeni, obiceiul de a-si cultiva ego-ul pana cand acesta ajunge la niste dimensiuni numai bune de adapostit intr-un SUV agabaritic. Nu conteaza ca fac cheta pentru o sticla de apa minerala, important este sa ocupe cat mai mult din domeniul public, pentru ca e gratis, nu-i asa?...

Sa revin insa la o masina care a fost candva mica, smart fortwo. Modelul care urmeaza sa apara este mai lung cu 19,5 centimetri. De ce? Pentru a spori gradul de siguranta in caz de accident. Fortwo este mai sigur acum atat la impactul frontal, cat si la cel spate. Mica buburuza nascuta din ambitia unui ceas de a-si depasi conditia vine cu propulsoare ceva mai virile si in acelasi timp mai economice. Vor fi disponibile la momentul comercializarii doua asemenea propulsoare, unul pe benzina, altul diesel. Motorul pe benzina de 999 cmc va avea trei cilindri si va fi oferit in trei versiuni de putere: 61 CP, 71 CP si 84 CP, iar cel diesel, de 899 cmc, va fi tot un trei cilindri si va furniza 45 CP. Pentru versiuni ceva mai virile va trebui sa asteptati pana in toamna lui 2007, cand se preconizeaza a fi lansate versiunile Brabus. Oricum, noul smart se lauda ca va fi prima masina ale carei motorizari se vor inscrie in segmentul mitic de “3 litri”. Mai explicit, consumul mediu se va situa undeva la 3,5 litri pe 100 km. Nu e rau deloc! Cat despre interior, acesta este si el vesel si bine dotat, lui adaugandu-i-se un portbagaj ceva mai incapator. Sincer, l-as fi preferat fara cei 19,5 cm in plus, dar asta sunt eu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	71
Size:	41.4 KB
ID:	214627   Click image for larger version

Name:	3.jpg
Views:	75
Size:	37.0 KB
ID:	214628   Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	68
Size:	46.9 KB
ID:	214629  

Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	70
Size:	37.8 KB
ID:	214630  
Andre3y is offline   Reply With Quote
Old 23-02-07, 09:47   #2
AK-ZER

Stage 5

AK-ZER's Avatar

Default Re: IQ de invingator

cum adik prima masina de 3 litri.. ink din 99 exista vw lupo 1.2tdi 3L si intre timp a mai existat shi audi a2 cu acelasi motor diesel de 1.2 litri shi 61 cai..Mai mult vw a revenit cu polo blue motion.. acestea sunt mashini mult mai bune shi tehnologizate decat smartul shi care ofera mai mult de 2/3 locuri.
Din cate stiu masina de 3 litri e doar aceea care consuma mediu 3 litri.. shi singurele care indeplinesc statutul dun a2 shi lupo 3L

Last edited by AK-ZER; 23-02-07 at 09:52.
AK-ZER is offline   Reply With Quote
Old 23-02-07, 15:39   #3
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
Default Re: IQ de invingator

ar putea sa nu le mai faca targa( sa existe si varianta asta) ,dar sa faca un model cu hard top, mai ieftin..mi se pare prea mica in comp cu 107 sau C1 sau AYGO.. si scumpa in comp cu ele
si nu stiu daca am mai zis..dar repet..urasc instrumentele mutate pe mijlocul bordului!proasta idee au avut..hai ceasul ca ceasul..dar turometrul langa el??
urasc treaba asta...mi se pare k s-au zgarcit producatorii ( ei fac asta sa nu trebuiasca sa produca 2 versiuni ale aceluiasi bord pt masinile cu volanul pe dreapta si volanul pe stanga)
si lupo pe langa asta e masina! nush dc..dar asa vad eu treaba asta..am vazut un lupo albastru prin bucuresti..si era dragut asa.. avea barile schimbate si arata misto pt genul ala de masinuta.. pe cand smartul nu are o seriozitate ca sa zic asa..parca da prea mult a concept car sau a experiment..
sebaaa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -